Promovendus 'Navigating uncertainty in DSD and transgender care’
Radboudumc
Nijmegen
10 uur geleden

Voor het onderzoeksproject 'Navigating uncertainty in DSD and transgender care' zoeken wij een gedreven promovendus. We zijn op zoek naar een kandidaat met aantoonbare affiniteit en ervaring met kwalitatief onderzoek (bij voorkeur conversatieanalyse) en interesse in toepassing van onderzoek binnen de zorgpraktijk.

In de zorg voor transgender en DSD / intersekse kinderen speelt onzekerheid een grote rol. Deze onzekerheid hangt samen met medische, psychologische, ethische én communicatieve aspecten.

In dit multidisciplinaire, innovatieve project werk je samen met onderzoekers en clinici vanuit de ethiek, psychologie, taalwetenschap, kindergeneeskunde en psychiatrie.

De doelen van dit onderzoeksproject zijn om :

 • Onzekerheid binnen de transgender- en DSD / intersekse-zorg te begrijpen.
 • Kinderen, ouders en zorgprofessionals te helpen bij het herkennen, bespreken en omgaan met onzekerheid.
 • Het onderzoek betreft een multidisciplinaire kwalitatieve analyse van 30-40 cases in de transgender en DSD / intersekse-zorg bij kinderen.

  Kinderen, hun ouders en zorgprofessionals worden gevolgd rondom besluitvorming over behandeling. Op het project worden twee promovendi aangesteld : jij analyseert video-opnamen van consulten en multidisciplinaire overleggen vanuit conversatie-analytisch perspectief, en de andere promovendus analyseert interviews en consulten vanuit een ethisch / psychologisch perspectief.

  Jullie werken ook samen, door data te vergelijken, analyses te integreren en bevindingen te vertalen naar praktische aanbevelingen en interventies.

  Taken en verantwoordelijkheden

  Je gaat onderzoek doen naar de volgende vragen :

 • Welke vormen van onzekerheid rondom transgender- en DSD-zorg worden besproken in de literatuur? (conceptuele analyse, samen met de andere promovendus)
 • Hoe werkt onzekerheid interactioneel in multidisciplinaire overleggen? (conversatieanalyse)
 • Hoe werkt onzekerheid interactioneel tussen ouders onderling? (interactieanalyse)
 • Hoe werkt onzekerheid interactioneel in klinische consulten en hoe verandert dit in opeenvolgende consulten? (conversatieanalyse)
 • Hoe kunnen alle bevindingen uit dit project conceptueel worden geïntegreerd en vertaald naar de klinische praktijk? (conceptuele analyse, samen met de andere promovendus).
 • Als promovendus ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de afzonderlijke studies, het werven van deelnemers, het verzamelen en analyseren van data en het schrijven van wetenschappelijke artikelen die uitmonden in je proefschrift.

  Het project wordt gefinancierd door ZonMw en betreft een samenwerking tussen de afdelingen Kinder- en jeugdpsychiatrie & Psychosociale zorg en Medische Psychologie van Amsterdam UMC, vakgroep Ethiek van de Gezondheidszorg en afdeling Medische Psychologie van Radboudumc, en Centre for Language Studies van de Radboud Universiteit.

  Je werkt daarom ook op verschillende plaatsen; deels bij de afdeling Medische Psychologie van het Radboudumc, en de andere helft bij het Centre for Language Studies, Faculteit Letteren, Radboud Universiteit.

  Daarnaast ben je regelmatig te vinden bij de afdeling Medische Psychologie van Amsterdam UMC op de locatie AMC en de afdeling Pediatrische Psychologie van Amsterdam UMC, locatie VUmc.

  Je leidinggevenden zijn dr. Anke Oerlemans (Radboudumc) en dr. Wyke Stommel (Radboud Universiteit). Je werkt daarnaast nauw samen met de andere leden van het projectteam : dr.

  Chris Verhaak (Radboudumc), dr. Annelou de Vries (Amsterdam UMC, locatie VUmc), en dr. Marij Hillen (Amsterdam UMC, locatie AMC).

  Specificaties

 • 32 36 uur per week
 • €2495 €3196 per maand
 • Nijmegen Bekijk op Google Maps
 • Functie-eisen

  Wij zijn op zoek naar een promovendus die gemotiveerd is zichzelf verder te ontwikkelen als onderzoeker binnen een klinisch relevante setting.

  Je hebt affiniteit met kwalitatief onderzoek in bredere zin. Binnen dit project beweeg je je tussen verschillende disciplines en settings, zowel klinisch als academisch.

  Binnen deze verschillende contexten functioneer jij gemakkelijk. Je bent goed in het doen van onderzoek binnen een hectische en precaire medische setting, en kunt samenwerken met onderzoekers van verschillende signatuur.

  Ook herken je jezelf in onderstaand profiel :

 • Je hebt een afgeronde (Research) Master op het gebied van taalwetenschap, sociale wetenschappen of medische / gezondheidswetenschappen.
 • Je hebt kennis van, en bij voorkeur ervaring met conversatieanalytisch onderzoek.
 • Je communiceert uitstekend met zowel zorgverleners als kinderen en hun ouders en hebt hierbij oog voor de gevoelige context.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties gewenst, maar niet vereist.
 • Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Dienstverband voor bepaalde tijd : 4 jaar.

  Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. Maar er is meer.

  Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden.

  In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

 • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
 • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
 • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen : UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
 • Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen.

  Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

  Radboudumc

  De afdeling Medische Psychologie is een toonaangevende afdeling binnen het Radboudumc op het gebied van wetenschappelijk onderzoek.

  In combinatie met een breed en gedifferentieerd aanbod aan patiëntenzorg voor patiënten van poliklinische en klinische afdelingen van het Radboudumc, slaat het onderzoek van de afdeling een brug tussen wetenschap en de empirische zorgpraktijk.

  Centre for Language Studies (Radboud Universiteit)

  Het Centre for Language Studies (CLS) is een onderzoeksinstituut dat zich wijdt aan het bestuderen van taal en de manieren waarop we taal gebruiken.

  De onderzoekers van CLS benaderen dit fascinerende onderwerp vanuit verschillende perspectieven en in verschillende contexten, waarbij ze gebruik maken van een grote variatie aan innovatieve onderzoeksmethoden.

  Het doel van CLS is ook om onderzoek te doen dat van waarde is voor organisaties en doelgroepen buiten de academische wereld.

  In deze functie vindt het onderzoek plaats bij de twee expertisecentra voor variaties geslacht en gender : Kennis en zorgcentrum voor genderdysforie Amsterdam UMC en Expertisecentrum voor geslacht en gender van Radboudumc.

  Het wordt wetenschappelijk aangestuurd vanuit verschillende onderzoeksgroepen.

  Het Radboudumc

  Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief.

  En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen.

  Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen.

  Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

  Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc .

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier