Ambulant Woonbegeleider
De Hoop
Dordrecht, NL
3 dagen geleden

Ambulante Woonbegeleiding biedt individuele begeleiding bij de mensen thuis. In het zelf-organiserend team vinden de zelfstandig werkende begeleiders collegiale ondersteuning en afstemming.

De jonge afdeling is in ontwikkeling en streeft naar een doorgaande groei in verdieping en expertise.

Onze cliënten zijn unieke mensen die allen op eigen manier worstelen met psychische, psychiatrische of verslavingsproblemen.

Ondanks hun beperkingen proberen ze beschikbare mogelijkheden te benutten om aan herstel te werken. Ze proberen een zinvol bestaan te vormen met de mogelijkheden die zij wel hebben.

Sommige zijn daar al lang mee bezig en anderen nog maar kort. Ze zijn jongvolwassen of wat ouder, wonen alleen of hebben een gezin.

Ze zijn creatief, vindingrijk of gestructureerd. Of juist helemaal niet. Ze hebben jarenlang ondersteuning nodig, of maar een korte periode.

Het doel is om na verloop van tijd weer zelfstandig verder te kunnen met behulp van het opgebouwde sociale netwerk. De ambulante woonbegeleider sluit aan en stemt af op de bestaande situatie en motiveert de cliënt om zijn kracht te benutten.

De begeleiding wordt gefinancierd door de WMO van de Drechtsteden.

Heb jij hart voor mensen, en heb je ervaring in het werken als hulpverlener?Wil je hen helpen om te gaan met hun kwetsbaarheid, en vind je het een uitdaging om hen in hun kracht te zetten waardoor zelfvertrouwen, vaardigheden en zelfredzaamheid groeien?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als woonbegeleider zet jij je in om onze cliënten te ondersteunen om te groeien in zelfredzaamheid en steeds meer regie te krijgen op hun dagelijkse leven.

In de samenwerking stimuleer je jouw cliënt om zijn of haar al aanwezige kwaliteiten en mogelijkheden in te zetten in het herstelproces.

Zo ondersteun je hen om te groeien in zelfredzaamheid. Je werkt vanuit een herstelgerichte benadering en bent vaardig in het toepassen van de bijbehorende methodieken en gespreksvaardigheden.

Samen met jouw cliënt maak je een begeleidingsplan op basis van zijn of haar mogelijkheden en ambities.

Je vindt het leuk om naast het werken met cliënten ook contacten te onderhouden met ketenpartners, en bent in staat om in deze contacten de belangen van onze cliënten daarbij te behartigen.

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het beheren van WMO-indicaties, contact met het cliëntsysteem, of het organiseren van een groot overleg.

Je kunt goed zelfstandig processen aansturen en coördineren, en neemt graag initiatief om zaken te organiseren.

Herken jij jezelf hierin als onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Ambulante thuisbegeleiding is een bijzonder team; samenwerken is binnen ons team erg belangrijk. Samen bouwen we aan een afdeling waarin goede zorg en een fijne en veilige werkomgeving beiden centraal staan.

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het methodisch begeleiden volgens de doelen in het plan van de cliënt.

Professionaliteit, nabijheid, creativiteit, humor en een lerende houding zijn belangrijke waarden in ons werk. We zijn een jonge afdeling en volop in ontwikkeling.

Ons team streeft naar een doorgaande groei in verdieping en expertise.

Ambulante Thuisbegeleiding biedt specialistische woonbegeleiding bij mensen thuis. Onze cliënten zijn unieke mensen die allen op eigen manier worstelen met psychische, psychiatrische of verslavingsproblemen.

Ondanks hun beperkingen proberen ze beschikbare mogelijkheden te benutten om aan herstel te werken. Ze proberen een zinvol bestaan te vormen met de mogelijkheden die zij wel hebben.

Sommigen zijn daar al lang mee bezig en anderen nog maar kort. Ze zijn jongvolwassen of wat ouder, wonen alleen of hebben een gezin.

Ze zijn creatief, vindingrijk of gestructureerd of juist helemaal niet. Ze hebben jarenlang ondersteuning nodig, of maar een korte periode.

Het doel is om na verloop van tijd weer zelfstandig verder te kunnen met behulp van het opgebouwde sociale netwerk. Als ambulant woonbegeleider kom je in de eigen omgeving van je cliënten, en helpt hen om vaardigheden te ontwikkelen die hen helpen om te groeien in zelfvertrouwen, het omgaan met hun kwetsbare kanten, en zo goed mogelijk hun eigen talenten te ontwikkelen.

Wat we van jou verwachten?

 • Je hebt een christelijke levensovertuiging en je kunt de missie van De Hoop GGZ onderschrijven
 • Een afgeronde en relevante opleiding op hbo-niveau, of mbo-niveau
 • Werkervaring in de hulpverlening
 • Kennis van- en ervaring mentet herstelgericht werken
 • Kennis van de Presentiebenadering, en weten hoe je dit in de praktijk brengt
 • Kennis van en ervaring met rehabilitatiemethoden is een pré
 • Kennis van psychiatrische- en verslavingsproblematiek
 • Kennis van- en ervaring met WMO-financiering
 • Kennis van- en ervaring met WLZ-financiering
 • Je bent in staat om stagiaires en vrijwilligers te begeleiden (hbo)
 • Je bent goed in zelfstandig werken en in teamverband
 • Je kunt goed je eigen werk plannen en organiseren
 • Je bent een sterke persoonlijkheid
 • Je bent goed in staat tot het opbouwen en onderhouden van relaties en netwerken
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van zorg binnen de gestelde processen, kaders, protocollen en werkinstructies en het adequaat administreren en rapporteren.
 • De Hoop GGZ heeft een duidelijke missie vanuit een christelijke levensovertuiging.

  We zoeken professionele medewerkers die deze overtuiging met hart en ziel onderschrijven en hier enthousiast in meedragen.

  Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden je een fijne werkplek waarin je kunt groeien en ontwikkelen.
 • Je wordt afhankelijk van je werkervaring en opleidingsniveau ingeschaald op schaal 45 (HBO) conform CAO GGZ. Bij deze CAO hoort een eindejaarsuitkering.
 • Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).
 • We bieden aanvullende arbeidsvoorwaarden met keuzemogelijkheden.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier