Compliance Auditor
YACHT
Amsterdam, NL
8 dagen geleden

Over de functie

Als Auditor in het Compliance team binnen de afdeling Internal Audit houd je toezicht op de naleving van toepasselijke wet-

en door de accountantsorganisatie regelgeving (o.a. de Wet toezicht accountantsorganisaties). Dat doe je door risico gestuurd compliance audits uit te voeren naar de opzet en werking van kwaliteitsprocessen en kwaliteitsbeheersingsmaatregelen.

Daarbij voer je waar mogelijk deelwaarnemingen uit en identificeer je leermomenten als het gaat op kwaliteit bevorderend of belemmerend gedrag.

Je rapporteert jouw observaties, doet aanbevelingen op hoofdlijnen en stelt later vast welke effecten zijn bereikt. Met jouw onderzoeken en rapporten stel je proceseigenaren en afdelingshoofden in staat hun werkzaamheden verder te verbeteren en maak je het de beleidsbepalers van de accountantsorganisatie mogelijk om daarbij de juiste sturing te geven.

Vaardigheden en eigenschappen voor succes

 • je kunt op effectieve en efficiënte wijze (compliance) audits opzetten, uitvoeren, aansturen en rapporteren;
 • in gesprekken met collega’s in de organisatie luister je scherp en ben je in staat op de relatie te verbinden en op de inhoud te overtuigen;
 • je schrijft duidelijk, gestructureerd, nauwkeurig en gericht op de beoogde lezer;
 • je bent een conceptueel sterke denker die in staat is concepten op heldere wijze te vertalen naar de praktijk;
 • je kunt goed zelfstandig werken, maar functioneert ook uitstekend in teamverband;
 • binnen het team ben je een toegankelijke collega en zoek je collegiaal overleg (o.a. vierogenprincipe);
 • je hebt een constructief kritische werkhouding : je erkent wat er goed gaat, identificeert snel het verbeterpotentieel en bent in staat om precies aan te wijzen waar iets beter moet;
 • Hard skills

  Je hebt een afgeronde (academische) opleiding tot RA, RO, CCO / CCP, CIA of gelijkwaardig en 5 tot 10 jaar ervaring in audit’ : als controlerend accountant, compliance officer, toezichthouder, internal auditor of vergelijkbaar.

  Hiernaast heb je uitstekende kennis van en ervaring met (compliance) audits, risicomanagement en beheersing van interne kwaliteitsprocessen.

  Enige kennis van en ervaring met (intern of extern toezicht op) accountantsorganisaties en het toepasselijke wettelijke kader (o.

  a. Wet toezicht accountantsorganisaties) is een vereiste.

  Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels uitstekend in woord en geschrift.

  Soft skills

  De lerende organisatie is continue in beweging en het kan altijd beter. Daarom is in deze job ruimte voor innovatie, creativiteit, veelzijdige invalshoeken en het verder ontwikkelen van je kennis en vaardigheden op het gebied van gedrag en cultuur.

  Hiernaast ben je optimistisch, beschik je over uitstekende onderzoek vaardigheden, ben je kritisch en kun je omgaan met een dynamische en veranderende omgeving.

  Arbeidsvoorwaarden

  Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken in een en uitdagende en enerverende omgeving in een snel veranderende organisatie waar voldoende ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

  Hiernaast is er de vrijheid en flexibiliteit om je rol uit te oefenen op de manier die het beste bij jou past.

  Bedrijfsinformatie

  Toonaangevende internationale speler binnen de assurance, tax, transaction en advisory services.

  Step 2
  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier