EHS Specialist
Merck
Boxmeer, North Brabant, NLD
5 dagen geleden

Job Description

Wil jij werken bij één van de grootste industriele concerns van Nederland binnen een high tech omgeving en jouw kennis en vaardigheden inzetten waar producten worden ontwikkeld, geproduceerd en verpakt die ertoe doen?

Voor onze locatie in Boxmeer zoeken wij een EHS Specialist met leidinggevende kwaliteiten

Over de functie

Het ondersteunen van de afdeling Site Engineering (SE) met het invullen van afdelingsspecifieke EHS aspecten van het EHS beleid, volgens het interne EHS kwaliteitszorgsysteem, zodat tenminste wet- en regelgeving worden nageleefd en het beleid en richtlijnen van Animal Health binnen Boxmeer worden gevolgd.

Je stuurt de safety engineers van SE aan en je rapporteert aan de resource lead van SE.

Welkom in ons team

De afdeling Site Engineering is het projectenbureau van onze locaties in Boxmeer en De Bilt. Samen met de andere afdelingen binnen de CoE Operational Services biedt Site Engineering ondersteuning aan het productieproces vanaf het moment dat goederen aankomen totdat de dierenvaccins ingepakt en klaar voor verzending zijn.

De projecten die worden uitgevoerd variëren tussen ontwerp en realisatie van nieuwe cleanrooms het upgraden en vervangen van procesequipment tot het aanleggen van de nieuwste modulaire serverruimtes en het aansturen van grootschalige energietransities.

De afdeling bestaat uit ongeveer 65 enthousiaste werknemers waaronder projectmanagers, vakspecialisten, engineers, constructie managers, safety engineers en commissioning en kwalificatie specialisten.

Primaire verantwoordelijkheden

 • Mede opstellen van het EHS afdelingsbeleid, implementatie en het borgen ervan.
 • Beheer, beoordelen en controleren van afdelingsspecifieke EHS documenten, waaronder Plan van Aanpak, V&G plan, SOP’s, WI’s, etc.
 • Naleven en verbeteren van het Contractor Safety Programma voor SE en uitvoering van specifieke taken binnen de afdeling.
 • Uitvoeren van afdelingsspecifieke EHS taken, waaronder het begeleiden en instrueren (safety) van werkvoorbereiders en projectleiders van SE (later ook voor overige afdelingen binnen OS), bijhouden en uitvoeren van safety inspecties binnen SE, (mede)uitvoering van de RI&E.
 • Beoordelen evalueren en het archiveren van Werkvergunningen van SE.
 • Informeren en adviseren van medewerkers op de afdeling SE.
 • Lead op verbeterinitiatieven op WorkStream compliance safety.
 • Bewaken van de uitvoering van het EHS beleid binnen de afdeling door het organiseren en uitvoeren van interne afdelingsspecifieke EHS inspecties en het meewerken met EHS Inspecties en EHS audits intern op de locatie of door derden.
 • En het begeleiden van incident onderzoeken.

 • Signaleren indien naleving van EHS voorschriften op afdeling niet plaats vindt en informeren leidinggevende.
 • Het voeren van periodiek overleg met de SHE-afdeling over het te voeren beleid en beleidsveranderingen binnen het bedrijf en implementeert deze binnen afdeling SE.
 • Jouw profiel

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Veiligheidskunde, safety en / of environmental.
 • Ervaring in veiligheidsaspecten bij ondere andere investeringsprojecten zoals : Proces-installaties;NEN-3140;Bijzondere risico’s in bouwprojecten zoals, besloten ruimten, werken op hoogte, werken met open vuur, gevaarlijke stoffen en Biologische agentia;
 • Beoordelen van TRA’s en werkvergunningen;Trainingen aan contractors;Uitvoeren van bouwinspecties;VCA en Toolboxmeetings.

 • Kennis van afdelingsspecifieke aspecten zoals : EHS problematiek, het interne EHS zorgsysteem en EHS wet- en regelgeving.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring ervaring als Veiligheidskundige.
 • Proactief, gedreven, flexibel.
 • Affiniteit met leidinggevende aspecten en het leiden van een team.
 • Goede kennis van zowel het Nederlands als het Engels.
 • Wij bieden

  Werken bij onze organisatie betekent samen werken aan gezondheid in een internationale werkomgeving met toegewijde collega’s.

  Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en te laten zien wie jij bent. Verder kan je rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden :

 • Een competitief salaris;
 • 35,5 vakantiedagen;
 • 8% vakantietoeslag en 3% eindejaarsuitkering;
 • Annual Incentive Plan;
 • Een uitstekend pensioen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Verschillende trainingsmodules.
 • Heb je vragen over deze vacature?

  Stuur je vraag inclusief het vacaturenummer en de vacaturetitel naar het volgende emailadres :

  Sollicitaties kunnen alleen via onze website worden ingediend

  Animal Health Divisie

  Onze animal health-divisie is een vertrouwde wereldleider in diergeneeskunde, toegewijd aan de gezondheid en het welzijn van dieren.

  Wij zijn een wereldwijd team van professionals die samenwerken om een positief verschil te maken in dierverzorging en de voedselvoorziening van de wereld en hebben een diep gevoel van verantwoordelijkheid richting onze klanten, consumenten, dieren, maatschappij en onze planeet.

  Wij bieden de meest innovatieve producten, diensten en technologieën van onze sector die dienen ter voorkoming, behandeling en beheersing van ziekten bij alle belangrijke soorten landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren.

  Wie we zijn

  Merck & Co., Inc., Rahway, New Jersey, VS staat bekend als Merck in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico. We staan bekend als MSD in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en Azië-Pacific.

  We zijn een wereldwijde biofarmaceutische leider met een gevarieerde portfolio van geneesmiddelen op het gebied van oncologie, vaccins en diergezondheidsproducten.

  We zijn gedreven door onze missie om innovatieve producten te ontwikkelen en te leveren die levens redden en verbeteren.

  Met 69.000 medewerkers die actief zijn in meer dan 140 landen, bieden we state of the art laboratoria, fabrieken en kantoren die zijn ontworpen om onze medewerkers te inspireren leren en ontwikkelen.

  We zijn trots op onze 125 jaar dienstverlening en blijven een van de grootste investeerders ter wereld in onderzoek en ontwikkeling.

  In Nederland werk je met 6.000 collega’s verspreid over 4 verschillende locaties, te weten Haarlem, De Bilt, Oss en Boxmeer.

  Wat we zoeken...

  In een snel innoverende wereld zoeken we professionals die het verschil kunnen maken binnen onze organisatie, waardoor doorbraken mogelijk worden gemaakt die van invloed zijn op toekomstige generaties.

  We dagen je uit om je disruptief te denken, inspireren tot samenwerking en onderwerpen vanuit een andere invalshoek te bekijken.

  Samen gaan we door met onderzoeken, uitvinden en het maken van impact op mens en dier.

  We zijn een bedrijf dat een diversiteit aan getalenteerde en toegewijde mensen samenbrengt. En daar zijn we trots op. Baanbrekende innovaties komen tot stand wanneer uiteenlopende ideeën samenkomen in een inclusieve bedrijfscultuur.

  We moedigen onze medewerkers aan om het beste in elkaar naar boven halen en gezamelijk problemen op te lossen. Wij zijn een werkgever met gelijke kansen, toegewijd aan het bevorderen van een inclusieve en een diverse werkomgeving.

  Current Employees apply

  Current Contingent Workers apply

  Search Firm Representatives Please Read Carefully

  Merck & Co., Inc., Rahway, NJ, USA, also known as Merck Sharp & Dohme LLC, Rahway, NJ, USA, does not accept unsolicited assistance from search firms for employment opportunities.

  All CVs / resumes submitted by search firms to any employee at our company without a valid written search agreement in place for this position will be deemed the sole property of our company.

  No fee will be paid in the event a candidate is hired by our company as a result of an agency referral where no pre-existing agreement is in place.

  Where agency agreements are in place, introductions are position specific. Please, no phone calls or emails.

  Employee Status : Regular

  Relocation : Domestic

  VISA Sponsorship :

  Travel Requirements :

  Flexible Work Arrangements :

  Shift : Not Indicated

  Not Indicated

  Valid Driving License :

  Hazardous Material(s) :

  Number of Openings :

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier