arrestantenverzorger - Team Arrestantentaken
Politie
Houten, NL
1 dag geleden

Wat ga je doen?

Als arrestantenverzorger heb je een veelzijdige baan in de arrestantenzorg. In cellencomplexen en binnen de rechtbanken ben je verantwoordelijk voor de verzorging van ingesloten personen.

Je controleert de identiteit, fouilleert en beheert afgenomen goederen. Je regelt contact met familie, advocaten en instanties.

Je hebt daarin een dienstverlenende instelling. Je bent de verbindende factor met de politiemedewerkers die zorgen voor de arrestantenafhandeling zoals de intake en het verhoren van de arrestanten.

Ook ben je in staat om een de-escalerende rol te vervullen in situaties waarbij de emoties van ingeslotenen oplopen.

In een later stadium kun je, bij gebleken geschiktheid, de vuurwapenopleiding doen en kun je ingezet worden binnen de rechtbanken om toezicht te houden in de rechtszaal.

Het volgen van de rijopleiding behoort tevens tot de mogelijkheden, waarna het vervoeren van (niet-)-justiabelen ook tot jouw takenpakket behoort.

Zoals je ziet zijn wij bereid om te investeren in jouw toekomst!

Het werk binnen ons team is dus zeer divers, kent een hoge verantwoordelijkheid en vraagt om medewerkers die op een adequate en menselijke manier kunnen reageren! Je vindt het geen probleem om te werken in onregelmatige diensten en op zon- en feestdagen en je bent hier ook toe in staat.

We staan per slot van rekening 24 / 7 voor onze burgers klaar.

Waar ga je werken?

Jij komt te werken bij het Team Arrestantentaken van de Eenheid Midden Nederland. Het team voert werkzaamheden uit in twee cellencomplexen (Almere en Houten), in drie rechtbanken (Utrecht, Lelystad en Almere) en in één ophoudgebied (Utrecht-Paardenveld).

Het team, bestaande uit 180 fte, kenmerkt zich als loyaal en betrokken en herbergt een schat aan specialistische kennis en ervaring.

Je kunt binnen de gehele eenheid ingezet worden dus je bent bereid om te reizen tussen de locaties.

Wie ben jij?

We zoeken energieke collega’s met een frisse en creatieve blik die attent en plezierig in de omgang zijn. Je maakt deel uit van een team en hebt hierin een professionele en actieve rol.

Jij bent een stevige persoonlijkheid met overwicht die niet over zich heen laat lopen. Je maakt gemakkelijk contact met mensen en je past je gemakkelijk aan als de situatie daarom vraagt.

Onder druk blijf je effectief presteren en handel je volgens vastgestelde protocollen. Je kunt schakelen tussen momenten van rust en hectiek.

Je bent collegiaal, ondersteunt collega's waar nodig en je denkt in mogelijkheden. Ook beschik je over een goede lichamelijke conditie omdat je ook moet voldoen aan de fitheidseisen die aan deze functie worden gesteld.

Daarnaast beschik je over :

 • een vmbo / mbo 2-diploma;
 • een rijbewijs B, of de bereidheid deze te behalen.
 • Indien je in het bezit bent van een geldig boa-getuigschrift, nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Mocht dit niet het geval zijn, dan ben je bereid deze binnen het jaar te halen.

  Wat wij bieden

  De standplaats is Houten. Er is ruimte voor 10 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

  Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je aan de Politieacademie de interne opleiding Algemene Opsporingsbekwaamheid en Politiële Vorming met aanvullende modules.

  Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar.

  Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

  Verder kun je het volgende van ons verwachten :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.002,- en maximaal € 3.074,- (schaal 5 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is assistent beveiliging B.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier