Fysisch laborant / Chemisch laborant (MLO)
SGS
Sittard, Netherlands
5 dagen geleden

Beschrijving van het bedrijf

Wie zijn wij?

SGS INTRON, onderdeel van SGS Nederland B.V., is een onderneming welke test, inspecteert, adviseert en certificeert op het gebied van bouwmaterialen en -processen.

SGS INTRON heeft een specialistisch laboratorium waarin testen en analyses van allerlei bouwstoffen centraal staan. Het laboratorium is geaccrediteerd voor de meeste van deze verrichtingen.

Wij doen onderzoek naar de toepassing, de prestaties en de duurzaamheid . De technieken die we daarbij inzetten zijn zeer divers en stellen ons in staat bouwmaterialen volgens internationale richtlijnen en regelgevingen te onderzoeken.

Functieomschrijving

Is fysisch of chemisch laboratoriumtesten van bouwmaterialen jouw passie?

Staan veiligheid, kwaliteit en integriteit bij jou hoog in het vaandel?

Dan gaan wij graag in gesprek met jou!

Jouw verantwoordelijkheden

Als fysisch / chemisch laborant ben je werkzaam in een gedreven team van laboranten die dagelijks onderzoek uitvoeren aan (bouw)materialen.

De werkzaamheden hebben betrekking op veiligheids- en gezondheidsaspecten van veelal (secundaire) grondstoffen voor de bouw.

Duurzaamheid en hergebruik lopen als een rode draad door ons laboratorium.

Fysisch laborant :

 • Voorbehandelen van monsters voor milieuhygiënisch en civieltechnisch onderzoek;
 • Uitvoeren civieltechnisch onderzoek.
 • Chemisch laborant :

 • Uitvoeren van uitloogproeven;
 • Uitvoeren van nat-chemisch onderzoek.
 • Je mag op één van bovenstaande profielen solliciteren of op de combinatie van beide.

  Functie-eisen

  Kun jij de uitdaging aan?

  Om als laborant goed beslagen ten ijs te komen heb je minimaal MBO werk en denkniveau, met bij voorkeur een laboratorium opleiding richting analytische of fysische chemie.

  Je bent óf pas afgestudeerd, maar beschouwd jezelf als high potential óf je hebt ruime relevante werkervaring als laborant op een bouwgerelateerd kwaliteitscontrolelaboratorium.

  Maar voor de functie is meer nodig : een dienstverlenende instelling en een service gerichte blik. Naast samen werken met collega’s zien we ook graag dat je goed zelfstandig werkt.

  En in dynamische situaties houd je het hoofd koel. Tevens zijn jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden goed. Veiligheid, kwaliteit en integriteit zijn voor jou niet onderhandelbaar.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier