Lead Asset Management
bol.com
Utrecht, NL
3 dagen geleden

Hoe maak jij onze klanten blij?

Samen met 47.000 partners verandert bol.com retail om het dagelijks leven van 13 miljoen mensen elke dag makkelijker te maken.

Inmiddels zetten we zo’n 33 miljoen artikelen in de online etalage en zijn we goed voor bestelpieken tot 700 orders per minuut.

Die cijfers lopen snel op. Mooi, maar het brengt complexe warehousing uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld om groei te kunnen blijven faciliteren.

Wil jij daar een strategische bijdrage aan leveren door enerzijds de asset management strategie voor de mechanisatie van onze bestaande warehouses door te ontwikkelen en anderzijds te borgen dat ons contractmanagement aan de hoogste eisen voldoet?

De grootste uitdaging

De afdeling Logistiek wil alle fysieke goederenstromen van goederenontvangst en het afleveren van orders tot het verwerken van retouren slim en schaalbaar laten verlopen.

We streven daarbij enerzijds naar het verlagen van de proceskosten en anderzijds naar het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau.

Het groeiende aantal machines en servicepartijen creëert nieuwe mogelijkheden, maar verhoogt ook de complexiteit. Hoe borg je dat we, gegeven het ingewikkelde speelveld, continu de regie behouden over prestaties, veiligheid en aanpassingen?

En hoe richten we dit zo kostenefficiënt mogelijk in?

Wat je doet als Lead Asset Management?

Als Lead Asset Management voor de mechanisatie voor de bestaande warehouses ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse en lange termijnsucces van het asset management domein.

Jij bent degene die het hele speelveld overziet en die de Contract Managers binnen het team inspireert en (soms) coacht.

Hoe maken we asset management steeds beter? Wat zijn contract management best practices? Welke richting kunnen en willen we als afdeling op?

En wat is nodig om die ambities waar te maken? Jij bepaalt de stip op de horizon, stelt de juiste prioriteiten en faciliteert de ontwikkeling van het team.

Als thought leader op asset en contract management gebied, dien je dus niet alleen in staat te zijn om zelf kennis toe te passen, maar ook (en vooral) om die over te dragen op het team.

Procesverbeteringen die de operatie nét wat efficiënter maken? Gedegen root cause analyses? Het standaardiseren van processen tussen ons en onze partners.

Het team kan bij jou terecht voor inspiratie.

Hoewel je vaak hoogover denkwerk’ verricht, verwachten we wel degelijk dat je ook meer operationele taken op je neemt. Om met denkwerk te openen.

Jij bepaalt de strategische asset management agenda en de inrichting hiervan. Denk aan de asset investment planning, cost control en het finetunen van het risico management beleid.

Dat vereist een helikopterview en het vermogen om innovatie, realisatie en management activiteiten samenhangend te beoordelen en op te zetten.

Die holistische visie weet je zodanig krachtig te vertalen dat je de verschillende omgevingen waarin je werkt meekrijgt.

Meer operationeel zoom je in op het monitoren en verbeteren van processen, bijvoorbeeld rondom incidenten en de implementatie van aanpassingen.

Ook handel je high-impact issues af, pak je complexe projecten op en ben je continu bezig om risico’s te verkleinen of, nog beter, weg te nemen.

Omdat veel werkzaamheden door (service) partners worden uitgevoerd, is het cruciaal dat je een optimale samenwerkingsrelatie met onze partners kan vormgeven.

Je stimuleert hen het beste uit zichzelf te halen, onderzoekt proactief wat er in de toekomst nodig is en wat de bijdrage van servicepartners daaraan kan zijn.

 • Je bent verantwoordelijk voor het doorontwikkelen en verbeteren van de asset en contract management functies voor de mechanisatie van onze bestaande warehouses
 • Je borgt optimale samenwerking met een groeiend aantal strategische servicepartners die binnen het domein actief zijn
 • Je claimt thought leadership over asset management en contract management, zowel richting het team als naar relevante in- en externe stakeholders
 • Je analyseert, evalueert, verbetert en vernieuwt asset management processen, waarbij je onder andere stuurt op effectiviteit, samenhang en risicomitigatie
 • Je bouwt stevige bruggen tussen beheer-, innovatie- en managementteams, buigt alle neuzen dezelfde kant op en zorgt ervoor dat plannen goed worden afgestemd
 • Je pakt de regie op de strategische asset management agenda en komt tot een breed gedragen, meerjarige asset management roadmap
 • Je hebt een consulterende rol in de nieuw te bouwen warehouses
 • 3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

 • Als je externe servicepartners doorgaans als tegenstanders beschouwt Niet, als je externe servicepartners doorgaans als tegenstanders beschouwt
 • Als je het niet gewend bent contracten van Bijbelse omvang door te worstelen Niet, als je het niet gewend bent contracten van Bijbelse omvang door te worstelen
 • Als je puur strategisch bezig wilt zijn en troubleshooten uitbesteedt, ook als dat betekent dat de boel vertraging oploopt Niet, als je puur strategisch bezig wilt zijn en troubleshooten uitbesteedt, ook als dat betekent dat de boel vertraging oploopt
 • Als je makkelijk op HBO / WO niveau meekunt en 7+ jaar relevante werkervaring meeneemt, zowel met betrekking tot asset als contract management Wel, als je makkelijk op HBO / WO niveau meekunt en 7+ jaar relevante werkervaring meeneemt, zowel met betrekking tot asset als contract management
 • Als je in eerdere rollen hebt bewezen dat je teams en externe partners kunt inspireren, enthousiasmeren en committeren Wel, als je in eerdere rollen hebt bewezen dat je teams en externe partners kunt inspireren, enthousiasmeren en committeren
 • Als je ervaring hebt op strategisch niveau en (dus) weet hoe je tot een effectieve asset management strategie komt met een horizon van 5 jaar Wel, als je ervaring hebt op strategisch niveau en (dus) weet hoe je tot een effectieve asset management strategie komt met een horizon van 5 jaar
 • Hier kom je terecht

  Bij hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen klanten kiezen uit meer dan 33 miljoen artikelen.

  En een platform dat zo’n 47.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit af’ is, want bol.

  com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven we doen. Samen met 2.400 collega’s. Als Lead Asset Management werk je in het hart van onze innovatieve warehousing operatie.

  Van innovaties tot optimalisaties; als er verbeteringen of vernieuwingen mogelijk zijn, zijn we er al mee aan de slag! De sfeer is nuchter, ondernemend en informeel.

  Je werkt bij een marktleider, maar het voelt als een scale-up. Inclusief de energie, drive en feestjes die je daarmee associeert.

  Bol.com, de winkel van ons allemaal. Dat is het verhaal waar we elke dag aan werken. Wij geloven dat wanneer verschillende mensen met hun eigen unieke blik een bijdrage leveren aan ons verhaal, dit ons sterker maakt.

  Want als je verschillende mensen bij elkaar brengt, ontstaan er de mooiste dingen. Wat is jouw verhaal?

  Wij creëren een omgeving waarin we de kracht van diversiteit benutten.

  De voordelen van een blauw hart

  Aan en uit

  Bij bol.com snappen we als geen ander dat je eerst voor jezelf moet zorgen, dan voor je omgeving en dan voor bol.com. In die volgorde.

  Daarom krijgt iedereen bij bol.com 29 vakantiedagen.

  De cultuur en het kantoor

  Onze collega’s werken keihard om het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken. Maar dit doen we uiteraard wel in een inspirerende en creatieve omgeving met leuke activiteiten!

  De extra's

  Denk hierbij aan trainingen, een lekkere lunch, eventueel een telefoon en een leaseauto, wanneer dit nodig is voor het uitoefenen van je functie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier