Assistant Category Management in Soesterberg
Grandvision
Soesterberg, NL
9 uur geleden

GrandVision Benelux is onderdeel van GrandVision N.V. Met meer dan 850 winkels van de formules Pearle Opticiens, Eye Wish Opticiens en GrandOptical is GrandVision Benelux marktleider op het gebied van optiek.

Op het Support Office in Soesterberg bevindt zich ook de Afdeling Category Management bestaande uit circa 20 personen, waar je binnen het Team Frames onderdeel van uitmaakt met 3 andere collega’s.

Onze huidige Assistant Category Management groeit intern door, dus haar plek komt beschikbaar. Het team kan niet wachten om jou te verwelkomen als nieuwe Assistant Category Management!Onze cultuurwaarden DO DARE CARE vertegenwoordigen wie we zijn en waar we met elkaar voor staan.

Heb jij ambitie en drive? Wij leren je graag beter kennen!DO - Be passionate, work hard and make it happen!Als Assistant Category Manager maak je deel uit van een gezellig, gedreven en commercieel team waarin samenwerken heel belangrijk is.

We werken er iedere dag hard aan om het assortiment en de processen daarachter te verbeteren. Elk seizoen is daardoor anders waardoor we een dynamische werkomgeving kunnen bieden.

Als Assistant Category Management ben je verantwoordelijk voor het maken van de planogrammen voor al onze Pearle winkels in Nederland én België en zorg je ervoor dat het juiste assortiment in de juiste winkels op het juiste moment terechtkomt.

Samen met de collega’s van het Category Management team streef je naar de optimale presentatie van onze producten. Je analyseert de prestaties van de productgroepen en past waar nodig de presentatie aan en doet voorstellen met betrekking tot distributie en in- en uitfaseringen van artikelen.

 • Wat doe je dan zoal? Op dagelijkse basis beheer je de merchandise tools en Excel-bestanden met assortiment en storedata, waardoor onze winkels altijd het juiste assortiment op tijd ontvangen;
 • Je ontwikkelt en beheert alle planogrammen voor de winkels met behulp van een Space planning tool, waardoor de winkels exact weten waar ze hun assortiment het beste kunnen presenteren.

 • Je mag hierin ook zeker meedenken over optimalisatie en ontwikkeling van bestaande én eventuele nieuwe Space planning tools;
 • Op wekelijkse basis coördineer je de winkelmutaties die bestaan uit nieuwe winkels, verbouwingen, verhuizingen en overnames.

  Hierin bepaal je, en stem je met collega’s af, welk type format een winkel krijgt op basis van winkelgrootte en omzetpotentie.

 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van (nieuwe) winkels;Je onderhoudt de communicatieplatformen om de filialen up-to-date te houden betreffende het assortiment en de winkelpresentaties;
 • De verzamelde assortimentsdata en analyses vertaal je naar een concreet advies voor afstemming met de Category Manager en formules (met als doel de juiste doelgroepen per formule te bereiken);
 • Je ondersteunt het Category Management Team in de voorbereiding en het verwerken van selecties, evaluaties en analyses. Kortom, een veelzijdige rol waarin jouw analytische kennis, creativiteit en oog voor detail goed van pas komen!DARE - Guts and glory!Als ideale kandidaat voor deze rol beschik je over een servicegerichte instelling met communicatieve vaardigheden en een creatief en analytisch vermogen.

  Je hebt een gestructureerde en nauwkeuring manier van werken en je bent in staat om prioriteiten te stellen. Je weet knelpunten, oplossingen en mogelijkheden voor procesverbetering te identificeren én te implementeren.

  Met jouw motivatie, pro-activiteit en commerciële insteek weet je jouw collega’s met je mee te krijgen.Je maakt het gewenst plaatje helemaal compleet als je ook nog beschikt over : Een afgeronde relevante hbo opleiding en bij voorkeur enige werkervaring binnen de Retail.

  Goede kennis van én affiniteit met Excel is de basis van deze rol. Kennis van Business Intelligence (BI), is een pré.Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Frans is een pré.

  Herken jij jezelf in dit profiel en zou je graag werken bij een organisatie die veel kansen biedt, waar je ontzettend veel kan leren en op termijn kan doorgroeien?

  Dan maken we graag kennis met je!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier