Stage Sociaal Wijkteam Profiel Zorg en Welzijn
Talentenregio
Zwolle, NL
5 dagen geleden

Dit zijn wij

Als Sociaal wijkteam Zwolle bieden we jaarstages aan studenten Social Work. Startmomenten in september en voor 32 uur per week.

We bieden een dynamische leer-werkplek in een generalistisch team waarin je van iedere medewerker kan leren en een stukje van zijn of haar deskundigheid mee kan krijgen.

We bieden jou de ruimte te werken aan de competenties die horen bij een HBO-geschoolde hulpverlener. Je legt je eigen accenten op basis van je interesse, je leerwensen, je uitstroomprofiel en dat waar je energie van krijgt.

We bieden een uitdagende leeromgeving, deskundige begeleiding door een HBO-geschoolde professional (met name MWD'ers), maandelijkse leerbijeenkomsten met de andere SWTstagiair(e)s, goede faciliteiten (o.

a. een werktelefoon en laptop) en een prettige stagevergoeding.

Het Sociaal wijkteam

Het Sociaal wijkteam Zwolle biedt ondersteuning aan inwoners van de gemeente Zwolle. Zwolle heeft vijf wijkteams, één in ieder stadsdeel.

De wijkteams zijn wisselend van grootte : tussen de 15 en 30 professionals. We werken in de wijk, dichtbij de inwoners. Het Sociaal wijkteam wil klantgericht, ruimdenkend, creatief, ondernemend en betrokken zijn.

Uitgangspunt : de inwoner en zijn leefsituatie.

Sociaal werkers van het wijkteam signaleren, geven informatie en advies, verhelderen hulpvragen, verkennen de eigen-krachtmogelijkheden van de inwoner, bieden kortdurende (psychosociale) ondersteuning, behartigen belangen, activeren inwoners, wijzen voorzieningen of specialistische hulpverlening toe, treden op als procesregisseur en geven vorm aan preventieactiviteiten.

Het Sociaal wijkteam is bij uitstek de plek waar je als student de transitie in de zorg- en dienstverlening en de uitvoering van daarbij horende wetgeving (Jeugdwet, Participatiewet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning) mee kan maken en kan proeven van het werken met een

diverse doelgroep (0-120 jaar), diverse hulpvragen (van psychosociale hulpverlening tot jeugdhulp, van hulp bij het participeren in werk en samenleving tot Wmo-voorzieningen, van hulp voor mensen met een beperking tot welzijswerk) binnen een breed netwerk van samenwerkingspartners in de buurt, wijk, stad en regio.

Het Sociaal wijkteam is nieuw en tegelijkertijd wordt er gebruikgemaakt van jarenlange deskundigheid en ervaring van medewerkers van o.

a. de gemeente Zwolle (Wmo & Participatie), Travers, Jeugdbescherming Overijssel, De Kern en MEE IJsseloevers.

Jouw competenties

De student kenmerkt zich in de aanpak van vragen of problemen doordat hij of zij :

 • Een goede luisteraar is, echt contact maakt, zich inleeft;
 • Samenhang ziet, zelfstandig is en initiatief toont;
 • Mensen op positieve wijze in hun kracht zet, enthousiasme overbrengt;
 • De regie bij de bewoner laat;
 • Een netwerker en verbinder is, iemand die verschillende werelden kan verbinden;
 • Betrokken is bij zowel huishoudens als teamleden;
 • Achterover kan zitten maar als dat noodzakelijk is, handelt (en doorzet);
 • Open staat, reflectief is, leert, vraagt en hulp en expertise van anderen accepteert;
 • Lef heeft, nieuwsgierig is;
 • Out-of-the-box denkt;
 • Stressbestendig is en om kan gaan met een dynamische en soms hectische werkomgeving.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier