Business Development Manager Robotics & High-Performance Motion
Schneider Electric
Hoofddorp, North Holland, NL
4 dagen geleden

Job Description

Business Development Manager Robotics & High-Performance Motion-00773I

Dutch speaking candidates only

Join Schneider Electric and power your career

Ontdek de mogelijkheden om te werken voor een internationaal, dynamisch en verantwoordelijk bedrijf dat de ontwikkeling van hun medewerkers wereldwijd bevordert.

Iedere dag streven wij er naar dat onze medewerkers aan hun persoonlijke doelen werken en op deze manier hun carrière kunnen vormgeven.

Wij zijn dan ook trots benoemd te zijn door Linkedin als top 25 werkgever van keuze’. Ontdek hoe onze waarde en unieke positie jou laat kiezen voor Schneider Electric als (toekomstige) werkgever!

Automotion ë en Nederland op het vlak van machine automatisering in zijn algemeenheid en voor Robotics & High-Performance Motion in het bijzonder.

Als Center of Excellence op het gebied van machine automatisering hebben we meer dan 25 jaar ervaring in co-creation en bieden we oplossingen (seriematige) machinebouwers voor Enhanced Software-programmering op basis van tools, Motion Control en Robotic Solutions.

We zijn voor ons Competence Center Automotion NV op zoek naar een Business Development Manager Robotics & High-Performance Motion (v / m) voor het segment Machinebouw die gemotiveerd is om bij te dragen aan de groei van Automotion en Schneider Electric.

Je werkgebied is Nederland maar zult veelvuldig aanwezig zijn op ons Competence Center te Lievegem (Gent), België. Je komt in dienst van ons Competence Center maar je vertegenwoordigt Schneider Electric in brede zin.

Je gaat rapporteren aan de Sales Director Robotics & High-Performance Motion bij Automotion NV.

De go-to-market-strategie die we samen met Schneider Electric promoten, biedt de machinebouwer alles wat nodig is om zijn Total Cost of Ownership te optimaliseren en de efficiëntie van zijn machines te maximaliseren.

De kracht van een wereldspeler als Schneider Electric zorgt voor wereldwijde beschikbaarheid van het oplossingsportfolio, terwijl de kracht van een lokaal team van experts zorgt voor een hoog niveau van kennis, flexibiliteit en reactiviteit.

Beide items zijn absoluut noodzakelijk om te voldoen aan alle vereisten van de machinebouwer in een snel evoluerende markt.

Door de nauwe samenwerking tussen Automotion en Schneider Electric kunnen we onze machinebouwers flexibele en innovatieve oplossingen aanbieden.

Deze marktbenadering is uniek en wordt zeer gewaardeerd door de OEM-wereld.

Van de Business Development Manager Robotics & High-Performance Motion wordt verwacht dat je zeer nauw samenwerkt met de Schneider Electric Nederland OEM Sales organisatie en in teamverband doelen en doelstellingen realiseert.

Je wordt ondersteund door de technische expertise vanuit de Automotion organisatie. Je zal op strategisch niveau (werkvloer tot C-level) acteren en deelnemen aan het ontwerpen van complexe voorstellen met een concrete waardepropositie om zo de business te laten groeien.

Je voelt je thuis in een uitdagende en divers ingestelde werkomgeving met een no-nonsense mentaliteit en een klantgerichte focus.

Jouw verantwoordelijkheden :

 • Deuren openen bij Nieuwe mogelijke accounts
 • Solution selling aan machinebouwers binnen Nederland
 • Je persoonlijkheid kenmerkt zich in de verhouding van 80% hunter / 20% farmer
 • Demo’s geven aan klanten, ter visualisering van diverse toepassingen die mogelijk zijn
 • Het op de juiste momenten inzetten van engineers voor het uitwerken van Proof of Concepts of offertes
 • Het mede uitvoering geven aan het Robotics & High-Performance Motion businessplan zoals aangereikt door de Marketing organisatie
 • Het genereren van een pipeline van opportunities in de zin van zgn. OEM-conversies’ door middel van het uitdragen van de value proposition specifiek ten behoeve van de doelmarkt
 • Nauw samenwerken met de Schneider Electric OEM Sales organisatie om de betrokkenheid van onze partners op één lijn te brengen.
 • Nauw samenwerken met Marketing om de Schneider Electric Robotics & High-Performance Motion value proposition verder uit te bouwen en bekend te maken binnen de Machinebouw
 • Wat te verwachten van Automotion NV?

  Je komt terecht in een innovatieve en groeiende MKB-onderneming waar iedereen elkaar kent en waar we als één team naar hetzelfde doel werken.

  De inzet van onze medewerkers wordt beloond door een competitief salaris, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en inclusief bedrijfswagen.

  Work-life balance is voor ons een bespreekbaar topic en geregeld worden er activiteiten georganiseerd waar u op vrijwillige basis aan kunt deelnemen.

  Kijk voor meer details ook op onze website

  Qualifications

  De kwaliteiten en eigenschappen van de ideale kandidaat voor Business Development Manager Robotics & High-Performance Motion

 • Een afgeronde diploma (minimaal HBO) in de richting van elektro, mechanica, elektromechanica of vergelijkbaar;
 • Naast een sterke basis vanuit je opleiding, heb je interesses en inzichten in Mechanica, Mechatronica en Software;
 • Kennis van software (of minimaal sterke affiniteit) en de toepassing daarvan in een productie- en / of machineomgeving;
 • Ervaring in het sluiten van complexe oplossingsgedreven deals en begrijpen hoe stakeholder management werkt;
 • Je hebt een huntermentaliteit maar bent tegelijk een sterke teamplayer met goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden, gevoel voor cultuurverschillen, hoog ontwikkelde sociale vaardigheden en de noodzakelijke dosis business acumen;
 • Minimaal 2-3 jaar werkervaring in een technisch-commerciële werkomgeving;
 • Eerdere ervaring als technisch verkoper is een pluspunt maar is geen vereiste;
 • Je bent in staat om te werken in een omgeving die elke dag anders is;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Over Automotion Steun op 25 jaar ervaring

  Automotion is reeds 25 jaar actief in het ondersteunen van machinebouwers en systeemintegratoren bij de ontwikkeling van hun machines.

  Door de snelle technologische evolutie worden aan de machines steeds hogere eisen gesteld. De Machinebouwer wordt verwacht een totaalpakket aan te leveren waar de machine onderdeel van uitmaakt, maar waar trends zoals Machine as a service’ en Software as a service’ ontegensprekelijk een meerwaarde betekenen.

  Om deze Smart machines te realiseren staan wij de OEM klant bij, gedurende de volledige levenscyclus van de machine dmv co-creation, het aanleveren van tools en het optimale hardware pakket.

  Dit uit zich in de design fase, de ontwikkeling en commissioning van het systeem, en in de service ability ervan, waarbij onze aanpak leidt tot een optimalisatie van de Total Cost of Ownership.

  Over Schneider Electric

  Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen staan efficiëntie en duurzaamheid voor ons centraal.

  Voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën bieden wij toonaangevende technologieën, software en lifecycle services.

  Met ons open platform en geïntegreerde oplossingen helpen wij klanten bij het maximaliseren van beschikbaarheid, het versnellen van processen en het realiseren van energiebesparing.

  De vraag naar energie zal naar verwachting in 2040 zijn verdubbeld. Bij Schneider Electric vinden we dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot veilige en duurzame energie.

  Daarom zetten wij ons in voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. Wij streven naar een innovatieve maatschappij en zijn betrokken, gepassioneerd en vastbesloten om onze ambities waar te maken.

  Dat noemen we Life is On’.

  Meer weten over of

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier