Adviseur Hydrologie
Sweco
Landelijk, NL
4 dagen geleden

Functieomschrijving

Binnen de afdeling water werk je in een team van specialisten op het gebied van hydrologie en hydraulica. Wij werken samen met collega’s aan integrale projecten, zoals de dijkverbetering bij Tiel-Waardenburg, de Fehrman belt tunnel of de Oosterweel verbinding in Antwerpen.

Wij voeren binnen de afdeling specialistische projecten uit op het gebied van hydrologische modellering, rivierkunde en automatisering waarin we voorop lopen, ontwikkelen en waarin specialisten elkaar uitdagen het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Onze klanten staan voor grote uitdagingen : veiligheid, gezondheid en duurzaamheid zijn voor hen belangrijke en ook maatschappelijk relevante thema’s.

Klanten vragen daarom niet zomaar om oplossingen, maar verwachten terecht dat we samen met hen vooruit kijken naar de toekomst.

Heb jij de motivatie om je in te zetten voor de uitdagingen van onze klanten? Heb jij de wil om te leren en je te ontwikkelen binnen het grootste ingenieurs- en adviesbureau van Europa?

Reageer dan snel. Ik maak graag kennis met je.

Ron Buitelaar Teammanager Water

Binnen de afdeling Water werken we met 60 gedreven professionals aan de wateropgaven in binnen- en buitenland. De afdeling is een landelijke afdeling en bestaat uit mensen die werken in onder andere waterbeheer, waterketen en waterveiligheid.

Op het gebied van waterbeheer stellen we bijvoorbeeld peilbesluiten op en maken we watergebiedsplannen voor de infraprojecten.

Met en voor de waterschappen werken we aan hydrologische modellering en data-analyse, waarin we voorop lopen. We combineren onze hydrologische kennis met kennis van programmeren en ontwikkelen eigen tools.

Zo ondersteunen we de waterschappen bij het up to date houden en verbeteren van hun data. Onze ambitie is om bij de top te blijven horen in de kennisvelden, te innoveren en innovaties en wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar haalbare adviezen en realiseerbare projecten ten behoeve van een veilige en prettige leefomgeving voor iedereen.

Als Adviseur Hydrologie ben je een spil binnen onze afdeling en binnen jouw eigen regio en onderdeel van de product-markt-combinatie Regionale Hydrologie.

Je wilt voorop lopen in je vakgebied en je blijven ontwikkelen op het gebied van hydrologische modellen en watersysteemanalyses.

Zo lever je een bijdrage aan watersysteemtoetsingen, stresstesten en werk je aan het thema klimaatadaptatie. Je bent de specialist op het gebied van water binnen integrale projecten.

Je implementeert nieuwe methoden en technieken en initieert en begeleidt onderzoek op het gebied van hydrologie ten dienste van kennisontwikkeling en innovatie.

Naast de inhoudelijk bijdrage aan projecten vind je het leuk om vanuit je netwerk mooie projecten uit de markt te halen.

Wij zoeken

 • Je hebt een hbo of wo opleiding afgerond op het gebied van Hydrologie, Watermanagement of Civiele Techniek;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan, bij voorkeur bij een advies- of ingenieursbureau of bij een waterschap;
 • Je bent communicatief vaardig, ondernemend, klantgericht, toont veel initiatief en weet jezelf en ons op een overtuigende manier te presenteren;
 • Je bent commercieel gedreven en krijgt energie van het pro- actief benaderen van de markt waarbij je werk genereert voor jezelf en je collega’s
 • Je bent ambitieus en bereid te investeren in je toekomst, waarbij je het leuk vindt om zowel inhoudelijk als procesmatig bezig te zijn.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier