Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra
Bouwhuislaan
5 dagen geleden

Onderzoek jij de behoefte van de cliënt i.p.v. te focussen op het probleemgedrag, en zijn complexe situaties voor jou geen probleem?

Dan past jouw werkwijze bij onze visie : Triple-C. Wij zijn op zoek naar meerdere begeleiders die vanuit hun drijfveren dicht bij de zorg voor de cliënten staan.

Bouwhuislaan 10 biedt het thuis aan 5 mannen en 3 vrouwen in de leeftijd van 28 tot 71 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Bijkomende psychiatrische problematiek, hechtingsproblematiek en disbalans in cognitief- en sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau maakt de groep zeer divers en dynamisch.

De zelfredzaamheid is groot waardoor, naast lichte ondersteuning in de ADL, de focus ligt op de begeleiding.

We werken vanuit de Triple-C visie waar wij ons richten op het zoveel mogelijk laten ervaren van het gewone leven. Dit doen wij door als team met elkaar anders te denken en te kijken naar probleemgedrag.

De kern hierin is dat jij niet de focus legt op het probleemgedrag maar op de zorgbehoefte van de cliënt naast je. Het omzetten van deze visie in nieuw handelen : het doen is de fase waar wij nu met elkaar mee aan de slag gaan.

Het anders kijken en denken heeft de behoefte van de cliënt in kaart gebracht met mooie nieuwe dagprogramma’s als resultaat.

Deze gaan wij nu in de praktijk brengen waar de afbouw van middelen en maatregelen; de structuur waar mogelijk doorbreken en het toewerken naar meer gezamenlijke eet- en activeringsmomenten centraal staan.

Jij begeleidt bovenstaande stappen vanuit een stevige houding, rust en geduld. Het meest belangrijk is dat je dicht bij jezelf en je eigen wijze van begeleiden blijft.

Hierin houd je het lijntje met de cliënt en laat weten dat je de cliënt hoort en ziet. Dit contact is de basis voor het opbouwen van een vertrouwensrelatie.

Probleemgedrag met bijbehorende agressie lees je als een hulpvraag en blijft ook in deze moeilijke situaties naast de cliënt staan.

Je weet de juiste grenzen te stellen, staat stevig in je schoenen en als collega’s kunnen wij op jou bouwen. Andersom is dit uiteraard ook zo, wij staan voor jou klaar en samen werken we aan de ontwikkeling van onze cliënten en ons team.

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met een soortgelijke doelgroep.
 • Affiniteit met de visie Triple-C
 • Wij bieden

 • Een afwisselende baan van 24 tot 28 uur per week. We zijn op zoek naar 2 begeleiders. De precieze uren stemmen we in de procedure met jou af.
 • Plek in een team dat graag werkt aan de individuele en gezamenlijke ontwikkeling. Er is ruimte voor jouw ideeën en we hebben oog voor elkaars kwaliteiten en proberen deze optimaal te benutten.
 • Daarnaast houden we natuurlijk ook van humor en gezelligheid!

 • Een salaris van min. € 1.861,- / max. € 2.766,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. Externe kandidaten ontvangen een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en een vaste aanstelling behoren tot de mogelijkheden.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier