Consultant Omgevingsmanagement
Alliander
Amsterdam
3 dagen geleden

Project verzorgingsgebied : Amsterdam, Noord-Holland, Zuid-Holland

Jouw sleutelrol voor geslaagde energietransitie

Binnen het project team, ben je verantwoordelijk voor onderhouden van contacten met externe stakeholders, opstellen van project begrotingen en aanvragen van vergunningen.

Je formuleert en bewaakt projectrisico's op het gebied van risicomanagement en beoordeelt de kwaliteit van de door externe partijen uitgevoerde onderzoeken.

Je bent actief betrokken met verbetervoorstellen ten aanzien van beleid, procedures en kwaliteit. Je signaleert kansen en mogelijkheden in projecten die verdergaan dan het betreffende project en in het belang zijn van de energietransitie.

Je onderhoudt prima klant relaties op ( inhoudelijk ) niveau en kan strategieën vertalen naar een actieplan. Je bent kennisdrager van minimaal 1 kennisthema en draagt dit actief uit naar de gehele afdeling.

Je bent een mentor voor junior consultant omgevingsmanagement.

Je maakt onderdeel uit van een team dat planologisch uitzoekt in welk gebied we mogelijk kunnen uitbreiden. Als de locatie bekend is, checken we samen nogmaals planologisch en gaan verder met conditionerende onderzoeken of de locatie ook realistisch geschikt en haalbaar is.

Vervolgens vergunningen aanvragen en eventueel een bestemmingsplan wijziging, voorbereiden en uitvoeren. Gedurende het hele project is er sprake van omgevingsmanagement met toenemend stakeholder management, belangen en verscheidenheid aan partijen ( overheden, grondeigenaren en omwonenden).

Jij zorgt samen met je collega’s uiteindelijk voor een tijdige beschikbaarheid van bestemmingsplan, vergunningen en percelen.

Je collega’s bij Alliander

Je komt terecht bij het onderdeel Qirion , actief als kennisintensieve adviseur en integrator rondom het hoogspannings-domein en toenemend bij het ontwikkelen van nieuwe netten.

Het team bestaat uit circa 40 betrokken professionals, zowel consultants omgevingsmanagement als juridisch medewerkers, rentmeesters en juristen.

Je werkt nauw samen met deze experts en met engineers uit ontwerpende en realiserende projectteams.

Met ruim 7000 professionals, ontwikkelt Alliander agile wendbaar en slagvaardig het energienet van de toekomst voor miljoenen Nederlanders.

Met elkaar bedenken en realiseren we innovatieve slimme oplossingen die het energienet klaarmaken. Oplossingen met maatschappelijke impact waarmee iedereen tot onze energievoorziening onder gelijke condities toegang houdt met betrouwbare, bereikbare en duurzame energie.

Jouw achtergrond :

In ons team passen nieuwsgierige collega’s die leergierig zijn, ondernemend en volhardend. Net zoals wij ben je kritisch, ambitieus met een drive voor oplossingen.

Je bent initiatiefrijk en in staat om je werk prima te organiseren. Verder breng je het volgende mee :

 • HBO of WO opleiding met en 3 tot 6 jaar relevante werkervaring op het vlak ruimtelijke ordening (bv. planologie, sociale geografie) of bestuurs- en / of omgevingsrecht;
 • Kennis van juridische aspecten van omgevingsmanagement, omgevingsrecht ( milieurecht, natuurwetgeving etc. );
 • Aantoonbare kennis en ervaring met ruimtelijke vraagstukken, daarnaast ervaring met strategisch omgevingsmanagement en vergunningsaanvragen;
 • Ervaring met het schrijven van adviesrapporten en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent ondernemend met uitstekende ontwikkelde communicatieve vaardigheden voor stakeholder management op niveau en creëren van draagkracht;
 • Gewend op het snijvlak van techniek en omgevingsmanagement te werken;
 • Bekendheid met de energie-infrasector en bijvoorbeeld transport en distributie omgeving ( Hoogspanning, middel stations etc ) is een pre.
 • Een prima pakket arbeidvoorwaarden voor jouw energie

  Maak onderdeel uit van een ambitieuze organisatie met maatschappelijke impact en een plezierige hybride en moderne werkomgeving.

  Wij groeien en bieden prima doorgroeimogelijkheden met ruime mogelijkheden voor opleidingen & trainingen. Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte.

  Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten.

  En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek) : Een salaris tot € 5.127,- (schaal 9) per maand.

  Verder ontvang je een set aan secundaire voorwaarden die je zelf kunt samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van extra vrije dagen of mogelijkheden voor ouderschapsverlof.

  We hebben alle mogelijkheden op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com / jouw-arbeidsvoorwaarden.

  Jouw Actie

  We hebben ruimte voor jouw energie en kijken uit naar jouw CV en motivatiebrief.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier