Adviseur informatiebeheer
Gemeente Vlaardingen
Vlaardingen, Zuid-Holland
3 uur geleden

Werken aan VlaarDINGEN

Als we eerlijk zijn, en dat zijn we graag : er is werk aan de winkel! Op het gebied van informatiebeheer en digitalisering is Vlaardingen geen voorloper.

We willen graag een verbeterslag maken en dat vraagt om de instelling om het beste uit jezelf, je collega’s en het team te halen.

Binnen de gemeente zetten we de eerste stappen in het procesmatig- en zaakgericht werken. Daarnaast hebben we nog een belangrijke opdracht te vervullen : komen tot een goed geordend en toegankelijk archief.

Hoe digitaliseren we optimaal? Hoe zetten we bij de gemeente daadwerkelijk die ramen en deuren open waardoor mensen meteen vinden wat ze zoeken, terwijl we tegelijk veiligheid en privacy alle aandacht geven.

Meer in detail houd jij je bezig met :

 • adviseren op informatiebeheer : je benadrukt het belang van archivering en digitalisering bij je collega’s en je wijst het management op de risico’s die we lopen, waarbij je ook direct met oplossingen komt
 • vertalen van beleid (vanuit wet- en regelgeving en organisatiedoelen) naar concrete werkwijzen voor alle collega’s binnen de organisatie.
 • Je werkt hierbij projectmatig, samen met je collega-adviseurs

 • verdelen van de taken met je collega’s, zoals acties oppakken en monitoren vanuit verschillende tactische en strategische gremia (zoals het Strategisch Informatieoverleg)
 • controleren van de kwaliteit van ons informatiebeheer en optimaliseren van werkwijze en procedures binnen het team.
 • Samen met je nieuwe team

  Bij Gemeente Vlaardingen staan de ramen en deuren open. Daarmee bedoelen we dat we altijd transparant willen zijn en dat we van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werken.

  Uiteraard altijd met oog voor veiligheid en privacy. Je komt te werken in het team Informatiebeheer, een team van zo'n 15 mensen dat verantwoordelijk is voor de hele informatievoorziening bij de gemeente.

  Het team is een onderdeel van de stafafdeling Informatie & Facilitaire Voorzieningen (IFV). Je werkt intensief samen met o.

  a. de business informatiemanagers en collega's van het Stadsarchief. Allemaal 'op afstand', op dit moment werken we vanuit huis.

  Dit verdien je

  Als professional in dienst bij Gemeente Vlaardingen verdien je sowieso de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je eigen visie in te brengen.

  Wat je nog meer verdient, zijn collega’s die net zo betrokken en gemotiveerd zijn als jij. Ook kan je als adviseur informatiebeheer bij Vlaardingen rekenen op :

 • De ruimte en stimulans om jouw talenten afdelings- en organisatiebreed in te zetten
 • Een pioniersrol als je de basis eenmaal hebt gelegd
 • Meer dan 50 up to date trainingen in onze eigen Vlaardingse School, zodat je aan je persoonlijks ontwikkeling kan blijven werken.
 • Waardering. Die uiten we in complimenten en natuurlijk in een goed salaris van €2973,- tot €4494,- bruto op basis van 36 uur in schaal 10.
 • Flexibele werktijden. Jouw werkweek duurt 32 of 36 uur (parttime is ook mogelijk), in overleg deel je dit in zoals het voor jou en de organisatie het best werkt.
 • Hybride werken : ook na de Corona crisis blijven we gedeeltelijk thuis werken. Op termijn worden de faciliteiten daarvoor beschikbaar gesteld.
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband. We investeren graag in een duurzame relatie.
 • Alle voordelen van werken bij een gemeente! Zoals een goed ABP-pensioen en het Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, die je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.
 • Dit neem je mee

  Jij bent een bouwer. Het team Informatiebeheer is pas twee jaar bezig, er worden grote stappen gezet als het gaat om denken in processen en digitalisering maar we zijn er nog niet.

  Jij denkt mee over team- en organisatieontwikkeling. Je neemt je collega’s mee in de veranderende werkomgeving en hebt ideeën over hoe we samen het verschil kunnen maken.

  Als jij een plan ziet, duik jij direct dieper in de materie en stel jij de vragen tot je bij de kern bent. Omdat jij ervaren bent in projectmatig werken, is een overzichtelijk plan van A tot Z beschrijven of een project leiden voor jou geen enkel probleem.

  Jouw project is pas afgerond als de nieuwe werkwijze duurzaam is geborgd.

  Wat we verder belangrijk vinden :

 • HBO / WO werk- en denkniveau, met in ieder geval een relevant HBO diploma. Voor de hand liggend zijn de opleidingen IDM en HMDI.
 • Maar heb jij WO Geschiedenis of Letteren gestudeerd en ben jij een echte Alfa, dan vinden we dat ook heel interessant!

 • Ervaring met een adviserende rol binnen een gemeentelijke- of overheidsorganisatie, omdat we echt die professionaliseringsslag willen maken en jouw hulp nodig hebben bij het optimaliseren van ons informatiebeheer.
 • Ervaring met procesmatig- en zaakgericht werken. De voorbereiding op de Omgevingswet heeft een grote impact op de organisatie dus hebben we iemand nodig die hierin ervaring heeft.
 • Ben jij degene die we zoeken?

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier