Senior Consultant/ Manager Transaction Diligence - Strategy and Transactions
EY
Amsterdam, NL HP
1 dag geleden

The opportunity

Wij helpen corporate en financiële klanten om hun strategische doelen te bereiken. Of ze nu aan het acquireren, inkrimpen of kapitaal aan het aantrekken zijn.

Een succesvol M&A traject start met uitgebreide due diligence, het is de enige manier om inzichten te krijgen in een deal.

Eventuele risico’s, waarderingsvraagstukken en de view op de historische en forecast winstgevendheid is belangrijke input om de juiste prijs te bepalen.

Jij bent een belangrijke schakel in dit proces voor zowel de klant als het team.

Je kan in zowel Rotterdam als Amsterdam werken.

Your key responsibilities

 • Je (bege)leidt de financiële due diligence opdrachten en het team.
 • Je analyseert de financiële en operationele resultaten van het te kopen of te verkopen bedrijf door het beoordelen van onder andere de boekhouding, jaarrekeningen, management rapportages en sales en marge databases en het afnemen van interviews van het management.
 • Je adviseert onze klanten gedurende het hele proces op de belangrijkste onderwerpen om hiermee de waarde te verhogen en de risico’s, die inherent aan bedrijfstransacties zijn, te verlagen.
 • Je focus ligt op het analyseren van financiële gegevens en het identificeren van belangrijke trends achter de prestaties van een bedrijf.
 • Je bespreekt deze bedrijfsprestaties en forecasts met het senior team management van zowel de target als de klant. Daarnaast help je bij het schrijven van rapporten waarin onze bevindingen en aanbevelingen uiteen worden gezet

  Skills and attributes for success

  In deze rol ben je verantwoordelijk voor een zorgvuldige uitvoering van het werk en heldere rapportage van onze bevindingen en aanbevelingen.

  To qualify for the role you must have

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Een master diploma accounting of finance, bij voorkeur aangevuld met een opleiding tot Register Accountant (RA).
 • Uitstekende analytische vaardigheden en het vertrouwen om complexe gegevens om te zetten naar betekenisvolle inzichten.
 • Ideally, you’ll also have

 • Het vermogen om effectief prioriteit te geven aan projecten en de vaardigheden om snel nieuwe materie eigen te maken.
 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden en het vermogen om langdurende relaties te bouwen en te onderhouden, zowel intern als extern.
 • What we look for

  We werken voor veel verschillende klanten, van ondernemers tot de grootste multinationals in alle sectoren. Vaak zijn het complexe opdrachten waardoor je werkt in multidisciplinaire teams met collega’s met een andere skillset en in andere gebieden.

  Jij hebt hier al ervaring mee en vindt het leuk, interessant en uitdagend om verder mee vorm te geven aan de afdeling.

  Responsibilities, Qualifications, Certifications - Internal

  What we offer

  Het team waarin je terecht komt, de collega’s om je heen en je werkzaamheden dragen bij aan je werkplezier. Maar werken doe je niet voor niets.

  Daarom bieden wij jou aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Flexibel werken, dat vinden we bij EY heel gewoon. Ook bepaal je bij EY jouw eigen loopbaanontwikkeling : met energie, gedrevenheid, inlevingsvermogen en durf staat niets jouw carrière in de weg.

  Hoe meer je je ontwikkelt, hoe meer mogelijkheden je ontdekt om je carrière te sturen en deze net zo uniek te maken als je zelf bent.

  Wat je nog meer kan verwachten bij EY :

 • We kennen verschillende regelingen voor financiële ondersteuning ten behoeve van vakinhoudelijke opleidingen, certificeringen en examens.
 • Je kunt een steile leercurve verwachten en je krijgt de mogelijkheid jouw skillset te verbeteren en management verantwoordelijkheden op je te nemen.
 • Wij bieden jou aansprekende carrière mogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht, deelname aan uitdagende projecten en een sterk EY netwerk.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier