Juridisch Adviseur voor de Havendienst
Haarlem
Haarlem, Netherlands
17 dagen geleden

Wat houdt de functie in?

Je ondersteunt en adviseert de medewerkers van de havendienst op het gebied van juridische kwesties en je hebt een coördinerende rol in het gehele proces van vergunningverlening.

Je bent verantwoordelijk voor de afhandeling van klachten, handhavingsacties op het water en het starten van juridische procedures.

Je levert een bijdrage aan het handhavingsbeleid en de verordeningen en maakt hierbij gemakkelijk de vertaling van beleid naar uitvoering.

Verder vertegenwoordig je de Havendienst bij hoorzittingen en bij bezwaarcommissies en ondersteun je de afdeling Juridische Zaken bij de rechtbank m.

b.t. besluiten van de havendienst. De havendienst zit midden in een ontwikkelfase. De taken kunnen op (korte) termijn wijzigen naar een meer coördinerende rol.

Wie ben je?

Je werkt graag samen met verschillende disciplines en je schakelt gemakkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Je zoek makkelijk contact met de (juridische) collega’s van andere afdelingen. Je bent communicatief sterk, proactief, klantgericht en beschikt over een goed analytisch vermogen.

Verder ben je breeds geïnteresseerd en wil je graag een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de Havendienst.

Wat verwachten wij?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding Rechten.
 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van bestuurlijke en juridisch stukken.
 • Affiniteit met het werkveld van de Havendienst.
 • Kennis van applicatiebeheer van de havensoftware is een pre.
 • Wat bieden wij?

 • Een dynamische baan voor 36 uur per week waarin je alle kans krijgt om je affiniteit voor Haarlem verder te ontwikkelen en uit te dragen.
 • Een leuk, ambitieus, flexibel team dat samenwerking tussen verschillende disciplines belangrijk vindt.
 • Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker, onder andere binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma.
 • We denken met je mee over je professionele ontwikkeling en bieden je inhoudelijke en vaardigheidstrainingen.

 • Uiteraard biedt de gemeente Haarlem een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime aanstelling in een 36-
 • urige werkweek (exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget.

  Wie zijn wij?

  De Havendienst is het visitekaartje van de stad en zorgt voor een goede doorvaart van de scheepvaart door Haarlem. Onze corebusiness bestaat uit het bedienen van de Haarlemse bruggen, de handhaving van de veiligheid op het water, vergunningverlening en beheer en onderhoud van de oevers en kunstwerken.

  De gemeente Haarlem werkt toe naar een flexibele netwerkorganisatie, waar de manier van werken en de verbinding op inhoud tussen de verschillende beleidsvelden centraal staat en waar brede inzetbaarheid en flexibiliteit als vaste waarde voor beweging noodzakelijk zijn.

  De organisatie werkt voor het Haarlemse en Zandvoortse bestuur, met veel gelijkluidend beleid, maar ook met eigen beleid dat de couleur locale benadrukt.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier