(Eind)redacteur / communicatiemedewerker (0,25 fte)
Universiteit Utrecht
Utrecht, NL
8 uur geleden

Functie De Universiteit Utrecht is op zoek naar een (eind)redacteur Pandora / communicatiemedewerker Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht (UU).

Het Vrouwennetwerk UU maakt deel uit van de directie HR. Je directe collega / teamleider is de coördinator Vrouwennetwerk, tevens hoofdredacteur Pandora en beleidsmedewerker Diversiteit en Inclusie.

Het tijdschrift Pandora biedt een universiteitsbreed podium voor genderkwesties, diversiteit en inclusie aan de Universiteit Utrecht.

Pandora is het magazine van het Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht en omarmt en includeert alle andere diversiteitsdoelgroepen en -

netwerken. Pandora fungeert als een instrument bij het stimuleren van diversiteit en inclusie binnen de UU. Het blad wordt verspreid in gedrukte oplage van ca. 1200 en in digitale vorm.

Als (eind)redacteur / communicatiemedewerker ben je (mede)verantwoordelijk voor het twee keer per jaar tot stand brengen van het magazine Pandora.

Daartoe behoort het benaderen en begeleiden van auteurs en het redigeren van hun (onbetaalde) bijdragen alsook het zoeken van beeld, het samenstellen en de eindredactie van het uiteindelijke mediaproduct.

Daarnaast lever je zelf tekstuele bijdragen aan het blad. Tevens maak en verspreid je ongeveer vier keer per jaar de digitale nieuwsbrief van het Vrouwennetwerk UU.

Tot slot houd je de website en -incidenteel- digitale sociale media bij door onder meer de digitale Pandora online te zetten, relevante nieuwsberichten op te stellen en beeldmateriaal te verzorgen.

Profiel Als (eind)redacteur / communicatiemedewerker voldoe je aan het volgende profiel. Je hebt :

 • een afgeronde relevante hbo / wo-opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van journalistiek, communicatie en / of genderstudies
 • aantoonbare ervaring met eindredactie
 • een onberispelijke beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte en heldere pen. Beheersing van Engelse taal op academisch niveau is essentieel;
 • aantoonbare affiniteit met (gender)diversiteit, bij voorkeur ook op het gebied van (eind)redactie
 • kennis van websitebeheer.
 • Het is belangrijk dat je in staat bent om vrijwillige auteurs te werven, te motiveren en hen op prettige wijze aan te sturen.

  Je bent kritisch, doortastend en accuraat en kunt goed plannen en organiseren. Verder ben je proactief, in staat om op ieder niveau een gesprek te voeren en resultaatgericht en maak je je nieuwe materie snel eigen.

  Tot slot heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, affiniteit met en bij voorkeur werkervaring in de universitaire werkomgeving en herken je jezelf in de kernwaarden van de UU (inspiratie, ambitie, onafhankelijkheid en betrokkenheid).

  Aanbod Het betreft een aanstelling van 0,25 fte voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden.

  Het salaris bedraagt minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.

  Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

  Kijk hier voor meer informatie over

  werken bij de Universiteit Utrecht.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier