Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling
Balance
Amsterdam
4 dagen geleden

Wil jij jouw ruime ervaring en kennis inzetten om de woningnood aan te pakken en plannen versneld te realiseren? Als Senior Projectmanager zet je jouw tanden in complexe ruimtelijke opgaven.

Mede door jouw inzet bouwen we aan een toekomstbestendig Nederland!

Werken bij Balance is meer dan het vervullen van complexe ruimtelijke opgaven bij opdrachtgevers van Balance. Als Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling ontwikkel je jouw visie om duurzame gebiedsontwikkeling mogelijk te maken.

Je werkt opgave-gestuurd en herkent het speelveld waarin je opereert. Je achterhaalt de belangen van stakeholders en brengt partijen bij elkaar, zodat je vastgelopen projecten weer kunt vlottrekken.

Vanuit jouw senior rol heb je bovendien de vrijheid om mee te werken aan de propositie van Balance voor ons vakteam gebiedsontwikkeling en ontwikkel je junior & medior collega’s tot succesvolle projectmanagers.

Dit is wat Hans van Gogh, Teamleider Gebiedsontwikkeling & Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling, zegt over het werken bij Balance :

Het unieke van werken bij Balance is dat je ondernemer binnen de organisatie kan zijn. Ik ervaar de vrijheid om mijn eigen rol te creëren, waarin ik enerzijds werk aan complexe ruimtelijke opgaven en dat afwissel met interne werkzaamheden.

Zo werk ik aan de ontwikkeling van ons vakteam Gebiedsontwikkeling’, gebruik ik mijn netwerk om commerciële kansen te ontplooien en coach ik junior- en medior projectmanagers om hun ontwikkeling te faciliteren .

Wat ga jij doen?

Als Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling werk je vanuit diverse interim-opdrachten aan uitdagende gebiedsontwikkelingstrajecten voor onze opdrachtgevers.

Afhankelijk van jouw voorkeur, doe je dit bij (middel-)grote of kleine gemeenten en provincies, waarin je vaak op strategisch niveau acteert.

Onze Senior Projectmanagers werken aan diverse ontwikkelingen, zoals (duurzame) woningbouw, maatschappelijke functies, bedrijventerreinen en recreatiegebieden.

Duurzaamheid en participatie spelen hierin een belangrijke rol. Je heb daarom oog voor de wens van de omgeving en ontwikkelt op een duurzame en toekomstbestendige manier.

Jouw werkzaamheden bestaan uit :

 • Je stuurt multidisciplinaire projectteams aan en werkt aan politiek gevoelige en complexe opgaven
 • Je adviseert (on)gevraagd het college van B&W, de raad en / of gedeputeerde voor het maken van de juiste keuzes om jouw projecten / programma’s te kunnen realiseren
 • Je gaat in dialoog en onderhandelt met externe partijen, zoals (project)ontwikkelaars en beleggers. Je staat voor het belang van de gemeente en haar inwoners en deinst niet terug voor een stevig gesprek
 • Je signaleert knelpunten en werkt aan een effectieve strategie om problemen snel op te lossen en de voortgang in processen te houden
 • Je neemt interne- en externe weerstand weg door het verzorgen en uitzetten van omgevingscommunicatie, zoals het organiseren van bewonersbijeenkomsten
 • Wat ga jij binnen Balance doen?

  Als Senior ben je medeverantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van kennis. Je hebt een goed beeld van de huidige ontwikkelingen binnen het vakgebied en kunt daarin collega’s meenemen.

  Je hebt een actieve rol in het delen van kennis en je organiseert hiervoor vakinhoudelijke en sociale activiteiten. Zo werk je mee aan de organisatie van themadagen en (online) sessies, waar een mooie mix van kennis, kunde en fun aan bod komt.

  Middels ons buddysysteem, word je gekoppeld aan een aantal junior- en medior projectmanagers met wie je aan de slag gaat om ze verder te ontwikkelen.

  Hiernaast heb je alle vrijheid om in te springen waar jij denkt een bijdrage te kunnen leveren. Denk aan het meewerken aan de ontwikkelpaden voor onze projectmanagers, het inzetten van jouw netwerk om nieuwe opdrachten binnen te halen of het aansluiten bij recruitment gesprekken om nieuwe projectmanagers te werven.

  Je bent vanuit jouw senior rol ook sparringpartner van directie en MT en je werkt mee aan proposities waar we ons als Balance zijnde op kunnen richten.

  Tot slot werk je samen met andere senioren uit de vakteams Omgevingsmanagement en Energietransitie om elkaar te versterken.

  Middels jouw inzet, kennis en ervaring kunnen we ons vakteam Gebiedsontwikkeling’ op een volgend niveau brengen!

  Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding
 • Je hebt ten minste zeven jaar relevante ervaring binnen de gebiedsontwikkeling, bij voorkeur in een rol als project- of procesmanager binnen de overheid
 • Je bent een stevige gesprekspartner, weet mensen voor je te winnen en bent besluitvaardig wanneer dat nodig is
 • Je bent zeer politiek-sensitief en weet precies welke stappen je moet zetten om projecten vlot te trekken
 • Wat bieden we jou?

 • Een aantrekkelijk salaris passend bij jouw kennis en ervaring, wat ligt tussen de €4.402 en €7.092 obv 36 uur per week
 • Een jaarcontract tussen 24 en 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een volledige kostenvergoeding om te reizen, bijv. een NS-business card of een vergoeding van €0,19 per km bij gebruik van eigen vervoer.
 • Een (elektrische) leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Een ruime netto vergoeding voor gebruik van eigen devices (laptop, telefoon, abonnement) van netto €65 per maand obv 36 uur per week
 • Een flexibele en premie- vrije pensioenregeling. Je kiest zelf of wij elke maand een bijdrage voor jouw pensioen leveren of dat we deze overmaken naar jouw rekening.
 • Een jaarlijks opleidingsbudget, zodat je jouw vakkennis en persoonlijke vaardigheden op peil kan houden
 • Een fijne werkomgeving waar kennis hoog in het vaandel staat, maar er ook veel ruimte is voor binding en sociale activiteiten
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier