Junior adviseur duurzaamheid
RPS
Delft, NL
3 dagen geleden

Als junior adviseur duurzaamheid ben je voor onze klanten de rots in de branding bij het in kaart brengen en realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Dit zijn voornamelijk projecten in (natte) infrastructuur, landschappelijke en stedelijke gebiedsinrichting.

Met het klimaatakkoord van Parijs en de overgang naar een volledig circulaire en C02-neutrale economie in 2050 neemt de vraag vanuit de markt toe.

Er is steeds meer behoefte aan manieren om projecten duurzaam op te pakken! RPS raakt hierdoor in toenemende mate betrokken bij duurzame projecten.

RPS heeft onder andere een eigen Ambitiewebtool ontwikkeld om duurzaamheidsambities binnen een organisatie vast te leggen en in één oogopslag helder en meetbaar te maken.

RPS vindt duurzaamheid belangrijk en zet daarom stevig in op deze ontwikkeling!

Een greep uit jouw dag

Vandaag ben je vroeg uit de veren, want je wordt om 8.30 uur verwacht bij het Waterschap. Hier geef jij samen met je collega een Ambitiesessie’ waarbij met het projectteam de duurzaamheids doelstellingen worden gedefinieerd.

Na deze ambitiesessie vertrek je naar kantoor Leerdam, waar je gezellig luncht met je collega’s van je team Landschap en Natuur.

Na de lunch werk je nog een aantal uur aan een beleidsvisiestuk voor een gemeente op het gebied van duurzaamheid.

In de tussentijd loopt je collega langs om te kijken of het lukt het met opstellen van dit stuk, maar er is ook een nieuwe klus voor je : er dient een Life Cycle Assessment gemaakt te worden van een regionale weg voor een projectleider in Delft.

Je wordt erg enthousiast en je spreekt met de projectleider af om dit morgen verder met hem op te pakken.

Nu eerst tevreden richting huis in de wetenschap dat je vandaag een waardevolle invulling hebt gegeven aan het realiseren van een duurzamere werkwijze voor je klanten.

Wie ben je

Als specialist in je vakgebied inspireer je onze klanten en collega’s met je kennis en innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid.

Je slaat makkelijk een brug tussen inhoud en advies en weet technische theorie en praktijk te vertalen naar toegankelijke informatie.

Mensen typeren je als een daadkrachtig, creatief en pragmatisch persoon. Dat komt je van pas bij het werken aan uitdagende vraagstukken en contact met een brede variatie aan klanten.

Je kunt dan ook omgaan met de grote diversiteit aan projecten die verschillen in thema : de ene keer een vispassage, dan weer een regionale weg.

Je opereert op verschillende abstractieniveaus, zowel visionair als inhoudelijk.

Je volgt nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied op de voet en hebt een duidelijke visie op het speelveld waarin je actief bent.

Uiteraard weet jij daarbij als geen ander kansen vanuit de markt te signaleren om nieuwe klanten te binden.

Je bent in staat om naast het werk wat je uitvoert op het gebied van duurzaamheid ook andersoortige projecten binnen het team Landschap en Natuur op te pakken.

Hierbij gebruik je je technische kennis , opgedaan tijdens je studie. Zo ondersteun je je collega’s indien zij extra hulp nodig hebben bij projecten.

Je kunt hierbij denken aan het opstellen van projectplannen en voortgangsrapportages of het vergaren van klanteisen bij stakeholders.

Wij vragen & jouw achtergrond

 • hbo denk- en werkniveau
 • een technische (civiel- / cultuurtechnische) achtergrond en affiniteit met (natte) infrastructuur, landschappelijke of stedelijke gebiedsinrichting
 • actuele kennis op het gebied van duurzaamheid en techniek
 • resultaatgericht, zelfstandig en flexibel (variëteit aan projecten met verschillende abstractieniveaus)
 • communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk (uitstekende beheersing Nederlandse taal)
 • je bent net afgestudeerd of je hebt 1 à 2 jaar werkervaring op het gebied van duurzaamheid
 • je hebt technisch inzicht. Hoewel je in deze functie niet direct aan het ontwerpen bent, draag je duurzaamheidsmaatregelen aan die binnen het technisch ontwerp moeten passen.
 • Er zal zo nu en dan een haalbaarheidsstudie worden gedaan. Ook maak je Life Cycle Assessments van de technische ontwerpen.

  Dit doe je in samenspraak met de projectleider en de ontwerperspassie voor duurzaamheid en eager to learn. Duurzaamheid is volop in beweging.

  Je moet bereid en gedreven zijn om te werken aan kennisontwikkeling : je wordt samen met onze andere duurzaamheidsadviseurs een kennisdrager binnen de organisatie.

  Dit krijg je van ons inclusief warm welkom

 • telefoon en een laptop regelen wij en draag jij standaard bij je!
 • afwisselend werk, geloof ons : geen dag is hetzelfde
 • flexibele werktijden
 • genoeg vakantiedagen als je belooft terug te komen
 • een uitstekende werksfeer en leuke collega’s zijn de kers op de taart
 • mooi extraatje : het aankopen van aandelen waarmee je kan deelnemen aan het RPS participatieplan.
 • mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door middel van diverse opleidings- en cursusmogelijkheden
 • Interesse gewekt? Solliciteer direct door je motivatie en CV te uploaden via de solliciteerbutton.

  Heb je nog vragen? Mail naar rpsnl.recruitment gmail.com en vraag naar Marrit!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier