Officier Geneeskundige Dienst (VWO)
Ministerie van Defensie
Den Haag, NL
4 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Heb jij (bijna) een VWO-diploma en wil je zowel je medische als leidinggevende kwaliteiten ontwikkelen? Als Officier Geneeskundige Dienst geef je leiding aan een geneeskundig peloton van ongeveer vijftig personen.

Zij zijn verantwoordelijk voor de medische verzorging van het Landmacht-personeel.

De medische verzorging binnen de Landmacht verschilt nogal van die in de gewone’ maatschappij. Tijdens oefeningen en uitzendingen bouwt een geneeskundige eenheid bijvoorbeeld een compleet ziekenverblijf met operatiekamers, behandelkamers en intensive care afdelingen.

En soms moet je je werk doen onder moeilijke omstandigheden : in vrieskou, in extreme hitte of in het pikkedonker.

Als leidinggevende beoordeel je je personeel en coördineer en controleer je de werkzaamheden binnen jouw peloton. Daarnaast treed je op als speciale stafofficier van een eenheid en adviseer je over de inzet van hulppostploegen en gewondentransportmiddelen.

Je bewaakt de geneeskundig operationele inzetbaarheid van je personeel en draagt zorg voor de opleiding van je personeel.

Hier ga je werken

Als Officier Geneeskundige Dienst ga je werken bij één van de Landmachteenheden in het land. Je neemt uiteraard ook deel aan oefeningen en zoals elke militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden.

Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de geaccrediteerde militair-wetenschappelijke opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie van de Nederlandse Defensie Academie in Breda.

Deze opleiding duurt 4 jaar en wordt gecombineerd met een beroepsgerichte opleiding. Meer informatie over de opleiding vind je hier.

De opleiding wordt afgerond met een Vaktechnische Opleiding bij het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum in Hilversum.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Bataljonsappel, aansluitend afleggen hindernisbaan Overleg met compagniescommandant over aanstaande week Bijscholing nieuwe werkwijze geneeskundige dienst Fitnessen Voorbereiden sollicitatiegesprek nieuwe groepscommandant Sollicitatiegesprek met nieuwe groepscommandant Afhandelen personeelszaken Rondje werkplekken, even kijken hoe het gaat met het personeel Middag Afhandelen personeelszaken Bijscholing nieuwe werkwijze geneeskundige dienst Bespreking met kaderleden over aankomend oefenprogramma Bijzonder appel, bevordering van een collega Tellen wapens in de wapenkamer 5 kilometer hardlopen Avond Eten bij steakhouse met mede studenten

Jouw profiel

VWO Cultuur en Maatschappij (+ Wi A / B),VWO Economie en Maatschappij,VWO Natuur en Gezondheid,VWO Natuur en Techniek.

Je bent tussen de 17 jaar en 25 jaar en 11 maanden

Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 155 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je bent fit genoeg voor cluster 1

Ben je benieuwd wat je moet doen om op dit cluster niveau te komen? Klik dan op het trainingsschema voor cluster 1

Trainingsschema cluster 1

Je hebt een zwemdiploma nodig

3 / 3

In de toekomst krijg je als majoor de leiding over een compagnie. Deze bestaat uit een aantal pelotons

1 / 3

Als beginnend officier krijg je meteen veel verantwoordelijkheid. Je geeft leiding aan een peloton van ongeveer 50 militairen

2 / 3

Na een aantal functies ga je als kapitein werken op bijvoorbeeld een bataljonsstaf

3 / 3

In de toekomst krijg je als majoor de leiding over een compagnie. Deze bestaat uit een aantal pelotons

1 / 3

Als beginnend officier krijg je meteen veel verantwoordelijkheid. Je geeft leiding aan een peloton van ongeveer 50 militairen

2 / 3

Na een aantal functies ga je als kapitein werken op bijvoorbeeld een bataljonsstaf

3 / 3

In de toekomst krijg je als majoor de leiding over een compagnie. Deze bestaat uit een aantal pelotons

Zo word je het

Jouw sollicitatie Defensie opleiding

Voorlichting Landmacht (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Kennismakingsdagen Landmacht

Je komt langs bij de Landmacht om een paar dagen ervaring op te doen (hier word je voor uitgenodigd, hoef je dus niet zelf te doen).

Hier kun je laten zien en zelf ervaren of werken bij de Landmacht iets voor jou is.

Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

Nederlandse Defensie Academie (NLDA) VWO

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) is het opleidingsinstituut van Defensie en daarmee verantwoordelijk voor jouw academische opleiding.

Je militaire vorming en persoonlijke ontwikkeling vormen de rode draad binnen het curriculum.

Vaktechnische Opleiding (VTO) Officieren

De specialistische vakkennis komt aan bod tijdens de vaktechnische opleiding (VTO) en duurt 3 tot 12 maanden. Je gaat hiervoor naar een van de opleidingscentra van het Opleidings- en Trainingscommando, afhankelijk van het wapen (gevechts- en gevechtsondersteunende eenheid) of dienstvak (ondersteunende eenheid) waar je gaat werken.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier