Product Marketing Manager
Technische Unie
Amstelveen, NL
5 dagen geleden

Locatie : Amstelveen HBO Commercieel Marketing gericht

Je moet vooral commercieel en klantgericht denken. Leveranciers hebben producten die de klant wilt en jij maakt een commerciële vertaling door marketing tools in te zetten.

Je schakelt de hele dag als linking pin’ met collega’s van verschillende afdelingen om afspraken met leveranciers te verwezenlijken, van marketing tot formulebeheer aldus één van onze Product Marketing Managers die binnenkort intern doorstroomt naar een andere functie.

Wat houdt deze functie in?

Waar het op neer komt is dat je de marketingbudgetten van leveranciers zo goed en efficiënt mogelijk inzet. Je zit om tafel om de strategie te bepalen en maakt afspraken over de budgetten die ingezet worden.

Samen met marketing ontwikkelen we elk jaar de mediawijzer. Hierin vermelden we de diverse marketingmiddelen en in overleg stellen we diverse pakketten samen.

We bieden een combinatie van on- en offline marketingmiddelen. Hiermee adviseer je leveranciers welk pakket past bij de doelstelling en strategie.

Je beschikt over middelen als onze site, inspiratieplatforms, e-mailing, maar ook over actiestellingen, ons vakblad Technoscoop of reclameblad Toppers of Select.

De verschillende middelen moeten elkaar versterken en jij adviseert over de juiste mix.

Een mooi voorbeeld van hoe Technische Unie inspeelt op de razendsnelle ontwikkeling van digitale marketing, zijn de nieuwe landingspagina’s voor leveranciers.

Mijn collega’s van inkoop sanitair hebben met een belangrijke leverancier een landingspagina ontwikkeld die 40.000 klanten inspireert, inzicht geeft in technische ontwikkelingen en toegang heeft tot productinformatie en lopende acties.

Een helikopterview, overzicht houden, beslissen welke leverancier en welke campagne, maar het gaat ook om een stuk procesbegeleiding, een stuk coördinatie tussen het aanleveren van de juiste input, bewaken van deadlines, etc.

je bent verantwoordelijk voor de hele uitvoering.

Welke uitdagingen biedt deze functie?

Het is echt een rol waarin je bruggenbouwer bent tussen de verschillende afdelingen. Jij bent in de lead! Iedere dag denk je na over hoe het morgen een beetje beter kan.

Als er problemen zijn, dan schat je ze in op waarde en onderneemt de actie die erbij hoort. Minstens zo belangrijk is je conceptueel denkvermogen om van een idee iets tastbaars maken.

Wat heb je nodig om deze rol goed uit te voeren?

 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding (bijvoorbeeld commerciële economie of bedrijfskunde) en een aantal jaren werkervaring, liefst in een inkoop omgeving.
 • Je denkt in kansen, bent commercieel en klant- en leverancier gericht.
 • Je communiceert helder, bent een goede sparringpartner op verschillende niveaus.
 • Wij bieden

  Bij Technische Unie, de grootste technische groothandel van Nederland, staat jouw ontwikkeling centraal, er zijn veel doorgroeimogelijkheden en we hebben een goed inwerkprogramma waarbij je Technische Unie en het assortiment goed leert kennen.

  Eenmaal ingewerkt krijg je veel vrijheid en zelfstandigheid om je werk uit te voeren. Samen bespreken wij waar je werkt, thuis of op het kantoor (volgens de richtlijnen van het RIVM).

  We dagen je uit je meegebrachte kennis te delen en ons te inspireren. We werken hard, vinden gelijke kansen voor iedereen belangrijk en hebben zeker ook humor.

  Met meer dan 2.000 collega’s in heel Nederland is er altijd iemand die jouw vragen wil beantwoorden. Daarnaast kun je rekenen op een prima salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals 28 + 12 verlofdagen, winstdeling, obligatieregeling, fietsplan, bedrijfsfitnessregeling en korting op al onze producten.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier