Elektrotechnisch tekenaar brandweerwagens
Eminent
Groningen, NL
5 dagen geleden
source : Techniekvacaturebank

Binnen het projectteam ben jij verantwoordelijk voor het elektrotechnische ontwerp van op maat gemaakte brandweerwagens in tekenprogramma E3.

Heb je met dit programma ervaring dan is dat mooi meegenomen. Ervaring met E-Plan is noodzakelijk. Je bent betrokken vanaf het conceptuele ontwerp tot en met de uiteindelijke realisatie.

Omdat de elektrotechnische installaties die je ontwerpt onderdeel uitmaken van het totale ontwerp heb je veelvuldig overleg met de mechanisch- en software engineers in je team.

In de installatie die jij ontwerpt kom je allerlei onderdelen tegen : van een simpel LED-lampje in een gereedschapsruimte tot en met complexe schakelkasten die de pompen aansturen.

Omdat de installatie van de opbouw ook moet kunnen communiceren met de computersystemen van de vrachtwagen krijg je (in samenwerking met de software-engineer) te maken met CANBUS aansturingen.

Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een verhoogd stationair toerental van de motor op het moment dat er meer vermogen gevraagd wordt vanuit de opbouw (bijvoorbeeld het aanzetten van een hydraulische pomp).

Als je hier al ervaring mee hebt is dat mooi meegenomen. Als de ontwerpfase is afgerond wordt het project uitgevoerd in de eigen werkplaats.

Ook bij dit stadium ben je deels betrokken omdat eventuele vragen over jouw ontwerp vanuit de werkplaats weer bij jou neergelegd kunnen worden.

In sommige gevallen is toelichting over je ontwerp genoeg maar het kan ook voorkomen dat je een aanpassing in het ontwerp moet maken.

Omdat de theorie zo dicht bij de praktijk staat heb je bij deze opdrachtgever een leuke afwisselende functie!

Interesse? Neem contact op met Mickel Liebrecht, 06 - 18 73 33 61, m.liebrecht eminentgroep.nl

Functieeisen

Wat vragen we van jou? Uiteraard dat je enthousiast wordt van brandweerwagens en de techniek die daarin te vinden is! Daarnaast zoeken we de volgende achtergrond :

 • HBO Elektrotechniek, mechatronica of een vergelijkbare studie of MBO 4 met de ambitie om verder te leren richting HBO;
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het tekenen / engineeren van elektrotechnische schema's;
 • Ervaring met E-Plan (ervaring met E3 is een pré);
 • Gevoel voor prioriteiten;
 • Snel kunnen schakelen tussen projecten;
 • Graag de link tussen theorie en praktijk willen zien.
 • Bedrijfsomschrijving

  Mensen redden van achter de computer... Kan dat? In dit unieke geval wel! Onze opdrachtgever ontwerpt, bouwt en onderhoudt de opbouw van brandweerwagens die ingezet worden voor brandweerkorpsen en industriële bedrijven in Nederland en Scandinavië.

  Het gaat hier om ongeveer 60 auto's op jaarbasis. Het gehele proces vanaf een conceptueel idee tot en met de oplevering van een nieuwe brandweerwagen wordt onder één dak uitgevoerd! Het project begint met het maken van een mechanisch, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ontwerp.

  Nadat dit ontwerp is goedgekeurd worden de materialen besteld en komt er een leeg vrachtwagenchassis vanaf de vrachtwagenfabrikant.

  Vanaf dat punt begint het bouwen in de eigen werkplaats. Alles kan naar wens van de klant worden gemaakt. Het totale team van deze opdrachtgever bestaat uit 80 medewerkers waarvan de helft in de werkplaats en de helft op ondersteunende functies zoals engineering en planning.

  Op het bedrijfsbureau (waar deze vacature speelt) kom je in een team van 10 mensen. De gemiddelde leeftijd van dit team is ongeveer 30 jaar.

  Arbeidsvoorwaarden

  Naast een unieke functie in een bijzondere omgeving mag je van ons het volgende verwachten :

 • Basissalaris tussen €3000 en €3500 bruto per maand op basis van 40 uur;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Kleinmetaal;
 • Reiskostenvergoeding per gereden kilometer of op basis van ov-kosten;
 • Diverse cursussen en opleidingen om je tot specialist te ontwikkelen;
 • Een vaste functie bij de opdrachtgever;
 • Geweldige werkplek waarbij je gratis kan meerijden in brandweerwagens!
 • Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier