Projectleider procesflow
PIA Project Interim Advies
Zuid-Holland, NL
16 dagen geleden

Je bent een projectleider met ervaring met organisatieontwikkelingen, het schrijven van inrichtingsplannen en de procesflow-methode.

Omschrijving van de opdrachtgever :

Onze opdrachtgever, een grote overheidsorganisatie, is op zoek naar een projectleider procesflow voor de sector Instroom, Doorstroom en Uitstroom (IDU) van de dienst HRM.

De sector IDU is verantwoordelijk voor de instroom, doorstroom en uitstroom van de medewerkers. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar nieuwe medewerkers in een krapper wordende arbeidsmarkt is de sector aan het vernieuwen en verbeteren.

Binnen de sector bestaan veel uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van strategische personeelsplanning, werving en selectie-

en mobiliteitsvraagstukken, privacy (AVG) en procesoptimalisatie. De inrichting van de sector moet in lijn gebracht worden met de werkprocessen om met voldoende capaciteit de wervings-

en mobiliteitsopgave te kunnen uitvoeren. Binnen de organisatie wordt daarvoor gebruik gemaakt van de systematiek van procesflow.

Het doel is om de sector op een toekomstbestendige wijze vorm te geven om bestand te zijn voor de grote instroomopgave in de komende jaren.

Wat ga je doen :

 • Je stelt een inrichtingsplan op voor de herinrichting van de sector IDU door middel van de procesflow-methode, inclusief de daarmee gepaard gaande organisatie-formatiewijzigingen.
 • Je geeft aan welke functies en functieniveaus binnen de organisatie zouden moeten worden opgenomen (inclusief capaciteitsberekening) en beargumenteert dit.
 • Je geeft leiding aan de projectgroep en fungeert als gesprekspartner voor de klankbordgroep, sectorleiding en het managementteam.
 • Wij vragen :

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met organisatieontwikkelingen (procesontwerp en inrichtingsvraagstukken).
 • Je hebt in de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan als projectleider op het gebied van HRM.
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met projectmanagementmethodieken en bij voorkeur de procesflow-methode.
 • Je hebt bij voorkeur : in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als projectleider van complexe projecten waarbij sprake is geweest van de volgende aspecten : stakeholdermanagement als de belangrijkste succesfactor.
 • operationeel leidinggeven aan projectteams die samengesteld zijn uit meerdere bedrijfsvoeringsdisciplines. complexe projecten in de vorm van een beperkte hoeveelheid tijd, veel betrokken partijen en implementatie van nog onbekende materie.

  in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met het schrijven van inrichtingsplannen, inclusief het beschrijven van de keuze voor functies, functieniveaus en capaciteit.

  in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met de inbedding van HRM-processen op het gebied van in-

  door- en uitstroom als onderdeel van verandermanagement.

 • Je bent beschikbaar voor een eventueel sollicitatiegesprek op maandag 25 maart om 9 : 15 uur in Apeldoorn.
 • Standplaats : Rotterdam

  Wij bieden :

  De functie is per 15 april beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2019, met een optie tot verlenging (24 maanden).

  Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

  Ja, ik ben geïnteresseerd!

  Reageer vóór maandag 18 maart aanstaande en stuur je cv naar info pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 19135.

  Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier