Adviseur Economische Ontwikkeling
Gemeente Almere
Almere, Flevoland, Netherlands
1 dag geleden

Wat ga je doen

In deze regierol ga je als adviseur met verschillende en ook telkens wisselende economische beleidsstukken aan de slag. Jij trekt zelfstandig en vanuit eigen initiatief belangrijke beleidsstukken, waarbij je niet alleen schrijft : je maakt de tactische vertaling naar gebieden in de stad en zorgt er ook voor dat het beleid ook daadwerkelijk tot uitvoering komt.

Daarin werk je nauw samen met onze strategen met als doel samen een effectieve economische agenda te voeren in Almere en de regio.

Jij snapt met welke collega’s in de organisatie je effectief weet of moet schakelen om tot uitvoering te komen. Samenwerking met deze collega’s van andere afdelingen leidt tot het succesvol maken van beleidsvisies en de tactische vertaling.

Je legt verbinding tussen de inhoudelijk-strategische vraagstukken en de verbinding met buiten, zoals met de MRA, met het Rijk en met het bedrijfsleven.

Je werkt daarbij aan het versterken van vakmanschap en strategische advieskracht van de gemeentelijke organisatie. Je bent breed inzetbaar waarbij jouw heldere adviezen, het kunnen denken vanuit scenario’s en het kritisch adviseren leiden tot concrete resultaten voor de economische ontwikkeling van Almere.

Wie ben jij

Als jij binnenkomt, komt er ook echt iemand binnen. Je brengt energie en straalt kracht en een zekere rust uit. Je bent open, je vertoont lef en bent kritisch op je opdrachten.

Je bent stevig en weet met de nodige charme, bravoure en humor je resultaten te bereiken. Je bent op een goede manier bijdehand en je snapt wanneer je een stap terug moet doen om later verder te komen.

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die goed is in het schrijven van beleidstukken en adviezen, voor onder meer het Bestuur en de Raad : helder en bondig vanuit jouw kritische blik, goed gestructureerd, met conclusies en aanbevelingen en een doorvertaling in scenario’s.

Jij snapt voor welke doelgroep je schrijft en dat merk je in bijpassend taalgebruik.

Je gedijt goed in een omgeving met een hoge dynamiek, weet snel je weg te vinden en je eigen agenda te vullen. Door jouw open en ontspannen houding trek je vanzelf de aandacht naar je toe.

Je kunt bent kritisch op je eigen rol, maar zeker ook relatiegericht. Als natuurlijke netwerker ben je in staat om buiten naar binnen te halen, ben je politiek-bestuurlijk sensitief en weet je om te gaan met politieke geladenheid en tegenstrijdige belangen.

Ons aanbod

Wat we je bieden is een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende baan. Binnen onze afdeling heerst een heel eigen dynamiek : we zijn actiegericht, denken in mogelijkheden en zijn commercieel. Daarnaast :

 • een maximum salaris van € 5.872,- bruto per maand.
 • reiskostenvergoeding voor auto of OV.
 • gegarandeerde dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.
 • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer.
 • Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Uitgebreide informatie over de vind je op onze website.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier