Medior Ontwerper Bovenleiding
Sweco AB
De Bilt
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een interessante en uitdagende baan op het gebied van Werktuigbouwkunde bij de afdeling Rail? Wil jij weten hoe het is om te werken bij het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa?

Reageer dan snel en neem contact met mij op!

Jaap Jan Krikken

Teammanager Bovenleiding

Vervoer per spoor is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor vervoer over de weg. Het gebruik van het spoor is de laatste jaren verdubbeld.

Hierdoor is uitbreiding en aanpassing van het Europese spoor- en tramwegennet en de stations / halte faciliteiten dus hard nodig.

Sweco draagt bij aan een duurzame verbetering van de Europese railinfrastructuur.

We adviseren, ontwerpen en begeleiden nieuwbouw en aanpassing van rail gerelateerde transfer en infrastructuur in binnen- en buitenland.

Hierbij onderscheidt Sweco zich door een integrale aanpak voor alle projectfasen en techniekvelden.

We bieden een totale service; van initiatief, planstudie en ontwerp tot en met uitvoeringsbegeleiding en advisering voor een zo optimaal mogelijke instandhouding.

Onze opdrachtgevers zijn onder andere ProRail, provincies, gemeentes, gemeentelijke vervoerbedrijven en aannemers.

Onze experts ontwerpen en adviseren in grote en kleine projecten. Van onderhoudsprojecten tot complexe internationale light rail projecten.

Als Medior Ontwerp Bovenleiding ga je zelfstandig en in teamverband een bovenleidingsinstallatie van begin tot eind realiseren.

Dit betekent dat je voor heavy rail, light rail (tram of metro) projecten offertes maakt, begroot, ontwerpt en (kracht)berekeningen uitvoert.

Het vervaardigen en corrigeren van specifieke bovenleidingtekeningen, detail- en ontwerptekeningen van constructies hoort ook bij de functie.

Op deze manier behouden we de teamdynamiek dat iedere collega elkaar kan ondersteunen. De genoemde werkzaamheden voer je uit met collega’s van diverse vakgebieden om een integraal project te realiseren.

Als team vinden wij het belangrijk om op de hoogte te blijven van de vigerende wet- regelgeving, beleidsvoorschriften en normeringen.

Ook laten we ons inspireren door ons meermaals per jaar door fabrikanten bij te laten praten over de laatste marktonwikkelingen.

Wij zoeken

 • HBO / WO Werktuigbouwkunde met affiniteit voor Elektrotechniek.
 • Enkele jaren constructie- en ontwerpervaring met railprojecten op het vlak van bovenleidingsystemen, eventueel energievoorziening.
 • Kennis van en ervaring met AutoCAD cq. Microstation is vereist.
 • Affiniteit met BIM
 • Enthousiast en leergierig.
 • Communicatief vaardig.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier