Business Analist - Digitale Overheid
CGI
Randstad
1 dag geleden

Job Description

Business Analist - Digitale Overheid

Functiebeschrijving

Ben jij een gedreven teamspeler die zich graag vastbijt in complexe vraagstukken, analytisch is en graag de brug wilt slaan tussen het ontwikkelingsteam en de business?

Dan is dit jouw uitgelezen kans om met ons het verschil te maken voor miljoenen mensen in Nederland en heb jij direct positieve impact op onze samenleving.

Jij gaat namelijk werken in het hart van de Digitale overheid.

Wat ga je doen?

Als Business Analist werk je werk je mee aan het realiseren en door ontwikkelen van mooie en innovatieve oplossingen voor de Nederlandse overheid en haar klanten , de burgers en ondernemers.

Je hebt direct contact met alle stakeholders waarbij jij zorgt voor de specificatie, validatie en vastlegging van de functionele wensen in een functioneel ontwerp.

Verder valideer, verifieer en analyseer je bevindingen en zorg je ervoor dat het bij het juiste team terecht komt. Dit vindt in toenemende mate plaats in een DevOps omgeving waar jij het aanspreekpunt en de sparringpartner naast de Product Owner (PO) bent.

Jouw verantwoordelijkheden binnen deze rol :

 • Meedenken met de klant bij het ontwerpen van (nieuwe) functionele wensen
 • Bewaken, beheren en bijwerken van het functioneel ontwerp
 • Analyseren, valideren en impact bepalen van bevindingen
 • Team en PO ondersteunen bij de implementatie van oplossingen
 • Continue kennis ontwikkelen over de digitalisering van de overheid
 • Wat breng je mee?

  Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en met overtuigingskracht weet je de verschillende stakeholders voor jouw ideeën te winnen.

  Je bent een echte teamspeler die pragmatisch, resultaatgericht en klantgericht is. Je bent geordend, stressbestendig en analytisch aangelegd.

  Daarnaast heb je :

 • Minimaal 3 jaar ervaring als business analist of in een soortgelijke rol
 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding (Informatica, Informatiekunde of Bedrijfskundige
 • richting)

 • Kennis van Scaled Agile Framework, SAFe
 • Interesse in de ontwikkelingen binnen de digitale overheid
 • Communicatief sterk in de Nederlandse taal
 • Je bent woonachtig in Nederland
 • Waar kom je terecht?

  Binnen de unit Government Digital Services, onderdeel van de sector Overheid hebben we te maken met een diversiteit aan overheidsklanten.

  Iedere klant heeft te maken met zijn eigen uitdagingen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze, om mee te kunnen bewegen met wat de burgers en bedrijven verwachten, hun dienstverlening en bedrijfsvoering moeten transformeren.

  CGI helpt om deze transitie te versnellen. Samen met toonaangevende ondernemingen werken we aan strategische oplossingen voor de uitdagingen waarmee onze sector wordt geconfronteerd.

  Dit doen we met innovatieve strategieën, een breed perspectief en het nodige doorzettingsvermogen. Met duizenden collega’s wereldwijd werken wij in toegewijde teams.

  Hierdoor kennen we onze business en de bijbehorende uitdagingen en koppelen we dit aan onze IT-expertise.

  Om onze klanten hiermee te helpen transformeren naar een effectieve, kostenefficiënte en servicegerichte digitale overheid.

  Zodat zij in staat zijn om hun primaire processen en bedrijfsvoering te verbeteren, en ook hun contacten met de burgers en bedrijven.

  Zo werken wij voor onze klanten onder andere aan de modernisering van het IT landschap, privacy en security vraagstukken, de verbetering van de (digitale) dienstverlening, ketenintegratie en administratieve lastenverlichting.

  Ons aanbod

  We bieden je een vast contract, zodat je direct baanzekerheid hebt. Parttime werken, bijvoorbeeld 32 of 36 uur per week, ook een invulling waarbij je 4 x 9 uur werkzaam bent is bespreekbaar.

  Wij bieden jou graag die flexibiliteit aan.

  Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij geïnspireerd blijft, de dingen doet waar jij warm voor loopt en je kunt blijven ontwikkelen.

  Via onze CGI Academy kun je allerlei relevante trainingen volgen. Wat we nog meer te bieden hebben : een plek in een leuk en hecht team waar we samen met elkaar de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling bij onze klanten en medewerkers dragen.

  Een team waarmee we klantverwachtingen kunnen overtreffen en ons binnen en buiten CGI op de kaart kunnen zetten. Jij levert jouw bijdrage aan ons CGI verhaal!

  Bovendien vinden wij het belangrijk dat iedereen bij ons zich eigenaar van zijn eigen werk voelt. Letterlijk eigenaar, want bij CGI krijg je de mogelijkheid om aandeelhouder te worden en zo mee te delen in onze successen.

  Samen werken we aan diversiteit

  CGI is een bedrijf van en voor mensen. Wij hechten aan een veilige, diverse werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

  Wij streven naar inclusiviteit op de werkvloer, omdat wij ervan overtuigd zijn dat verschil in achtergrond bijvoorbeeld in gender, etniciteit of leeftijd - meer en betere ideeën, perspectieven en ervaringen oplevert.

  Bij ons is iedereen van harte welkom.

  Are you ready to be part of our story?

  Solliciteer direct! We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over de functie? Stel ze aan Mark Hartman, Director Consulting Services via +31 629070400 of via

  m.hartman cgi.com. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Chris Nikijuluw, corporate recruiter via +31 6 2045 1105 of via chris.nikijuluw cgi.com.

  Wij werken niet samen met externe Recruitment partijen.

  Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt daarom niet op prijs gesteld.

  Taken en verantwoordelijkheden

  Criteria

  Bouw met ons aan je carrière

  Het is een bijzondere tijd binnen de wereld van IT, de digitale transformatie zit in een versnelling. CGI heeft een schat aan kennis en praktische ervaring op het gebied van digitale transformatie.

  Zo helpen wij onze klanten belangrijke stappen te zetten op de weg naar hun digitale transformatie en bieden we onze professionals uitdagende carrièremogelijkheden.

  Ons succes is gebaseerd op het talent en de betrokkenheid van onze professionals. Samen, als één team, staan we voor de uitdagingen en delen we de beloningen die gepaard gaan met de groei van CGI.

  Dit versterkt het gevoel van eigenaarschap, want al onze professionals delen mee in de waarde die wij gezamenlijk creëren.

  Kom werken bij CGI én bouw samen met ons aan een van de grootste, onafhankelijke, IT en zakelijke dienstverleners ter wereld.

  Bezoek voor meer informatie over CGI : www.cginederland.nl

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Wij bieden onze professionals een gelijkwaardige behandeling en gelijke carrièrekansen.

  Meer informatie of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem hiervoor contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00.

  Skills Reference 902169 Click here to apply

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier