Verpleegkundige Cardiac Care
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
4 dagen geleden

Functie inhoud

Als verpleegkundige Cardiac Care kom je te werken op de afdeling Hartbewaking / High Care Thoraxchirurgie of High Care Cardiologie waar je acute / intensieve patiënten gaat verplegen die opgenomen worden voor allerlei aandoeningen op cardiologisch en cardio-thoracaal gebied.

Denk hierbij aan non-stemie, stemie, acute ritmestoornissen, open-hartoperaties, longoperaties, elektrofysiologische behandelingen, percutane interventies, congenitale aandoeningen maar ook terminaal hartfalen met eventueel uitzicht op een LVAD of harttransplantatie.

Je begeleidt de patiënten en familie vanaf het moment dat ze het ziekenhuis binnenkomen, betrekt ze bij hun behandeling en geeft ze voorlichting.

Je geeft intensieve gespecialiseerde zorg aan patiënten. Denk hierbij aan het toedienen van inotropica, het verzorgen van arterielijnen, daarbij bloedgassen afnemen en interpreteren, en het met optiflow ondersteunen van de ademhaling.

Ook assisteer je bij cardioversies, Insertable Loop Recorder (ILR) implantaties, ajmaline testen en het uitvoeren van drukmeting middels een Swan Ganz catheter.

Omdat je te maken hebt met een diverse patiëntenpopulatie biedt deze functie veel uitdaging. Naast je verpleegkundige en verpleegtechnische taken instrueer en begeleid je CCU studenten en neem je actief deel aan verpleegkundige ontwikkelingen.

Werkomgeving

Het Thoraxcentrum bekleedt in Nederland een vooruitstrevende positie als het gaat om nieuwe behandelmethode en behandelingen voor patiënten met een complexe cardiologische aandoening.

Het is een dynamische en ambitieuze omgeving waar je in het werk veel nieuwe inzichten verwerft en innovaties in multidisciplinair teamverband tot stand brengt.

In het Thoraxcentrum raak je nooit uitgeleerd!

De afdelingen Cardiologie en Cardio-Thoracale Chirurgie werken intensief samen waardoor je met beide specialismen in aanraking komt.

Je komt te werken in een gedreven en enthousiast team dat 24 uur per dag streeft naar hoge kwaliteit van zorg.

Profiel

 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot Cardiac Care Verpleegkundige en hebt ervaring op een ICU of CCU afdeling.
 • Je bent niet bang om je grenzen te verleggen en de patiënt staat voor jou op de eerste plaats.
 • Je beschikt over een flexibele werkhouding bent in staat om adequaat te handelen in acute situaties.
 • Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die accuraat en respectvol werkt en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel richting patiënt en familie als je collega’s.
 • Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

  Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.712,- (schaal 8) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een goede werksfeer met collega’s die altijd voor je klaarstaan en die jouw stem net zo belangrijk vinden als die van ieder ander.
 • Er zijn diverse actieve personeelsverenigingen en netwerken.

 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.
 • Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier