Kwartiermaker Warmtetransitie
BAR-organisatie
Barendrecht, NL
8 uur geleden

Welkom bij

het BAR-team Energietransitie en Klimaatadaptie

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie.

Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen : uniek en uitdagend!

Hoe blijven de drie gemeenten aantrekkelijk om te wonen, te werken en te recreëren? Met drie teams werken we daaraan in het cluster Ontwikkeling Leefomgeving en Regio.

Binnen het cluster komen veel grote’ thema’s samen, zoals verstedelijking, gezondheid, vestigingsklimaat, leefmilieu, verkeer en veiligheid.

Medewerkers van het cluster adviseren collega’s en bestuurders over deze thema’s. Vooral de energietransitie en de klimaatverandering werken door in de adviezen.

Omdat de drie gemeenten in een druk bevolkt gebied liggen, zijn provincie en Metropoolregio belangrijke partners.

Het team Energietransitie en Klimaatadaptie is op zoek naar een :

Kwartiermaker Warmtetransitie

Wat ga je doen?

Nederland gaat over op een andere manier van verwarmen. Als BAR-organisatie hebben we al warmtevisies per gemeente ontwikkeld.

En nu? Hier begint jouw taak als kwartiermaker warmtenetten. In een paar woorden is het jouw verantwoordelijkheid om sturing en invulling te geven aan de uitvoering van de visies.

Oftewel : wat we op papier al hebben bedacht te vertalen naar de praktijk. Veelomvattend? Dat kun je wel zeggen. In welke wijken gaan we beginnen met de uitrol?

Hoe gaan we het doen? En vooral : hoe gaan we wijkbewoners enthousiast maken voor onze visie?

Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden ligt op het gebied van de bronnenstrategie. Onderzoek moet duidelijk maken wat de beste alternatieven zijn om aardgas te vervangen.

In de BAR-driehoek liggen meerdere opties open, maar welke is futureproof? Ondertussen heb je de focus niet alleen op de drie gemeenten, maar volg je ook nauwlettend wat er gebeurt bij het rijk, in de provincie en in de regio.

Ook heeft je werk raakvlakken met energiebesparing en opwekking en thema’s uit de klimaatvisie.

Binnen het team Energietransitie en klimaatadaptatie ben je de regisseur van het team dat aan de slag gaat. Het is niet alleen regisseren, maar vooral monitoren, bijsturen én communiceren, intern en extern.

Ook organiseer je bijeenkomsten op het gebied van duurzame energie en warmte voor bestuurders en andere doelgroepen. In samenwerking met onze communicatie-experts deel je je kennis en je vorderingen ook via internet.

Zo werk je stap voor stap toe aan de implementatie van de warmtevisie in drie gemeenten die die uitdaging heel serieus nemen.

En jij kunt zelf je maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen, want je kunt in deze rol écht iets betekenen voor onze inwoners.

Wat vragen wij van je?

 • Je werkt en denkt op hbo- of wo-niveau en als ervaren adviseur ken je de bestuurlijke besluitvormingsprocessen binnen een gemeente;
 • Je hebt bij voorkeur al ervaring of affiniteit met het werken aan de energietransitie of de warmtetransitie;
 • Je kunt bestuurlijke belangen en gezamenlijke belangen goed met elkaar in overeenstemming brengen;
 • Mondeling en schriftelijk communiceer je goed, op verschillende niveaus;
 • Je kunt zaken goed analyseren met oog voor het totaalbeeld;
 • Je bent flexibel en je past je makkelijk aan veranderde omstandigheden aan;
 • Je bent proactief en kunt goed inschatten waar jouw ondersteuning nodig is.
 • Wat hebben wij jou te bieden?

  De functie is ingedeeld in schaal 11 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget (17.

  05% van het bruto jaarsalaris), deelname aan de ABP-pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een ouderschapsverlofregeling.

  Bovendien kan je bij ons plaats- / tijdsonafhankelijk werken!

  Het betreft een tijdelijk dienstverband tot 31 december 2025. Daarom staan we open voor de mogelijkheid tot detachering vanuit je huidige werkgever (intercollegiaal uitlenen).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier