Senior Legal Counsel
creditagricole
Amsterdam, NL
6 dagen geleden

Een inspirerende werkomgeving met oog voor jou! Zoek jij een uitdagende werkomgeving binnen een boeiende en bewegelijke markt?

Namens Crédit Agricole Consumer Finance is Robert Walters op zoek naar een ervaren en gepassioneerd jurist. Ben jij fulltime beschikbaar, heb jij enkele jaren relevante werkervaring en op zoek naar een nieuwe uitdaging als Senior Legal Counsel? Lees dan verder!

Credit Agricole Consumer Finance is marktleider in consumptief krediet in Nederland en heeft, als dochter van de Franse multinational Crédit Agricole S.

A., een gevestigde naam. Op het kantoor aan de rand van Amsterdam zal je je uitstekend thuis voelen en motiveren zij jou graag om het beste in jezelf naar boven te halen.

CA CF biedt een werkomgeving met creatieve, slagvaardige en flexibele medewerkers die continu inspelen op de veranderende markt waarin zij actief zijn.

Werken bij CA CF NL betekent ook werken bij een bedrijf met ambitie. Zij zijn een verantwoordelijke financieringsmaatschappij, die consumenten helpt om hun wensen waar te maken.

Bij CA CF staat de klant centraal. Zij staan dan ook voor een persoonlijke benadering, expertise en gemak. Niet alleen naar de klant toe, maar ook in het contact met jou als collega.

Binnen het Legal Team is ruimte voor nieuw talent. Kom jij hen versterken?

Positie

Ben jij analytisch en kun je goed samenwerken met verschillende disciplines? Heb je aantoonbare kennis van financieel recht en bezit jij een grote dosis aan overtuigingskracht?

Dan ben jij misschien wel het talent naar wie wij op zoek zijn!

Functieomschrijving

Hoe ziet je werk eruit? Als Senior Legal Counsel ben je voornamelijk bezig met het (on)gevraagd verlenen van juridisch advies aan alle onderdelen van de organisatie.

De afdelingstaken zijn over de leden van het team verdeeld op basis van persoonlijke interesse, ervaring en specialisme.

Regelmatig rouleren de taken en werkzaamheden waarbij je continu gestimuleerd wordt om je verder te ontwikkelen.

Bij de afdeling Legal werken vier mensen. Het team verleent juridische ondersteuning bij productontwikkeling en nieuwe samenwerkingsverbanden, is verantwoordelijk voor het opstellen van alle standaardovereenkomsten en juridische documenten zoals kredietovereenkomsten, zekerheidsakten en (algemene) inkoop-

voorwaarden. Ze behandelen juridische klachten van klanten bij onder andere het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) en begeleiden gerechtelijke procedures.

Voornaamste taken en verantwoordelijkheden

 • Je adviseert over de behandeling van klachten.
 • Je begeleidt en voert de regie in juridische procedures.
 • Je beheert en vraagt de benodigde vergunningen aan.
 • Je schrijft beleidsnotities over (nieuwe) financiële toezicht-wetgeving en de maatregelen die daarvoor genomen moeten worden door (bedrijfsonderdelen van) de organisatie.
 • Je adviseert over de behandeling van fraudegevallen en / of het nemen van juridische acties om schade die voortvloeit uit fraude te verhalen.
 • Je toetst marketingcampagnes aan de wettelijke eisen.
 • Je neemt deel aan projecten.
 • Je verleent advies op het gebied van voorraad financiering (financiering en zekerheden).
 • Wie ben jij?

  Je kunt goed samenwerken met verschillende disciplines en in projectgroepen. Verder ben je ondernemend en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

  Ook ben je analytisch en heb je oog voor detail. Je bent flexibel en proactief. Daarnaast heb je overtuigingskracht en beschik je over organisatie bewustzijn.

  Profiel Senior Legal Counsel

 • Je bent in het bezit van een universitaire opleiding Nederlands Recht.
 • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare en relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist.
 • Je bent in het bezit van een voltooide Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen of bent bereid deze te behalen.
 • Je hebt een Grotius Specialisatie-opleiding afgerond of bent bereid deze te behalen.
 • Je hebt aantoonbare kennis van financieel recht.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (NL en EN).
 • Je bent fulltime beschikbaar in Amsterdam.
 • Herken jij jezelf (grotendeels) ins bovenstaand profiel? Wil je meer weten over deze interessante rol of direct solliciteren?

  Neem dan contact op met het Legal team van Robert Walters!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier