Accountmanager innovatiedistrict Binckhaven
Den Haag
Den Haag
6 dagen geleden

Wat ga je doen?

De Binckhaven, het gebied rond de Haagse Saturnusstraat, is de ultieme hub in Den Haag voor innovatieve en creatieve bedrijvigheid.

Het is een van de weinige plekken in onze stad waar startups en scaleups zich kunnen vestigen in een creatief-industriele setting.

De Caballero Fabriek op de kop van de Binckhaven is hiervan het ultieme symbool. Een prachtig creatief verzamelgebouw waar zo’n 100 ondernemingen gevestigd zijn.

Het unieke karakter van de Binckhaven wordt verder gevormd door Apollo14, de impact hub van Den Haag, voor bedrijven die werken aan innovaties voor een betere wereld.

En door creatieve broedplaats De Besturing, craft brewery De Kompaan, cultureel verzamelpand MOOF en de vestigingen van Haagse voorbeeldbedrijven als Secrid, Greenfox en Q42.

Den Haag kent een tekort aan bedrijfsruimte en kantoren voor creatieve en innovatieve bedrijven. Maar juist in de populaire Binckhaven komt er in de komende jaren veel ruimte voor start- en scale ups en innovatief MKB bij.

In 2022 wordt de Titaan opgeleverd, een innovatiehub met een omvang van maar liefst 11.000m2. Daarna volgen de projecten Frank is een Binck, One MilkyWay en De Nieuwe Hallen met nog eens 15.

000m2 aan nieuwe bedrijfsruimte voor innovatieve bedrijven.

Voor het Haagse vestigingsklimaat en de Haagse werkgelegenheid is dit een enorme kans, maar ook een grote klus. De Binckhaven zal binnen nu en 5 jaar plaats bieden aan zo’n 150 nieuwe start- en scale ups, creatieve ondernemers, makers en innovatief MKB.

Het is de taak van de accountmanager Binckhaven om dit te realiseren. Jij bent de spil tussen alle geïnteresseerde bedrijven op zoek naar huisvesting enerzijds en de verschillende verzamelpanden en hubs in de Saturnusstraat anderzijds.

Het is ook van groot belang dat de groeiende bedrijven uit bijvoorbeeld Apollo14 of Caballero Fabriek het gebied of de stad vanwege gebrek aan ruimte niet meer hoeven te verlaten.

Maar dat ze door jou als accountmanager begeleid worden naar een andere, grotere plek in hetzelfde gebied. Die wens leeft sterk onder de huidige ondernemers in het gebied, maar er was geen aanbod om in die wens te voorzien.

De Binckhaven moet dus plaats bieden aan creatieve en innovatieve ondernemingen in verschillende levensfases, van 1 tot 50 werknemers.

Het gaat hier om de Haagse banen en groeibedrijven van de toekomst, dus jouw werk is erg belangrijk en betekenisvol. Temeer daar het hier met name gaat om bedrijven die met hun innovaties bijdragen aan de transitie naar een duurzame en sociale economie.

ImpactCity Den Haag staat voor Doing Good and Doing Business’ en de ondernemers in de Binckhaven zijn ons visitekaartje.

Om dit traject de komende jaren in goede banen te leiden, werk je nauw samen met diverse collega’s die gespecialiseerd zijn in start- en scale ups, innovatie, impact economie en de gebiedsontwikkeling Binckhorst.

Je moet je goed kunnen verstaan met de eigenaren en exploitanten van de diverse bedrijfspanden, met de ontwikkelaars van nieuwe projecten en met de andere belanghebbenden in de Binckhaven.

Maar bovenal moet je een uitmuntende gesprekspartner zijn voor innovatieve en creatieve ondernemers die op zoek zijn naar passende huisvesting, waarbij je in staat bent vanuit het perspectief van de ondernemers mee te denken.

Tegelijkertijd vervul je deze rol voor een publieke, politiek bestuurlijke organisatie, de gemeente Den Haag. Affiniteit met de publieke zaak en bijbehorende organisatiesensitiviteit zijn derhalve wel belangrijke pre’s.

Jij opereert op het snijvlak van publiek en privaat en daar voel jij je als een vis in het water.

Wat vragen wij?

Je hebt een HBO of universitaire opleiding gevolgd, bij voorkeur op het gebied van economie, bedrijfskunde, innovatie of aanverwante terreinen.

Je hebt meerdere jaren ervaring op het publiek-private snijvlak, danwel met acquisitie en accountmanagement, danwel met economisch beleid en de uitvoering daarvan.

Je bent een uitmuntende netwerker en acquisiteur met goede sociale vaardigheden. Je praat makkelijk, ook voor een publiek, en schrijft graag en goed.

Je bent resultaatgericht, hebt een sterke marktoriëntatie en hebt affiniteit met start- en scaleups, innovatie en de nieuwe duurzame economie.

Je moet goed in staat zijn om economische doelen en strategie om te zetten in de praktijk, de uitvoering, relatiemanagement en acquisitie.

Wat bieden wij?

 • Je krijgt volop ruimte voor eigen initiatieven. Alles in een prettige werksfeer en een open cultuur
 • Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je; een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden welke bij goed functioneren kan worden omgezet naar vast.
 • Een salaris van minimaal €3,561,- en maximaal €5.169,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • Een 32-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.
 • Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, zoals :

 • Goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Opname in het ABP-pensioenfonds;
 • Een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • Een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld : extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.
 • Wie zijn wij?

  De afdeling Economie werkt aan een zo aantrekkelijk mogelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, toeristen, studenten, expats en investeerders.

  Doel is de economische ontwikkeling te stimuleren en daarmee zoveel mogelijk werkgelegenheid te creëren. Het aandachtsgebied is heel breed : van ondersteuning aan startende ondernemers tot strategische visies op de ontwikkeling van de stad.

  Maar bijvoorbeeld ook het versterken van economische clusters zoals cybersecurity, ICT en toerisme, het accountmanagement van grote en groeiende bedrijven en thema’s als Smart City, creatieve industrie, horeca, evenementen en Europese fondsen.

  Samenwerken met ondernemers, exploitanten, belangengroepen, andere overheden en instellingen staat voorop.

  Economie bestaat uit zo’n 70 medewerkers. Deze afdeling bestaat uit overwegend jonge ambitieuze ambtenaren met een sterke intrinsieke drive om samen mooie dingen te realiseren en de Haagse economie stevig te versterken.

  Er wordt hard gewerkt, maar de sociale cohesie is groot en de sfeer erg aangenaam.

  Competenties

  Mondelinge communicatieOnderhandelenOvertuigingskrachtResultaatgerichtheidSamenwerken

  Bijlagen

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier