Opleiding anesthesiemedewerker 4 jarig traject (HB...
Zuyderland
Geleen, NL
18 uur geleden

Voor onze operatiekamers zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten die zich willen ontwikkelen tot anesthesiemedewerker die de anesthesioloog ondersteunt vóór, tijdens en na de operatieve behandeling van de patiënt.

Wil jij deze uitdaging aangaan? Lees dan snel verder over de functie, het traject en jouw profiel.

Wat houdt de functie van anesthesiemedewerker in?!

Als anesthesiemedewerker werk je op het operatiekamercomplex en voer je zelfstandig taken uit onder eindverantwoordelijkheid van de anesthesioloog.

Je begeleidt de patiënt en assisteert de anesthesioloog bij het toedienen van algehele anesthesie en andere anesthesie-technieken.

We werken volgens het twee-tafelsysteem. Wanneer de anesthesioloog bij een andere patiënt is, ben jij verantwoordelijk voor je patiënt.

Als anesthesiemedewerker heb je ook administratieve taken. Na afloop van de operatie zorg je voor het bedrijfsklaar maken van anesthesiologische middelen benodigd om de volgende operatie te kunnen uitvoeren.

Aangezien geen patiënt hetzelfde is, is iedere operatie anders. Dat maakt het beroep zo uitdagend en afwisselend.

Onze afdeling

De OK van het Zuyderland MC beschikt over 21 operatiekamers verdeeld over twee locaties. De OK kenmerkt zich door een hoge dynamiek en is volop in beweging.

Wij bieden als OK een breed pakket met hoogwaardige ingrepen. Bij ons krijg jij de kans te werken bij meerdere specialismen zoals neurochirurgie, KNO, kaakchirurgie, plastische chirurgie, traumatologie, orthopedie, urologie, gynaecologie, vaatchirurgie, oogheelkunde en longchirurgie.

Wat ga je doen als anesthesiemedewerker in opleiding?

Jouw ambities dragen bij aan de ontwikkeling van de afdeling in een sterk veranderende omgeving.

Als anesthesiemedewerker in opleiding :

 • Word je opgeleid tot anesthesiemedewerker. Het leren in de praktijk gebeurt vooral door middel van stages op de operatiekamerlocaties op zowel locatie Heerlen als locatie Sittard-
 • Geleen. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door Zuyd Hogeschool in Heerlen. Je komt in een groep met studenten afkomstig uit verschillende ziekenhuizen uit de regio.

 • Het leren in de praktijk gebeurt door stages te volgen op de operatiekamer van Heerlen en Sittard-Geleen.
 • Je draagt zorg voor het welzijn van de patiënt op de operatiekamer.
 • Ondersteun je de anesthesist bij het toedienen van algehele anesthesie en andere anesthesie-technieken.
 • Zorg je voor de aanwezigheid en inzet van de juiste materialen en apparatuur. Na de operatie zorg je samen met jouw collega’s voor de juiste afhandeling van deze gebruikte materialen en apparatuur.
 • Jouw vooropleiding

  Om in aanmerking te komen voor het opleidingstraject dien je minimaal in het bezit te zijn van het Havo diploma, bij voorkeur met het profiel natuur en techniek.

  Tot jouw kwaliteiten behoren een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel, hulpvaardigheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit.

  Je beschikt over goed technisch inzicht en bent belangstellend. Naast stressbestendig ben je in staat om je in elke situatie goed te kunnen concentreren De eerste 2 jaar van het traject is op basis van een intentieverklaring.

  Vanaf het 3e leerjaar ontvang je een leer-arbeidsovereenkomst.

  Vergoedingen

  Het collegegeld wordt in zijn geheel vergoed door het ziekenhuis. De boeken krijg je in bruikleen.

  Start opleiding

  De opleiding start in september 2020.

  Diploma

  Na afronding van de opleiding ontvang je 2 diploma's :

 • CZO diploma anesthesiemedewerker én
 • Bachelordiploma HBO-V.
 • Meer informatie

  Nog niet helemaal overtuigd? Voor meer informatie, neem dan contact op met :

  Ben Vervoort 088-4597017.

  Kom naar de open dag van Zuyd Hogeschool in Heerlen op zaterdag 23 november 2019 of zaterdag 15 februari 2020 van 10.00 tot 15.00 uur.

  Hebben we nog steeds jouw interesse?!

  Aanvullende informatie

  Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

  Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en / of externe kandidaten.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier