Verpleegkundige Longgeneeskunde Covid-19 afdeling
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
6 dagen geleden

Functie inhoud

Nog niet zo lang geleden was het ziektebeeld en het werken met Covid-19 patiënten voor iedereen nieuw. Met elkaar hebben we de schouders eronder gezet.

En hoe : zoals we dat gewend zijn hier in het Rotterdamse Erasmus MC. Het ziektebeeld kennen we steeds beter en de zorg voor patiënten is inmiddels ingebed op onze afdeling Longgeneeskunde.

De meeste ziektebeelden die je bij ons tegenkomt, zie je elders niet zo snel. Denk aan longtransplantaties, longoncologie, thoraxdrainages en nu ook Covid-19 patiënten waar speciale beademingsapparatuur bij ingezet wordt.

Net zo divers als de ziektebeelden zijn onze patiënten : van 18 tot 90-jarigen. Het houd je scherp en je wordt iedere dag uitgedaagd het beste uit jezelf te halen en je kennis hoog te houden.

Een breed palet aan diverse, complexe en soms unieke ziektebeelden rondom longziekten. En daarin kun jij jezelf verder ontwikkelen! Je kunt jezelf specialiseren in longziekten, maar liggen jouw ambities in de toekomst bij een ander specialisme, dan is de opgedane kennis en ervaring goud waard voor de rest van je loopbaan.

Niet voor niets zeggen we : iedere dag is een lesdag bij Erasmus MC. Je leert continu van je collega’s, van je patiënten en de nieuwste inzichten.

Een goed inwerktraject is hierbij belangrijk. Je wordt gekoppeld aan een ervaren verpleegkundige Longgeneeskunde. Samen zorgen we ervoor dat jij jezelf thuis voelt op onze afdeling, je jezelf in een goed tempo ontwikkelt en je ingezet wordt waar jij het beste tot je recht komt.

Werkomgeving

Onze Covid-19 afdeling is gekoppeld aan de afdeling Longgeneeskunde. We hebben 31 bedden gereserveerd voor Covid-19 gerelateerde patiënten en 34 bedden voor longgeneeskundige patiënten.

De afdeling Longgeneeskunde richt zich op longtransplantaties, interstitiële longafwijkingen, longoncologie, pulmonale hypertensie, Cystic Fibrose en moeilijk behandelbare infecties.

Op de Covid-19 afdeling heb je te maken met respiratoir insufficiënte patiënten die conform strikte protocollen worden verpleegd.

Werken op onze Longgeneeskunde en Covid-19 afdeling is leerzaam, intensief en soms heel pittig. Door de diversiteit en de complexiteit van patiënten is geen dag hetzelfde en leg je een brede basis voor je verdere carrière met doorgroeimogelijkheden binnen de afdeling of daarbuiten.

Profiel

 • Je hebt een diploma Verpleegkunde, bent BIG geregistreerd en hebt minimaal een stage in een ziekenhuis gelopen.
 • Je bent flexibel, enthousiast, leergierig en staat stevig in je schoenen.
 • Je werkt hard, net als wij, en we kunnen ook met elkaar lachen.
 • Je toont initiatief, bent samenwerkingsgericht en uitdagingen ga je niet uit de weg.
 • Je bent in staat om op constructieve wijze feedback te geven en te ontvangen.
 • Je hebt de inzet en de motivatie om aan je eigen ontwikkeling te werken en je zet je ook in om bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen.
 • Kwaliteit en patiëntveiligheid staan bij jou hoog in het vaandel.
 • Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

  Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.280,- (schaal 7) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een omgeving waar je vakinhoudelijk en persoonlijk groeit.
 • Persoonlijke begeleiding in jouw ontwikkeling.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.
 • Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier