Linux-specialist bij Centre for Digital Humanities (1,0 fte)
Universiteit Utrecht
Utrecht, NL
4 dagen geleden

Uren per week : 38 tot 40 Faculteit of dienst : Faculteit Geesteswetenschappen Afdeling : Centre for Digital Humanities Uiterlijk reageren op : 19 augustus 2022

Functie

Met enkele tientallen ontwikkelaars, labtechnici, systeembeheerders en andere IT-ers vormen we de afdeling Digital Humanities IT bij het Centre for Digital Humanities van de Universiteit Utrecht.

Ter versterking van het team dat onze IT-infrastructuur beheert, zoeken we een Linux-specialist.

Binnen de geesteswetenschappen wordt steeds meer gebruik gemaakt van gedigitaliseerde data en tools om deze data te bewerken en analyseren.

Om onderzoek en onderwijs op dit gebied te ondersteunen is aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht een (CDH) ingericht, waarmee bestaande activiteiten versterkt en gebundeld worden.

Bij Digital Humanities IT ontwikkelen we applicaties, bouwen we experimenten, verzamelen we data en beheren we de IT-infrastuctuur voor het onderzoek en onderwijs in het kader van het Centre for Digital Humanities.

Zo wordt in ons software ontwikkeld op het vlak van onder andere tekst- en datamining, taalkunde, filosofie, taal- en literatuurwetenschappen en geschiedenis.

Daarnaast worden in de labs van het experimentele voorzieningen geboden ter ondersteuning van taalkundig onderzoek met proefpersonen, zoals een fonetisch lab, babylab, eye-tracking lab en EEG / ERP-faciliteiten.

Bij de worden data ethiek en publieke debatten op sociale media onderzocht. De infrastructuur die al deze activiteiten mogelijk maakt wordt beheerd door de backoffice van Digital Humanities IT.

Je komt terecht in een professioneel en enthousiast team. We zien en spreken elkaar regelmatig, digitaal en op locatie. We streven naar een team dat divers en inclusief is wat betreft vaardigheden en opvattingen.

Als Linux-specialist werk je in een klein team van IT-professionals aan het ontwikkelen en beheren van de facultaire IT-infrastructuur ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek.

Je hebt een actieve rol in het verbeteren en verder automatiseren van uitrol, monitoring en beheer van enkele honderden gevirtualiseerde Linux-servers, in nauwe samenwerking met ontwikkelaars en de onderzoekers waarvoor we de applicaties hosten.

Onze aanpak bij het beheer van de infrastructuur is geïnspireerd op DevOps, waarbij we door verregaande automatisering (met Puppet) en goede monitoring proberen om het handwerk tot een minimum te beperken en de betrouwbaarheid te optimaliseren.

We zoeken iemand die enthousiast is over deze benadering, kundig is op gebied van Linux en samen met de andere IT-specialisten in het team verder wil bouwen aan het beheer van onze serveromgeving.

Profiel

Je bent een Linux-specialist met ervaring in het (geautomatiseerd) beheren van servers, die samen met een klein team onze IT-infrastructuur kan beheren, vernieuwen en doorontwikkelen.

Je bent in staat om vragen van onderzoekers en ontwikkelaars te vertalen naar technische oplossingen die uitvoerbaar, betrouwbaar en duurzaam zijn en hebt daarbij oog voor zaken als privacy, security en open science.

Je vertoont eigenaarschap in je werk, legt voor jezelf de lat hoog en staat open voor verandering en verdere verbetering.

Je bent gericht op samenwerking maar kan ook goed zelfstandig aan projecten werken. Je communiceert makkelijk in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Verder vragen we :

 • Je hebt minimaal een opleiding op hbo-niveau of vergelijkbare werkervaring.
 • Uitstekende kennis van (Debian / Ubuntu / Red Hat) Linux is vereist. Je bent goed thuis in de LAMP software stack (Linux / Apache / MySQL / PHP / Python) en hebt liefst ook ervaring met WordPress, Django en / of Elasticsearch clusters.
 • Ervaring met geautomatiseerd configuratiebeheer (Puppet) en met monitoring is een sterke pre; enige ervaring met virtualisatie (VMWare), containers (Docker) is wenselijk.
 • Ervaring met het koppelen met centrale systemen (AD, SAML) en clouddiensten en kennis van opslagtechnologieën (NetApp, ZFS) en load balancers is welkom.
 • Het komt goed van pas als je kunt programmeren (Python, PHP, JavaScript) en ervaring hebt met het samenwerken met ontwikkelaars.

  Aanbod

  Bij Digital Humanities IT krijg je afwisselend werk in een klein en hecht team met een uitstekende sfeer, waarbij we samenwerken op basis van vertrouwen.

  Wij staan open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van het Centre for Digital Humanities ondersteunen. Onze kernwaarden zijn professionaliteit, transparantie, verantwoordelijkheid, verbondenheid en veiligheid.

  Wij bieden je een tijdelijk dienstverband van 1,0 fte voor een de duur van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden.

  Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt minimaal € 2.960,- en maximaal € 5.439,- bruto per maand (schaal 10 tot 11 CAO Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband.

  Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket , waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé, ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

  Je krijgt bij ons veel verlofdagen, flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels thuis te werken. Kijk voor meer informatie op

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier