Woonbegeleider - Huntington | 24 tot 32 uur
Archipel Zorggroep
Eindhoven, NL
18 uur geleden
source : Nederland Vacature

Taken en verantwoordelijkheden

Woonbegeleider Huntington

Landrijt, 24-32 uur per week

Daniëlle, contactverzorgende Huntingtonafdeling Landrijt

Moe worden van werk? Ik krijg er juist energie van! Al 26 jaar

werk ik in de zorg. Vijf jaar geleden heb ik samen met collega’s een nieuwe afdeling opgezet voor mensen met de ziekte van Huntington.

We zijn begonnen met twee cliënten en doorgegroeid naar achttien bewoners.

Mensen komen op verschillende manieren bij ons binnen

soms vrijwillig, soms gedwongen. Het is heel belangrijk dat wij hun vertrouwen winnen en laten zien dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Want ze hebben allemaal dezelfde vervelende ziekte, maar ook een eigen persoonlijkheid. Af en toe is het pittig. Je moet soms snel beslissingen nemen en wordt weleens geraakt door iets dat is gebeurd.

Maar ik weet dat ik er niet alleen voor sta. We hebben een geweldig team dat elkaar scherp houdt en denkt

in mogelijkheden. We ondernemen veel met cliënten; samen lunchen, naar de bioscoop. Onlangs ben ik met een cliënt op bezoek geweest bij familie in Amsterdam.

Ontroerend om te zien wat zo’n ontmoeting betekent. (Lees hier het hele verhaal van Daniëlle).

Hoe een werkdag van onze woonbegeleider eruitziet :

 • Een optimaal woon- en leefklimaat in de gezamenlijke huiskamers van de cliënten dat is waar jij je voor gaat inzetten;
 • Samen met Lieke, Tim en Johan ga je naar hun’ vaste eetcafé. Dit maandelijkse uitje zorgt iedere keer weer voor veel plezier en voldoening bij de cliënten;
 • In het teamoverleg deel jij je ervaringen met Janne, de nieuwste bewoonster. Ze lijkt zich steeds meer thuis te voelen binnen de woongroep en ook het contact met haar dochter verloopt soepeler één van de wensen waar jij je samen met collega’s voor inzet.
 • Hoe je dat aanpakt :

 • Op enthousiaste wijze begeleid je cliënten met de ziekte van Huntington bij het creëren van een zo positief mogelijke beleving van de dag;
 • Je hebt veel een-op-een contact met cliënten, die je probeert zo waardevol mogelijk in te vullen. Je laat je niet leiden door beperkingen, maar kijkt naar mogelijkheden die aansluiten bij de persoonlijkheid van een cliënt;
 • Ook in het team heb je een actieve rol. Collega’s vormen voor haar belangrijke sparringpartners om de zorg voor cliënten zo goed mogelijk te organiseren;
 • Binnen jouw werk ontplooi je jouw talenten door middel van scholing, het bijwonen van congressen en het delen van ervaringen met collega’s.
 • Deze talenten brengt Dani ë lle mee :

 • Daniëll e is enorm bevlogen en positief ingesteld : op haar eigen manier weet ze het beste uit cliënten naar boven te halen;
 • Een flinke dosis zelfvertrouwen : Daniëlle weet haar mannetje te staan in moeilijke situaties en is in staat zelfstandig te handelen en in te spelen op vraagstukken;
 • En natuurlijk : affiniteit met de doelgroep, een diploma in welzijn of gezondheidszorg, kwalificatieniveau 3 of 4 en relevante werkervaring.
 • Dáárom is Dani ë ll e enthousiast over onze Huntingtonafdeling :

  Huntington is een erfelijke, progressieve hersenaandoening. De eerste symptomen komen meestal voor tussen de 35 en 45 jaar, maar kunnen ook pas op latere leeftijd beginnen.

  Mensen met de ziekte van Huntington hebben vaak last van onwillekeurige bewegingen die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en gedragsproblemen.

  De ziekte is nog niet te genezen of te vertragen. Archipel biedt verschillende vormen van zorg aan voor deze bijzondere doelgroep, waaronder zorg aan huis.

  Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen is een speciale Huntingtonafdeling opgericht binnen de locatie Landrijt.

  De afdeling bestaat uit twee woongroepen met maximaal negen cliënten. Zij kunnen, met zorg en ondersteuning, het leven invullen op een manier die bij hun wensen en persoonlijkheid past.

  En dáárom heeft Dani ë ll e voor Archipel gekozen :

 • Al jarenlang bieden wij verschillende vormen van zorg, wonen en welzijn aan, passend bij de wensen van onze cliënten, in de regio Eindhoven;
 • Wij werken vanuit de overtuiging dat cliënten het gelukkigst zijn wanneer ze zoveel mogelijk eigen regie blijven houden.
 • En zetten ons, samen met de familie van cliënten, in om dit te realiseren;
 • Ook medewerkers krijgen eigen regie, onder andere in de vorm van zelfsturende teams en scholing.
 • En dit krijgt Dani ë ll e van ons (en haar nieuwe collega’s natuurlijk ook) :

  Een fijne werkplek in een dynamische, leerzame omgeving, met veel uitdagingen en de ruimte en faciliteiten voor ontwikkeling.

  En uiteraard een marktconform salaris (FWG 35 max. € 2.668,93)en prima secundaire arbeidsvoorwaarden!

  Word jij enthousiast van het werk van Dani ë ll e ? Wij zijn op zoek naar bevlogen medewerkers (verzorgenden IG, contactverzorgenden, woonbegeleiders en verpleegkundigen) die, net als Dani ë ll e , met veel liefde zorg leveren aan mensen met de ziekte van Huntington!

  Laten wij jouw hart sneller kloppen? Solliciteer dan via onderstaande link. Heb je nog vragen over de vacature? Neem gerust contact op met de afdeling Werving & Selectie via telefoonnummer 040-2654822.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  more information

  Voor meer informatie bekijk onze bedrijfspagina (klik op ons logo bovenaan de vacature).

  Solliciteren?

  Solliciteer direct via onderstaande button.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld .

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier