Adviseur ecologie
Movares
Utrecht
7 uur geleden
source : Techniekwerkt

Sollicitatieprocedure i.v.m. het Coronavirus

We nodigen je uiteraard van harte uit om te solliciteren als je een passende vacature bij ons ziet.

In verband met (de maatregelen rondom) het Coronavirus voeren wij de sollicitatiegesprekken bij voorkeur via een videoverbinding (Teams).

Heb je vragen over de procedure? Neem per mail of telefonisch contact met ons op.

Vacature : adviseur ecologie

We zoeken voor het ecologie team een adviseur die zichtbaar is binnen en buiten de organisatie. Iemand met passie en brede interesse voor het vakgebied ecologie, goede communicatieve vaardigheden en met een sterk analytisch vermogen.

Vanuit je kennis signaleer je kansen voor natuurontwikkeling en -versterking in projecten en weet je dit om te zetten in bruikbare adviezen.

Hierbij leidt je projecten, stelt offertes en rapportages op en draagt bij aan acquisitie. Je onderhoudt een netwerk en je denkt klantgericht.

Daarnaast stuur je junior collega’s aan en draag je bij aan hun ontwikkeling en die van het team. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht, gelegen naast het Centraal Station.

Je komt te werken binnen een bedrijf dat zich focust op de duurzame inrichting van Nederland, maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociale innovatie.

Binnen het bedrijf wordt veel ruimte geboden voor innovatie en kwaliteit. Het ontplooien van eigen ideeën en initiatieven wordt daarbij gestimuleerd!

Je profiel

 • Je hebt een relevante afgeronde hbo / wo-opleiding;
 • Werkervaring als ecologisch adviseur inclusief projectleiding (ca. 10 jaar);
 • Jouw kennis beslaat de volledige breedte van het vakgebied en je bent in staat om daarmee sturing te geven aan complexe en vernieuwende projecten en processen;
 • Je hebt uitstekende kennis van de natuurwetgeving en natuurbeleid;
 • Je beschikt over een gedegen soortenkennis en de daarbij behorende onderzoeksmethodiek;
 • Je beschikt over een relevant netwerk binnen de ecologie;
 • Flexibele, proactieve houding;
 • Teamspeler en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
 • Ons aanbod

 • Een uitdagende functie voor 32 tot 40 uur bij een bedrijf dat zich focust op de duurzame inrichting van Nederland, maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociale innovatie
 • Salarisindicatie : afhankelijk van ervaring schaal 10 €3.500,- tot €4.900,- of schaal 11 tot maximaal €6.000,-
 • De ruimte om jouw optimale werk / privé balans te vinden
 • Direct een vast contract
 • Uitstekende secundaire voorwaarden; winstuitkering, 2,5% eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling (spoorwegpensioenfonds)
 • 36,5 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband
 • Eigenaar zijn van Movares : door onze unieke aandelenconstructie
 • Kantoor in hartje Utrecht, op loopafstand van station Utrecht Centraal
 • De afdeling

  Zoals jij natuurlijk weet is Natuur een essentieel onderdeel van onze samenleving, dit wordt steeds meer herkent en erkent door overheden en opdrachtgevers.

  Denk hierbij aan de stikstofproblematiek en initiatieven als het Deltaplan biodiversiteitsherstel, het inmiddels afgeronde Meerjarenprogramma ontsnippering en ontwikkelingen op het gebied van natuurinclusief bouwen.

  Dit zijn vraagstukken waar het ecologie team graag op inspeelt.

  Movares ecologie is een klein team van zeven enthousiaste ecologen binnen een bedrijf van zo’n 800 werknemers. Het team bestaat uit breed inzetbare ecologen met kennis van de natuurwet- en regelgeving, velddeskundigen, stikstofdeskundigen en specialisten op het gebied van faunapassages en faunavoorzieningen.

  Het team werkt aan mooie veelal multidisciplinaire projecten zoals planstudies en ontsnippering. Dit zijn zowel kleinschalige quickscans maar omvat ook onderzoek langs kilometers weg- / spoorberm.

  Onze opdrachtgevers zijn vaak (semi)overheden zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Tennet, provincies en gemeenten. Het mooie van werken als ecoloog bij Movares is dat er gezamenlijk met andere disciplines zoals landschapsarchitecten, planologen en geluidsdeskundigen wordt opgetrokken binnen een project en er wordt samengewerkt aan nieuwe ontwikkelingen.

  Een mooi voorbeeld van de innovatie die kan voortvloeien uit samenwerkingen tussen verschillende disciplines is de door ons nieuw ontwikkelde faunapassage onder een spoorlijn, de Dwarsligger faunapassage (genomineerd voor de Netwerk Groene Bureau’s Natuurprijs 2019).

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier