Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra
Almelo, NL
3 dagen geleden

De Karel Doormanstraat in Almelo is het thuis voor 6 dames en 4 heren in de leeftijd van 16 tot 54 jaar. Alle bewoners kennen een lichte tot matige verstandelijke beperking met daarnaast soms visuele en auditieve beperkingen, het syndroom van down, autisme en (kenmerken) van ASS.

Door hechtingsproblemen is een enkele bewoner soms verbaal sterk aanwezig, jij staat als begeleider stevig in je schoenen en weet een positieve draai te geven aan deze momenten van opgebouwde spanning.

De eigen keuze van bewoners staat binnen onze groep in alles centraal. Wij vinden het belangrijk dat bewoners zelf kunnen kiezen, uiteraard in balans met wat ze kunnen.

Zo betekent zeggenschap voor de ene bewoner het kiezen tussen een blouse of trui en de ander kiest zelf de invulling van zijn of haar vrijetijdsbesteding.

Als begeleider stem je de mate van ondersteuning en begeleiding af op de bewoner en het moment. Je weet daarin de balans te vinden in nabijheid, structuur en vrijheid.

Daarnaast zorgen bewoners waar nodig zelf voor de huishouding, bijvoorbeeld door koffie te zetten, de tafel te dekken en de was op te vouwen.

Ook koken we elke dag zelf, in het weekend kiezen de bewoners om de beurt wat we gaan eten en zorgen zelf voor de bereiding daarvoor.

Als team willen wij ons continue blijven ontwikkelen om het goede leven voor onze cliënten te waarborgen. Samen werken we aan de beste zorg en eenieder pakt hierin zijn verantwoordelijkheid.

We hebben oog voor elkaars kwaliteiten en bieden elkaar ruimte om deze kwaliteiten te benutten in taken en verantwoordelijkheden.

Daarbij zijn we natuurlijk benieuwd naar jouw kwaliteiten en frisse blik als nieuwe collega!

Wij vragen

 • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
 • Jij typeert jezelf als een aanpakker, staat stevig in je schoenen en kunt zelfstandig werken. Dat is belangrijk omdat je in het weekend en ’s ochtends vaak de groep alleen draait.
 • Je zorgt hierbij voor een goede overdracht voor je collega’s.

 • Minimaal 1 x per week draai je een slaapdienst. BHV-scholing is hierbij een vereiste , a ls je niet geschoold bent dan zorgen wij ervoor dat je dat wordt.
 • Wij bieden

 • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
 • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband;
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Wanneer dit niet mogelijk is bij de Karel Doormanstraat, zoeken we samen naar een passende groep.
 • Een prettige werkomgeving met een open cultuur en ruimte voor ontwikkeling.
 • Contact

  Voor meer informatie neem je contact op met het team van de Karel Doormanstraat, dat kan telefonisch via 088 430 5395 of per mail naar : kareldoormanstraat2a detwentsezorgcentra.nl.

  Let op : alle cliënten volgen dagbesteding waardoor de groep van maandag t / m vrijdag van 9.30 tot 14.30 uur gesloten is.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier