Financial controller
de Volksbank
Utrecht
2 dagen geleden

Beschrijving

Als financial controller bouw jij mee aan een transparante en toekomstbestendige Volksbank. Je komt in aanraking met verschillende aspecten van financial control en financiële rapportage.

Je leert onze bank beter kennen en krijgt de ruimte om processen te verbeteren.

Als Financial Controller ben je de spil tussen de financiële administratie en de rapportage aan directie en andere stakeholders.

Je voert controles uit, valideert samen met collega’s de maandcijfers van de bedrijfsonderdelen en rubrieken in de balans en winst & verliesrekening.

En je stelt management rapportages op.Daarnaast draag je bij aan het oplossen van financiële vraagstukken, het opstellen en uitwerken van requirements voor nieuwe rapportages en het inrichten van efficiënte processen.

Oog en oor hebben voor de interne klanten is daarbij een vanzelfsprekendheid. Hierbij heb je een dienstverlenende, positieve en proactieve instelling.

Je krijgt ruimte voor het nemen van verantwoordelijkheid voor het beantwoorden van vragen van en terugkoppelen aan interne klanten.

Je bent voortdurend op zoek naar kansen voor vereenvoudiging of automatisering van processen.

Als gevolg van snel veranderende regels en richtlijnen, veranderingen in de organisatie en een andere manier van procesaansturing (agile) veranderen de informatiebehoeften snel.

De snelheid waarmee intern moet worden gerapporteerd neemt daarmee toe. Dit vraagt om first time right en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige processen en tools.

Deze ontwikkelingen vragen ook om het vermogen om in ketens te denken en om actief de samenwerking met anderen op te zoeken in de wetenschap dat twee meer weten dan één en de rapportageketen door de hele organisatie loopt.

Daarbij wordt gestreefd naar continue verbetering van processen en rapportages door het verder automatiseren en standaardiseren van werkprocessen.

Als financial controller draag je hieraan bij door je niet alleen te richten op de kennis en informatie die nodig is om cijfers op te leveren, maar door ook bij te dragen aan verbetering van de gehele rapportageketen binnen de Volksbank.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Beoordelen van de maandcijfers, analyseren van mutaties en trends.
 • Opstellen van correcties en stelposten tijdens de maandafsluiting.
 • Analyseren van de financiële gegevens van De Volksbank.
 • Opstellen van management rapportages voor verschillende stromen en onderdelen.
 • Beoordelen van de kwaliteit van werkzaamheden en bewaken van de kwaliteitsnormen.
 • Bijdragen aan het budgetproces en de rolling forecast van de bedrijfsonderdelen.
 • Formuleren en uitvoeren van verbetervoorstellen om processen efficiënter te maken.
 • Hier kom je te werken

  Het Financial Control team is onderdeel van de afdeling Finance-DNA (Data & Analytics). DNA is het kloppende hart van Finance, hier worden de financiële gegevens vastgelegd, verzameld, getoetst, verwerkt en de eerste analyse van de cijfers verricht.

  Het is een hecht team waarin de collega’s elkaar ondersteunen, feedback geven en scherp houden om samen een goed resultaat te bereiken.

  Jouw kwaliteiten

  Jij bent een ambitieuze finance professional met een kritische blik, lef en sterke communicatieve skills. Je leert graag van ervaren collega’s, maar bent ook niet bang om ze tegen te spreken als je dingen anders ziet.

  Je bent in staat om zelfstandig te werken en goed prioriteiten te stellen.

  Loop je ergens tegenaan of zie je verbeterkansen? Dan kaart je die aan en kom je met concrete voorstellen. Hierbij heb je altijd het eindresultaat voor ogen en maak je een afweging tussen klantenwens en finance-belang.

  Verder ben jij een kei als het om cijfers gaat. Je haalt er voldoening uit om dingen uit te zoeken en financiële data naar de echte wereld te vertalen.

  Je schroomt er niet voor om net een slag dieper te gaan om een verschil op te lossen of om een tandje bij te zetten om de deadline van de rapportage te halen.

  Verder heb je

 • Een afgeronde HBO / WO-opleiding in bijvoorbeeld een bedrijfseconomische richting.
 • Tenminste 5 jaar relevante werkervaring.
 • Goede administratieve kennis en data-analyse vaardigheden.
 • Kennis van IFRS-richtlijnen voor financiële rapportage.
 • Zichtbare relevante expertise op het gebied van financiële processen en producten is een pre.
 • Een goed ontwikkeld gevoel voor cijfers en financiële processen.
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier