Contract Manager Techniek
Vattenfall
Amsterdam
3 dagen geleden

Ben jij de persoon die ervoor gaat zorgen dat de grote raamcontracten van onze Business Unit Heat NL worden vernieuwd en realiseer jij een optimale contractprestatie met de business en onze leveranciers?

Lees dan vooral verder.

Asset Management Support & Contract Management

De afdeling Asset Management Support (AMS) heeft als doel Asset Managers en Operatie maximaal te ondersteunen met specialistische kennis, vaardigheden, processen en methoden, op het gebied van asset management.

Deze afdeling bestaat uit de onderdelen Technical Planning, Maintenance Engineering, Systems, Contractmanagement en het Technical Training Center.

Voor de grote, strategische outsourcings- en component-contracten, stelt de groep AMS-Contractmanagement de contractmanagement-strategie op, en voert contractbeheer.

De groep draagt zorg voor het technisch inhoudelijk beheer, coördinatie en optimalisatie van lange termijn raamcontracten en houdt toezicht op de (inhoudelijke) uitvoering.

Samen met de afdeling inkoop, en operationele contactpersonen in de uitvoering, dragen de contractmanagers zorg voor een optimale contractbasis en uitvoering door monitoring en sturing op de contractprestaties.

We werken voor Vattenfall Heat NL Productie en WKN.

Wat ga je doen als Contract Manager Techniek

Je richt je op de strategiebepaling voor de uitbesteding van technische onderhoudsdiensten aan derden. Denk daarbij aan onderhoud aan componenten van onze centrales en warmte netwerken, maar ook de levering van componenten of andere diensten.

Je bepaalt in samenwerking met Inkoop en de interne klant op welke wijze (repeterende) onderhoudswerkzaamheden het beste uitgezet kunnen worden in de markt en zorgt voor een duidelijke scope omschrijving, zodat in de contracteringsfase en ook in de beheersfase er duidelijkheid is wat er van de leveranciers van Vattenfall NL verwacht gaat worden.

Na het afsluiten van de contracten sta je voor contract-efficiëntie en gestroomlijnde uitvoerende processen samen met operationele contactpersonen binnen de diverse afdelingen en de contractpartners.

Je geeft transparantie in de contractprestatie en stuurt op verbetering.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn :

 • Opstellen en realiseren van contractmanagementstrategie (incl. overwegingen voor in- en uitbesteding en her-uitbesteding).
 • Verantwoordelijk voor contractefficiëntie en effectiviteit.
 • Sturing en evaluatie op strategisch en tactisch niveau (incl rapportage).
 • Fungeren als contractbeheerder.
 • Verantwoordelijk voor het contractbeheerproces.
 • Ontwikkelen van standaarden ten aanzien van bestekken en contracten.
 • Herken jij jezelf in onderstaand profiel?

 • Afgeronde (technische / bedrijfskundig) HBO opleiding.
 • Kennis van contractmanagement- en uitbestedings-methodieken.
 • Beschikt over organisatie-sensitiviteit en in staat om contacten te onderhouden op alle niveaus in de eigen organisatie en bij de contractor.
 • Ervaring in contractmanagement of-beheer.
 • Doel- en prestatiegericht op tactische wijze.
 • Organiserend vermogen.
 • Commercieel inzicht.
 • Ervaring met verbeterprocessen / verandermanagement (b.v. Lean ).
 • Sterk ontwikkelde vaardigheden op het gebied van samenwerken en communicatie.
 • Waar werk je?

  De standplaats van deze functie is op ons hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost, uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer (halte Bijlmer Arena).

  Je zult ook regelmatig werkzaam zijn op onze andere locaties in Nederland voor bijeenkomsten met relevante stakeholders.

  Wat bieden wij jou?

  Vattenfall biedt je een dynamische werkomgeving en de kans om met grote inhoudelijke betrokkenheid te opereren. Bovendien lever je een bijdrage aan duurzame projecten met grote maatschappelijke én financiële belangen.

  We kennen een goed secundair pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve ziektekosten verzekering, goede pensioen regeling, winstdeling en flexibele arbeidsvoorwaarden waarbij je onder andere je vakantiedagen kunt aan- en verkopen.

  Deze functie is ingeschaald in schaal 9, met een maximum van EUR 4.761, . Inschaling is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

  Voor meer informatie over werken bij Vattenfall en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden kun je ook onze website bekijken : careers.vattenfall.com / nl.

  Vattenfall

  Wij streven ernaar om binnen een generatie fossielvrij te kunnen opereren en helpen onze klanten om klimaat slimmer en zonder fossiele brandstoffen te leven.

  Wij zijn koploper in het investeren in duurzame energie en geloven dat energie uit wind, zon en waterkracht de toekomst heeft.

  Tijdens deze transitie naar duurzame energie zijn de gascentrales van groot belang als flexibele back-up voor de momenten dat er geen zon en wind is.

  Zo werken we mee aan een toekomst met minder CO2-uitstoot.

  Daarnaast realiseren en beheren wij warmtenetwerken op aansprekende nieuwbouwlocaties en worden steeds vaker uitgenodigd om renovatieprojecten van milieuvriendelijke warmte en koude te voorzien.

  Met stadswarmte leveren we direct een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en onze klanten profiteren van maximaal comfort.

  Informatie

  Voor meer informatie over deze positie kan je contact opnemen met Iris Eveleens (Corporate Recruiter) via iris.eveleens vattenfall.

  com of Ben van der Sanden (Head of Asset Management Support) : +31 6 51535138.

  We ontvangen graag je motivatie voor deze functie én je ervaringsoverzicht via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina.

  De sollicitatieperiode voor deze vacature loopt tot en met vrijdag 7 mei. In de daarop volgende week berichten wij je over het vervolg van de procedure.

  Wij zien je sollicitatie graag tegemoet!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier