Production Engineer
VDL Bus Chassis
Eindhoven
1 dag geleden

Voor VDL Bus Chassis b.v. in Eindhoven zijn wij op zoek naar een Production Engineer. Heb jij ervaring met assemblageprocessen en zit techniek in je bloed?

Kom dan ons team versterken en reageer op deze functie!

Production Engineer

Wat ga je doen als Production Engineer bij VDL Bus Chassis?

Jij bent verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en verbeteren van het assemblageproces. Dit doe je zowel voor nieuwe als voor bestaande producten.

Je houdt je onder meer bezig met het opstellen van werkinstructies en stuklijsten, productie flows en risico- en kwaliteitsanalyses.

Je verzorgt de inrichting van ons ERP systeem SAP en je bepaalt de benodigde (technische) kwaliteitseisen en criteria voor het assemblageproces.

Ook zorg je ervoor dat je de juiste logistieke parameters invoert om de stuklijsten en werkvoorbereidingen te koppelen.

In deze rol bied je ondersteuning aan de monteurs bij het oplossen van technische problemen die ontstaan tijdens het montage proces.

Je bent daarvoor aanwezig op de werkvloer en je vindt het interessant om het proces mede te stroomlijnen.

Verder neem je als Production Engineer deel aan (proces) FMEA sessies waarin de te verwachten risico’s tijdens het assemblageproces en bij het product in kaart worden gebracht.

Hierdoor kunnen de juiste beheersmaatregelen worden opgesteld en werk je, aan de hand van de bekende issues, aan continue verbetering van de eerste werkvoorbereiding naar de finale vorm.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van de werkvoorbereidingen. Je zorgt dat deze doorlopend geüpdatet worden door wijzigingen vanuit de supply chain, klantwijzigingen en optimalisaties die ontstaan uit verbeterprojecten.

Bij de introductie van nieuwe producten draag je bij aan DfA op basis van de kennis van de huidige assemblageprocessen.

Als Production Engineer draag je zorg voor alle technische aspecten en middelen die nodig zijn om een (goed) functionerend product tot stand te brengen.

Jouw profiel :

We zoeken meerdere Production Engineers op verschillende niveaus. We vragen kandidaten om te reageren met een technische opleiding (Werktuigbouwkunde, Automotive engineering of Technische bedrijfskunde) vanaf MBO+ niveau.

Andere belangrijke eigenschappen voor het vervullen van de functie :

 • Je hebt ervaring met assemblage processen in een automotive omgeving.
 • Je hebt gewerkt met Lean Manufacturing principes en 5S, en daarnaast heb je ervaring met kwaliteits- en logistieke systemen.
 • Je hebt kennis van industrie standaarden met betrekking tot productie technologie.
 • Je bent bekend met procesbeheersing van productie omgevingen : flow, proces FMEA, control plan etc.
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen : systematisch kunnen werken en planmatig bij het verzamelen en verwerken van gegevens.
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden, en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent accuraat, neemt initiatief en eigenaarschap.
 • Je bent een teamplayer en kunt goed samenwerken.
 • Wij bieden :

 • Een internationaal, industrieel familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat.
 • Samenwerking op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.
 • Contactinformatie :

  Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature!

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Bedrijfsinformatie :

  Wil jij de ontwikkelingen op het gebied van e-mobility van dichtbij meemaken? Dat kan! Bij VDL Bus Chassis, onderdeel van VDL Bus - Coach, ontwikkelen en assembleren we met ongeveer 200 collega's complete chassis en chassis modules voor openbaarvervoerbussen, touringcars en speciale voertuigen.

  De complete aandrijftechniek van het voertuig (zowel diesel, elektrisch als hybride aangedreven) komt hier samen. Bij VDL Bus Chassis ben je dan ook volop bezig met nieuwe producten, innovatieve automotive systemen, technieken en simulaties.

  Op het gebied van e-mobiliteit werken wij nauw samen met ons zusterbedrijf VDL Enabling Transport Solutions. Zo ontwikkelen we innovatieve e-bussen en e-trucks.

  Ben jij creatief, denk je in oplossingen en hou je van een pragmatische aanpak? Kun je autonoom werken aan afwisselende projecten en neem jij graag zelf het initiatief?

  Ga dan met ons de uitdaging aan!

  LI-CM1

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier