Adviseur stedelijk water en ruimtelijke adaptatie
Witteveen + Bos
Deventer
5 dagen geleden

Ga jij de uitdaging aan om als boegbeeld op het gebied van stedelijk water en ruimtelijke adaptatie te werken aan (klimaat)robuuste watersystemen?

In deze functie adviseer je onder andere gemeenten en waterschappen over (beleidsmatige) vraagstukken op het gebied van klimaat- en ruimtelijke adaptatie.

Zo analyseer je het functioneren van het water- en rioleringssysteem op diverse aspecten, geef je beleidsadviezen en werk je aan concrete plannen en ontwerpen voor steden.

Ook adviseer je bij gebiedsontwikkelingen, waarbinnen de focus ligt op duurzaamheid en integrale klimaatadaptatie (waterveiligheid, wateroverlast, hittestress en droogte).

Je geeft sturing aan klimaatstresstesten, en je weet deze door te vertalen in een goede risicodialoog met stakeholders. Aansluitend stel je heldere ambities op en concretiseer je deze naar maatregelen, ontwerpen en schetsen.

Je taken en verantwoordelijkheden zijn divers : projectleiding, advisering, acquisitie en de ontwikkeling van tools / producten.

Je werkt samen in een toegewijd team met veel jonge mensen, die actief zijn op interessante projecten in binnen- en buitenland.

Je krijgt alle ruimte om te ontwikkelen en anderen daarin mee te nemen. Plezier in het werk is bij ons een belangrijke drijfveer.

De functie maakt onderdeel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Watermanagement. Deze PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken en inrichten van het watersysteem in stedelijke en landelijke gebieden in Nederland en in het buitenland.

In Nederland is onze PMC onder andere betrokken bij de stedelijke wateropgave en klimaatadaptatie van Tilburg, het Waterplan Antwerpen, diverse stresstesten, de wateraspecten van de verbreding van de A58, het waterhuishoudkundig advies voor recreatieparken, de modellering van hydrologie en waterkwantiteit en de vorming van inrichtingsplannen en beleid.

In buitenlandse projecten is onze PMC onder meer betrokken bij het ontwerp van kunstmatige eilanden voor de kust van Jakarta, het opstellen van een integraal waterplan voor de hoofdstad van Azerbeidjan en een project voor watervoorziening in het grensgebied van Rwanda, Uganda en Congo.

Wij werken onder andere aan integrale analyses van riolering, grond- en oppervlaktewater, het ontwerp van robuuste watersystemen, klimaat adaptatie, verbetering van de waterkwaliteit en Building with Nature.

Je standplaats is kantoor Amsterdam, Deventer of ons toekomstige kantoor Utrecht.

Wat wij vragen

 • afgeronde hbo of wo-opleiding in de richting watermanagement, hydrologie of civiele techniek;
 • minimaal vijf jaar werkervaring in stedelijk water, riolering, klimaatadaptatie of aanverwant vakgebied;
 • kennis over en passie voor water, bodem, duurzaamheid en klimaatadaptatie;
 • integraal blikveld;
 • uitstekende presentatievaardigheden en schrijfvaardigheden in Nederlands en Engels;
 • vaardigheid in andere talen is eveneens een pre.
 • Wat wij bieden

 • veelzijdige en uitdagende multidisciplinaire projecten;
 • persoonlijk ontwikkelingstraject met andere professionals binnen Witteveen+Bos;
 • veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • werken in binnen- en buitenland.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier