Communicatie & Social Media Stagiair(e)
Red Bull
Amsterdam, North Holland, Netherlands
4 dagen geleden

Verhalen creëren die het doorvertellen waard zijn. Dát is communicatie bij Red Bull. Deze verhalen zitten in onze Red Bull atleten en in de vele (internationale) evenementen die we zelf organiseren.

Binnen deze stage krijg je de kans om alle facetten van het communicatie- en digital vak te ervaren. Je gaat op het hoogste niveau aan de slag met communicatieplannen, onze website, social media, teksten, video en fotografie.

Alles gericht op het geven van vleugels!

Wij zoeken iemand die zelfstandig werkt en voor de hoogste kwaliteit gaat, iemand die creatief en foutloos kan schrijven, een website en social media snapt.

Een passie heeft voor culture & sports en het merk Red Bull. Ben jij het gepassioneerde communicatie- en social media talent, die wil ervaren hoe het er achter de schermen bij Red Bull aan toegaat?

Solliciteer dan nu en laat ons weten waarom deze stage op jouw lijf geschreven staat!

VERANTWOORDELIJKHEDEN

Wat zijn jouw sterke punten?

Alle verantwoordelijkheden die we jou toevertrouwen :

Je werkt mee aan de productie van toonaangevende content (fotografie, video, tekst) die past bij de doelgroep van Red Bull.

Je brainstormt mee over de ontwikkeling van innovatieve content, social media posts en de bijhorende creatieve distributiestrategie.

Red Bull geeft niet alleen in Nederland vleugels aan sporters en muzikanten, dit gebeurt in meer dan 160 landen over de hele wereld.

In al deze landen ontstaan verhalen en content, waarvan jij zoekt of dit wellicht voor Nederland interessant is. Je schakelt met onze community specialist om te bepalen welke verhalen we via onze eigen platformen willen vertellen en houdt onze content kalender up-to-date.

Je plaatst artikelen van onze editors in het CMS van de Red Bull website. Je vertaalt Engelse artikelen naar het Nederlands om die vervolgens op redbull.

nl te plaatsen. Je plaatst dagelijks posts op de Red Bull Social Media kanalen (Instagram, Facebook & Twitter) en bedenkt hier een leuke copy voor die bij onze doelgroep past.

Je bedenkt ook gepaste antwoorden op de reacties van onze social media volgers om zodoende de engagement te verhogen. Je maakt wekelijks een overzicht van de digital highlights van de week.

Je ben een sociaal dier. Je kan op normale wijze samenwerken met atleten, influencers en collega’s uit alle mogelijke disciplines.

Je houdt tevens de social media kanalen van onze atleten in de gaten en maakt daar maandelijks een rapportage van.

Je ondersteunt het digital team tijdens al onze evenementen. Je zorgt ervoor dat alle digital kanalen voorzien zijn van de juiste content die een hoog bereik en engagement tot gevolg hebben.

Vaak maak je deze evenementen mee vanaf het werven van deelnemers tot en met het evenement zelf.

Het is een meewerkstage. Er kan een onderzoek gekoppeld worden aan de stage, maar gezien de hoeveelheid werkzaamheden en verantwoordelijkheden, vraagt dit veel van je vrije tijd.

Gerelateerd aan deze functie

 • Je bent beschikbaar voor vijf dagen per week vanaf 1 februari 2021 t / m juli / augustus 2021
 • Affiniteit met Red Bull en de content van Red Bull is een absolute pré
 • Je bent een energiek figuur die vol gas durft te gaan, ideeën aandraagt en altijd verantwoordelijkheid neemt
 • Je leeft social media en bent standaard de eerste van je vrienden die nieuwe social media trends ontdekt
 • Je kan korte, vlotte en foutloze Nederlandse webteksten opstellen die het goed doen bij onze doelgroep
 • Je volgt Red Bull op Social Media en je bent verslaafd aan onze content van Red Bull (filmpjes, foto’s en teksten)
 • Je volgt een Marketing of Communicatie gerelateerde opleiding, 3e of 4e jaar, HBO of WO niveau
 • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier