Programmamanager
Koninklijke Bibliotheek
Den Haag, NL
5 dagen geleden
source : Joof.nl

Ben jij een gemotiveerde Programmamanager die ruime ervaring heeft in het aansturen van complexe ICT gerelateerde programma’s?

Ben jij in voor een uitdagende en verantwoordelijke baan en wil je een belangrijke rol spelen in het realiseren van een nieuw digitaal magazijn waarin al onze digitale collecties worden opgeslagen?

Dan ben jij mogelijk de Programmamanager die wij zoeken! Wat ga je bij ons doen? We werken aan de vernieuwing en uitbreiding van ons Digitaal Magazijn, de digitale bewaarplaats voor onze digitale collecties.

Jij gaat functioneel leiding geven aan het prestigieuze programma Nieuw Digitaal Magazijn. We realiseren met een Nieuw Digitaal Magazijn een duurzame opslag-, beheer- en ontsluitingsvoorziening voor al onze digitale collecties.

Hiermee willen we onze basiseisen van collectieveiligheid, -inzichtelijkheid, beheerbaarheid en duurzame toegankelijkheid richting onze diensten garanderen.

Het nieuwe Digitaal Magazijn stelt ons beter in staat om onze nationale rol als trusted long-term archive en e-depot voor digitale en gedigitaliseerde publicaties in brede zin in te vullen.

In je rol van Programmamanager ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van het programma en verzorg je de oplevering van de bijbehorende opbrengsten.

Je plant, ontwerpt en monitort de voortgang van het programma en je rapporteert aan de sponsor. Zelf ben je ook sponsor voor de verschillende projecten, die binnen het programma worden gestart.

Jouw stijl van werken typeert zich als resultaatgericht, constructief, praktisch en met durf! Wie zijn wij? De KB is de nationale bibliotheek van Nederland.

Wij bewaren alles wat in of over Nederland gepubliceerd is en houden deze collectie toegankelijk voor toekomstige generaties.

We zetten ons ervoor in dat iedereen de kans krijgt om te lezen en onderzoek te doen, en zich daardoor verder te ontwikkelen.

Dit doen we samen met onze erfgoedpartners, de openbare bibliotheken en wetenschappelijke instellingen. Als je werkt bij de KB, werk je met 500 collega’s aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Waar kom je bij ons werken? Je werkzaamheden voor het Nieuw Digitaal Magazijn raken alle sectoren van de KB, je hebt met veel mensen te maken.

Het is dus belangrijk dat je een open, toegankelijke en enthousiasmerende stijl van communiceren hebt. Je thuisbasis is de afdeling Innovatieve projecten, een onderdeel van de sector Innovatie & ICT.

Bij de afdeling Innovatieve Projecten werken projectmanagers die continue werkzaam zijn aan het projectmatig uitvoeren van vernieuwing en aanpassing van de digitale infrastructuur.

Per jaar worden enkele tientallen projecten volgens verschillende methodieken uitgevoerd, zoals scrum / agile MSP en Prince2.

Wat bied jij? Academisch werk -en denkniveau. Track record voor het ontwerpen en leiden van meerdere omvangrijke en complexe ICT-programma’s.

Meerjarige ervaring met stakeholder management in bestuurlijk complexe omgevingen. Ervaring in met de KB vergelijkbare organisaties, overheden en ZBO’s met complexe ICT en content vraagstukken.

Ervaring met methode(n) voor Programma Management, bij voorkeur met MSP. Ervaring met document, content e / o digital asset managementsystemen en processen en digital preservation’ vraagstukken strekt tot aanbeveling.

Een duidelijke manier van leidinggeven, coachend, situationeel en omgevingsbewust Een realistische, heldere manier van rapporteren, proactief in het agenderen van issues en faciliterend bij de besluitvorming.

Wat bieden wij? Een dienstverband voor 32 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar. Een goed salaris tussen € ,00 en € ,00 bruto per maand (schaal 12) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.

Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP. Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.

Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald.

In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden. Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen. Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Hebben we je interesse gewekt? Klik op de solliciteerknop en stuur je cv en een motivatie waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Programmamanager Nieuw Digitaal Magazijn.

Het vacaturenummer is je alvast beter te leren te kennen vragen we je om in je motivatiebrief drie belangrijke ontwikkelingen te noemen die jij in jouw vakgebied kunt solliciteren t / m zondag 13 oktober 2019.

Je krijgt een ontvangstbevestiging. De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats in de week van 21 oktober 2019.

Als we je hiervoor uitnodigen, bellen we je tijdig op om een afspraak te maken. Als we je niet uitnodigen voor een gesprek, dan sturen we hierover een bericht.

Als je doorgaat naar de tweede ronde kan het uitwerken van een casus deel uitmaken van de procedure. Wil je eerst meer weten?

Ronald Huizer (Hoofd Innovatieve Projecten) tel. 06-81341595. Bel voor algemene vragen naar 06-21493839. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier