Verzorgende IG
Ons Tweede Thuis
Diemen
1 dag geleden

Wat ga je doen?

Onze cliënten wonen in hun eigen huis en wij leveren 24-uurs zorg op afroep en afspraak. Dit betekent dat je als medewerker veel persoonlijk contact hebt, je komt bij de mensen in hun eigen huis.

Onze cliënten staan volop in het leven. Zo gaan ze naar hun werk of dagbesteding. Je werkzaamheden bestaan uit verpleegtechnische handelingen, ADL zorg, rapportage, ECD bijwerken, zorgplannen schrijven en (mentale)begeleiding geven aan de cliënten.

Enkele cliënten worden gezamenlijk geholpen maar meestal werk je alleen.

Als verzorgende ben je bezig met persoonlijke assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), die de cliënt als gevolg van een lichamelijke functiebeperking niet zelf kan doen.

Naast persoonlijke verzorging worden ook verpleegtechnische handelingen en hand- en spandiensten verricht. Het kan gaan om assistentie bij : Lichamelijke verzorging, aan- en uitkleden, verplaatsingen in en om het huis, toiletbezoek, eten en drinken verzorgen, eenvoudige verpleegtechnische handelingen, hand- en spandiensten.

Assistentie gebeurt op aanwijzing van de cliënt. Je voert dus niet alleen uit wat de cliënt vraagt, maar ook op de manier waarop deze dat wil.

De cliënt bepaalt zelf hoe hij leeft, in zijn eigen ritme, op zijn eigen manier.

Waar kom je te werken als Verzorgende IG?

Berkenstede kent een diverse cliëntgroep variërend tussen de 35 en 80 jaar. Er wonen mensen met een lichamelijke handicap (LG 4,5,6) en niet-aangeboren hersenletsel.

Voorkomende ziektebeelden zijn o.a. : spierziekte, CVA, dwarslaesie of spina bifida.

Wat is niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Mensen met NAH zijn mensen zoals jij en ik, met een carrière, een gezin en een eigen leven, tot dat ene moment.

Een ongeluk, hersenbloeding of iets anders waarna niet-aangeboren hersenletsel ontstaat. Onomkeerbare schade aan het brein.

Sommige mensen moeten opnieuw leren lopen, lezen of schrijven, sommigen zullen moeten accepteren dat ze dit nooit meer kunnen.

Een hele mooie doelgroep met zeer uiteenlopende vraagstukken, met de nadruk op het acceptatieproces. Een baan die hoge mate van verzorging en begeleiden combineert met verwerking van de realiteit.

Wie ben jij?

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding afgerond als Verzorgende IG;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de doelgroep;
 • Je bent flexibel inzetbaar, doordeweeks en in de weekenden.
 • Wie zijn wij?

  Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel.

  Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun verwanten. Voor wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis.

  JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. Samen wordt er gewerkt aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking.

  Dit doen de medewerkers van Ons Tweede Thuis dicht bij mensen die de zorg nodig hebben en dicht bij de mensen om hen heen.

  Ons Tweede Thuis is een deel van de samenleving en draagt hier op verschillende manieren aan bij. Ons Tweede Thuis verleent zorg aan circa 3.

  000 cliënten met 2.500 medewerkers en 750 vrijwilligers. Er zijn ongeveer 90 locaties die aangestuurd worden door 38 locatiemanagers verdeeld over 3 regio’s.

  Ons Tweede Thuis heeft locaties in Amstelland, Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam en Diemen.

  Wat wij bieden

 • De functie is ingedeeld in schaal 35 van de CAO- Gehandicaptenzorg en bedraagt minimaal €2.110,- en maximaal €3.009,- bij een volledig dienstverband van 36 uur per week;
 • Het betreft een contract voor 16 / 20 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband na je proefperiode en een tijdelijk contract van minimaal 3 maanden;
 • Vakantietoeslag van 8%;
 • Een pensioen bij Zorg en Welzijn;
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid tot het volgen van trainingen via GoodHabitz.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier