Marinier Verbindingsdienst (CIS)
Ministerie van Defensie
Den Hoorn, NL
3 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

Dit ga je doen

Als Marinier ben je altijd bereid om tot het uiterste te gaan. Waar dan ook ter wereld opereer je als één team in de meest uiteenlopende omstandigheden.

Als Marinier Verbindingsdienst CIS (Communicatie Informatie Specialist) zorg je ervoor dat de communicatieverbindingen tijdens oefeningen en missies perfect in orde zijn.

Je kunt je opgeven voor de Fitheidstest. Heb je die gehaald, dan krijg je vervolgens een uitnodiging voor de keuring.

Als Marinier CIS ben je een belangrijke schakel in het succesvol verloop van een missie en werk je met de communicatieapparatuur die in gebruik is bij eenheden van het Korps Mariniers.

Tijdens oefeningen en missies zorg je voor het opzetten en onderhouden van de communicatieverbindingen die van belang zijn voor jouw eenheid.

Of het nu de aanvraag van een helikopter of de afvoer van een gewonde is alles gaat via jou!

Als Marinier neem je deel aan internationale vredesoperaties van de NAVO en de Verenigde Naties. Binnen 48 uur kun je overal ter wereld worden ingezet.

Het Korps Mariniers is daarnaast medeverantwoordelijk voor de defensie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Het is belangrijk dat je altijd klaar staat voor uitzending.

Fysiek en mentaal moet je dus op alles voorbereid zijn. Mariniers doen dan ook veel aan sport en lichamelijke oefening en trainen in de meest uiteenlopende omstandigheden.

Op het water en in de bergen, in vochtige hitte en vriesdroge kou. Kortom : als Marinier vergroot je je wereld. Letterlijk en figuurlijk.

Hier ga je werken

Het motto van het Korps Mariniers is Qua Patet Orbis’ : zo wijd de wereld strekt. Je kunt namelijk overal ter wereld worden ingezet voor vredesoperaties en speciale missies.

Ook tijdens oefeningen ben je vaak ver van huis : bijvoorbeeld boven in Noorwegen, op de Antillen of op Martinique.

 • Om Marinier CIS te worden volg je de opleiding in Rotterdam. De Mariniersopleiding bestaat uit een basisdeel’; de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV MARNS) en een vaktechnisch deel’;
 • de Eerste Vakopleiding Marinier Algemeen (EVO MARNALG).

  Opleidingsweken op de kazerne wissel je af met veldoefeningen en een amfibische oefening op Texel. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor fysieke kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

  Daarnaast leer je omgaan met wapens en (over)leven als Marinier. Maar het belangrijkste is wel het leren samenwerken in teamverband.

  Na 30 weken doe je de loodzware eindoefening. Volbreng je dit, dan start je de vaktechnische opleiding tot "Advanced Signaller".

  Als je die hebt afgerond ga je als Marinier CIS aan de slag bij één van de operationele eenheden op één van de Marinierskazernes in Nederland, op Aruba of de Nederlandse Antillen.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Appèl en gezamenlijk overleg over de komende week. Onderhoud aan de verbindingsmiddelen Onderhoud verbindingsmiddelen Onderhoud verbindingsmiddelen Gezamenlijk sporten Adminstratieve werkzaamheden Wegbrengen voertuigen bestemd voor oefening (transport via de trein) Wegbrengen voertuigen bestemd voor oefening (transport via de trein) Afscheid van thuis en vertrek naar de kazerne in Doorn Middag Sporten met de groep Bataljonsappèl vanwege bevorderingen van collega's Voorbereiden oefening Noorwegen : inbouwen radio's in voertuigen, e.

  d. Voorbereiden oefening Noorwegen Voorbereiden oefening Noorwegen Voorbereiden oefening Noorwegen Wegbrengen voertuigen bestemd voor oefening (transport via de trein) Eindappèl door bataljonscommandant vanwege vertrek naar Noorwegen morgen Vertrek naar Noorwegen voor oefening van 10 weken Avond Etentje met bevorderde collega's Sporten Studie MBO techniek (deeltijd)

  Jouw profiel

  VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO

  Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs, Kaderberoepsgerichte leerweg of Middelbaar Beroeps Onderwijs niveau 2.

  Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 26 jaar en 11 maanden

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Eerste Militaire Vorming Mariniers (EMVM)

 • Om Marinier te worden volg je de opleiding in Rotterdam. De mariniersopleiding bestaat uit een basisdeel’; de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV MARNS) en een vaktechnisch deel’;
 • de Eerste Vakopleiding Marinier Algemeen (EVO MARNALG). Opleidingsweken op de kazerne wissel je af met veldoefeningen en een amfibische oefening op Texel

  Vaktechnische Opleiding (VTO)

  Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

  De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 6

  Jouw groeipad

  Als Marinier Verbindingsdienst ICT ben je in je groep verantwoordelijk voor de communicatieverbindingen tijdens oefeningen en missies.

  Een vervolgstap is de rang van korporaal Verbindingsdienst ICT. Je stuurt de mariniers 'verbindelaren' aan binnen je eenheid.

  Als sergeant bij de Verbindingsdienst heb je een leidinggevende functie binnen je eenheid.

  De sollicitatie

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Fitheidstest

  Bij het Korps Mariniers leren we je op te treden in een hecht team, je sport veel en je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid.

  Je leert werken in een goed getrainde eenheid die opereert in de meest extreme omstandigheden. Tijdens de Marinier Fitheidstest op het Marine Etablissement in Amsterdam wordt je conditie getoetst aan de eisen voor Mariniers.

  Kennismakingsdagen Korps Mariniers

  Je komt langs voor een aantal dagen bij het Korps Mariniers, waarin je kunt laten zien of je uit het juiste hout gesneden bent! Check voor meer informatie over de kennismakingsdagen de brochure : Marinier worden? Dit moet je weten.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier