Reliablity Engineer
Vattenfall
Amsterdam
12 dagen geleden

Ben jij op zoek naar technische diepgang, het vinden van de juiste balans tussen performance, kosten en risico’s en vind je het een uitdaging om de juiste onderhoud strategie voor betrouwbare warmte netten en centrales op te zetten?

Als Reliability Engineer binnen de Business Area Heat krijg je die kans en heb je een voortrekkers rol binnen het team in de doorontwikkeling van Asset Management.

Vattenfall

Binnen Vattenfall werken wij met een team van professionals aan het verduurzamen van Nederland en halen wij dagelijks het beste in elkaar naar boven.

De Business Area Heat voorziet een groeiend aantal bedrijven en particulieren van duurzame warmte én koude. Wij leveren hiermee een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en onze klanten profiteren van maximaal comfort.

Onze organisatie realiseert warmtenetwerken op aansprekende nieuwbouwlocaties en wordt steeds vaker uitgenodigd om renovatieprojecten van milieuvriendelijke warmte en koude te voorzien.

Wij zijn met onze unit verantwoordelijk voor het gehele proces van zand tot klant en van opwek tot levering.

Team Maintenance Engineering (ME)

Team Maintenance Engineering bestaat uit een mix van reliability engineers, maintenance engineers en systeem support. We vertalen de strategische doelstellingen vanuit de klant en opdrachtgever met behulp van onderhoudsconcepten en plannen naar concrete onderhoudsacties voor de uitvoering.

De afdeling is bepalend in de methoden en de deelprocessen die hierin plaats vinden ( ways of working ) en werken centraal binnen de organisatie.

De afdeling werkt transparant, planmatig en systematisch en is hierbij ondersteunend aan de asset managers van zowel Nuon Warmte (stadswarmte netten) als Nuon Productie (elektriciteitscentrales).

Door heldere prioriteitstelling brengen we focus binnen de organisatie.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Als Reliability Engineer ben je verantwoordelijk voor het definiëren, opstellen en implementeren van de juiste onderhoudsstrategie voor alle assets binnen BU Heat NL.

Je gebruikt hierbij onder meer de RCM (Reliability Centered Maintenance) methodiek. Je speelt een leidende rol in het succesvol maken van asset management binnen onze organisatie en het overbrengen van kennis hiervan naar anderen.

Je boekt concrete resultaten in kostenbesparingen zonder concessies te doen aan veiligheid en beschikbaarheid.

Door jouw ervaring en kennis op het gebied van Werktuigbouw en materialen ben je in staat om de technische toestand van de installatie te bepalen en te vertalen naar de juiste onderhoudsstrategie tot einde levensduur.

Doelstelling is te sturen in de gewenste balans tussen prestatie, risico en kosten over de gehele levenscyclus van onze assets.

Zowel voor Productie (centrales) als voor WKN (warmte netten) binnen Nuon Warmte.

In deze afwisselende- en verantwoordelijke functie zijn dit je belangrijkste taken :

 • Projectleiders rol bij het opstellen, verbeteren en beheren van onderhoudsconcepten en onderhoudsplannen.
 • Opzetten en aanpassen van het beleid met betrekking tot strategische reserveonderdelen.
 • Faciliterende en coördinerende rol binnen het proces van storingsanalyses, FME(C)A of RCA.
 • Je speelt een prominente, inhoudelijke rol ten aanzien van ontwikkelingen binnen je vakgebied, voert nieuwe technische ontwikkelingen door in bestaande methodieken en werkprocessen.
 • Adviseren van de asset manager bij strategisch overleg met externe leveranciers betreffende de termijnen en frequentie van het onderhoud van installaties, om op die manier te komen tot de juiste LTSA / O&M strategie die leidt tot een goede balans tussen risico en kosten.
 • Bijdragen aan wijzigingsprojecten en projecten op het gebied van levensduur verlening.
 • Uitvoeren van Cost Driver- en Performance Killer Analyses.
 • Je onderhoudt een internationaal netwerk ter kennisvergroting.
 • Wanneer ben je succesvol als Reliability Engineer?

  Je hebt een proactieve werkhouding. Je neemt je verantwoordelijkheid en krijgt dingen voor elkaar doordat je gedreven bent en helder je doelen voor ogen houdt.

  Verder kun je goed samenwerken en weet je hoofdzaken te onderscheiden van bijzaken. Je bent kritisch wanneer dat in jouw ogen nodig is en deinst er niet voor terug om anderen aan te spreken op hun professionele verantwoordelijkheid.

  Wat neem je mee?

 • HBO / WO Energie techniek, materiaalkunde of werktuigbouwkunde;
 • Applicatie Onderhoudskunde of Asset Management;
 • Bekend met ontwerpspecificaties en PED;
 • Kennis van technisch Duits en Engels;
 • Minimaal vijf jaar ervaring als onderhoudskundige in de proces industrie;
 • Kennis op het gebied van materiaal en corrosie;
 • Kennis op het gebied van netwerk / warmte systemen is een pré;
 • Aantoonbare ervaring met het uitvoeren van levensduur / integriteitsstudies.
 • Competenties en vaardigheden waarin je jezelf herkent :

 • Sterk ontwikkelde samenwerking en communicatie vaardigheden;
 • In staat om multi disciplinaire complexe kwesties met specialisten te faciliteren (o.a. grondoorzaak analyses / RCM studies);
 • Sterk (data) analytisch vermogen (datadriven, predictive maintenance);
 • In staat om conceptuele ideeën te vertalen naar praktijk;
 • Changemanagement ervaring (implementeren nieuwe methodieken);
 • Bewezen teamplayer’ in teams met een diverse samenstelling;
 • Nederlandse taal als moedertaal en een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring.
 • Standplaats

  De standplaats voor deze functie is Amsterdam. Je zult regelmatig buiten de deur zijn voor afspraken met bovengenoemde stakeholders of met collega’s op locatie.

  De organisatie

  Bij Vattenfall kun je echt het verschil maken. Een nieuwe, duurzame wereld met schone energie voor iedereen. Dat is je missie.

  We werken aan de toekomst van onze energie of je nu lokaal of internationaal werkt. Innovatie heeft voor jou geen grenzen.

  Oplossingen voor duurzame energie ontdek je met elkaar. Daarom wil je werken met mensen die jou inspireren en uitdagen om het beste uit jezelf te halen.

  Je zoekt een omgeving waar je deze missie kunt waarmaken.

  Vattenfall deelt jouw missie. Wij zijn een van de Europese marktleiders in productie van duurzame energie en zijn vooral actief in Scandinavië, Duitsland en Nederland.

  Ook hebben we een aanzienlijk aandeel in de groeiende windenergiemarkt in West Europa. Een dynamische organisatie met een internationale focus en een sociaal gezicht die midden in de samenleving staat.

  Waar je onderdeel bent van een bevlogen team dat maatwerk levert aan onze klanten.

  Salaris

  HAY schaal 10, met een maximum van € 5.242,18.

  Naast je primaire salaris kennen we een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een collectiviteitskorting voor de ziektekosten, een goede pensioen regeling, eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen plus 13 ADV dagen bij een 40-urige werkweek.

  Nuon kent flexibele arbeidsvoorwaarden waarbij je onder andere je vakantiedagen kunt aan- en verkopen en we hebben talloze interne doorgroeimogelijkheden.

  Meer informatie

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Iris Eveleens (Corporate Recruiter) via +31 (6) 1533 0697 of met Floris Huiskamp (Manager Maintenance Engineering) via +31 (6) 5162 3250.

  Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

  Wil je direct solliciteren? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie (inclusief motivatiebrief) via de sollicitatiebutton onderaan de pagina.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier