Onderofficier Vliegtuigmonteur (MBO 3 en 4)
Ministerie van Defensie
Volkel, NL
16 uur geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting krijg je naast je salaris ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus.

Dit ga je doen

Als onderofficier Vliegtuigmonteur (Technicus B1) lever jij een cruciale bijdrage aan de technische staat- èn veiligheid van onze gevechtshelikopters en -vliegtuigen.

Onze geavanceerde gevechtshelikopters en -vliegtuigen zijn dag en nacht inzetbaar, zowel in Nederland als in het buitenland èn onder alle weersomstandigheden.

Als Technicus B1 ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud van onze toestellen. Daarvoor moet je het toestel leren kennen als je broekzak.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen.

Hier ga je werken

Je kunt gestationeerd worden bij een helikoptersquadron op de Vliegbasis Gilze Rijen òf bij een van de andere squadrons in Volkel, Leeuwarden of Eindhoven.

Je bent dan verantwoordelijk voor het eerstelijns onderhoud. Denk bij dit onderhoud onder andere aan :

 • Analyseren van klachten
 • Repareren / vervangen van componenten
 • Testen van deze systemen na de reparatie
 • Uitvoeren van (klein) preventief onderhoud.
 • Het is ook mogelijk om te werken bij het Logistiek Centrum in Woensdrecht. Hier wordt het base onderhoud’ uitgevoerd. Denk bij dit onderhoud onder andere aan het uitvoeren van preventief onderhoud en modificaties.

  Je verricht je werk niet alleen in hangars. Tijdens de oefeningen werk je in de openlucht onder alle mogelijke weersomstandigheden.

  Als ervaren Technicus kun je bovendien worden uitgezonden naar crisisgebieden en deelnemen aan oefeningen in het buitenland.

  Na de militaire basisopleiding aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) zal bepaald worden aan welk type luchtvaartuig jij gaat sleutelen.

  Na de militaire basisopleiding volg je een vaktechnische opleiding, gericht op het luchtvaartuig waaraan jij gaat werken.

  Onderhoudswerk op base niveau’ vindt plaats op het Logistiek Centrum in Woensdrecht.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Bespreking werkweek Onderhoudswerkzaamheden Inspecteren luchtvaartuig Logboek bijwerken Controleren reparatiewerkzaamheden Klein onderhoud Middag Vergadering met monteurs Sport Klein onderhoud Controle onderhoudswerkzaamheden Reparatiewerkzaamheden Bijscholing Sport Verhelpen klachten luchtvaartuig Logboek bijwerken Afsluiting week Avond Reparatiewerkzaamheden

  MBO 3, MBO 4

  Wat zoeken wij zin jou? Je hebt een diploma mbo 3 Technicus mechanica CAT B-1’ of 'Technicus Mechanica' (Cat B1). Bij voorkeur aangevuld met de Part 66 categorie B2 certificaten’.

  Of een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

  Een gezonde dosis passie voor defensie en / of vliegtuigtechniek.

  Je bent tussen de 17 jaar en 49 jaar en 11 maanden

  Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 160 cm (man)

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Onderofficiersopleiding Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Voordat je aan de slag gaat krijg je eerst je militaire opleiding tot onderofficier aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Functie Opleiding (FO) Luchtmacht

  Na het behalen van je militaire opleiding op de KMSL volgt de Functie Opleiding (FO). Deze opleiding volg je (afhankelijk van je gekozen richting) aan de KMSL, op een ander Luchtmacht onderdeel of in het buitenland.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw groeipad

  Als Onderofficier Vliegtuigonderhoud werk je aan een van de verschillende types luchtvaartuigen van de Luchtmacht. Het werk loopt uiteen van het inspecteren van het luchtvaartuig voor en na de vlucht tot het verhelpen van klachten.

  Wanneer je doorgroeit als Onderofficier Vliegtuigonderhoud kan je de leiding krijgen over een team bestaande uit Onderofficieren en Korporaals, welke je ook opleidt.

  De sollicitatie

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier