Adviseur interne communicatie
Achmea
Zeist
2 dagen geleden

Over deze vacature

Werk jij graag in een dynamische omgeving? Houd je van afwisseling tussen denken en doen? Wij zijn in onze veranderende organisatie op zoek naar een senior communicatie adviseur die op professionele wijze zaken oppakt, met aandacht voor de juiste vragen en met originele oplossingen komt en zelfstandig samenwerkt met belangrijke stakeholders.

Jij begeleidt de communicatie bij een verandering, zorgt voor een strakke samenwerking en bevordert de betrokkenheid. Interne communicatie is een vak apart! Als Adviseur Interne Communicatie werk je rechtstreeks met de divisievoorzitter en andere belangrijke stakeholders zoals HR collega’s, transitie- en transformatieteam, marketingteam en de directiesecretaris.

Je bouwt verder op het ontwikkelde communicatiebeleid voor de divisie en de verandering. Je adviseert, organiseert en voert de (verander)communicatie ook zelf uit.

Denk aan het organiseren van bijeenkomsten, schrijven van artikelen en versturen van nieuwsbrieven. Zo zorg je voor draagvlak en activatie om medewerkers te motiveren mee te bewegen in de reis die we maken.

En je zoekt naar manieren om de communicatiekracht te vergroten, denk hierbij aan het organiseren van online- of live events, het schrijven van artikelen voor het intranet, het redigeren van tekst voor nieuwsbrieven of het maken van filmpjes en vlogjes op locatie.

Daarnaast werk je samen met communicatie adviseurs van andere Achmea-merken voor de communicatie van de keten Oudedagsvoorzieningen.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor crisiscommunicatie, pers en PR in afstemming met corporate communicatie van Achmea.

Jouw afdeling

Marketing & Communicatie

Jij komt te werken bij de favoriete werkgever in verzekeringsland. Dat merk je aan de ongedwongen sfeer. De ruimte die je krijgt om te sparren met collega’s.

De wil om te winnen en altijd de beste te zijn.

Wensen en eisen rondom pensioen veranderen snel. Net als het denken over pensioen. Pensioen wordt persoonlijker. De vraag naar gespecialiseerde kennis neemt toe.

Nieuwe technologie biedt kansen om pensioen toegankelijker te maken. Het pensioen van morgen vraagt om een andere aanpak van de uitvoering.

Onze dienstverlening richt zich op een efficiënte administratie, slimme communicatie en goed advies. Het verschil maken we niet alleen op inhoud of product, maar vooral door echte aandacht voor en handelen vanuit de behoefte van de klant.

Met als doel om de digitale pensioenuitvoerder te worden. Daarvoor zijn wij de aankomende jaren in transitie en transformatie, die wij omschrijven als een expeditie.

Wij onderscheiden ons met onze mensen van andere aanbieders. Dat geldt voor medewerkers die in contact staan met klanten en deelnemers, maar ook voor de medewerkers die achter de schermen werken bij Achmea Pensioenservices.

Wij zorgen dat er aandacht is voor morgen. Dat doen we met Aandacht, Professionaliteit en door Samen op te trekken. Deze waarden bepalen ons handelen in de dagelijkse praktijk én op de lange termijn.

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Marketing & Communicatie. Dit is een kleine afdeling onder leiding van de manager Marketing & Communicatie. Jouw achtergrond

Wat jou uniek maakt als Adviseur interne communicatie

 • Een hbo diploma in de richting van Communicatie
 • In deze functie heb je veel contact met (senior) management en de directie van de divisie. Daarom zoeken wij een stevige persoonlijkheid met gevoel voor (politieke) verhoudingen en je beschikt over de nodige relatiemanagement- en netwerkkwaliteiten.
 • Van nature schakel je soepel tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Hier heb je dan ook aantoonbaar ervaring mee.
 • Dat je sterk bent in communicatieadvies en zorgt voor de uitvoering ervan spreekt voor zich. In een context waarbij politieke, maatschappelijke en organisatorische vraagstukken en haalbaarheid centraal staan, voel jij je als een vis in het water.

 • Je bent een gedreven organisator en je presteert goed onder druk.
 • Je hebt ruime ervaring met verandercommunicatie en beschikt uiteraard over uitstekende schrijfvaardigheden.
 • Daarnaast passen competenties als creatief, vindingrijk, praktisch en doelgericht jou als een jas.
 • Solliciteren kan tot en met 28 juli 12.00 uur. In verband met diverse vakanties worden de eerste gesprekken gepland na 23 augustus . 360 graden

  Kijk eens rond in Zeist

  Wat wij bieden

  Bij Achmea is een 34-urige werkweek de standaard! Je werkt bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!

 • Naast 136 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof.
 • Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.

 • Prima pensioenregeling! Met een jaarlijksopbouwpercentage (max. 1,875%) en een lage eigen bijdrage per maand (3,35%).
 • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets.
 • Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar.
 • Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.
 • 200 jaar geschiedenis

  Van boerencollectief uitgegroeid tot grootste verzekeraar van Nederland.

  Maak impact

  Bijdragen aan een gezonde, veilige én toekomstbestendige samenleving.

  Flexibel werken

  Werken waar en wanneer het jou uitkomt

  Sollicitatieprocedure

  Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Binnen 5 dagen reactie

  Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

  Een assessment

  Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

  Het 1e gesprek

  Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

  Het 2e gesprek

  In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

  Arbeidsovereenkomst

  Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier