IT Solution Architect Backend
Kamer van Koophandel
Utrecht, NL
1 dag geleden

Algemene informatie

Standplaats : Utrecht

De Kamer van Koophandel (KVK) voert een digitaliseringsstrategie waarbij dienstverlening op alle vlakken wordt gedigitaliseerd.

Daarom is het continu nodig om veranderingen door te voeren in het IT-landschap. Deze veranderingen worden onder architectuur doorgevoerd.

Daarbij gebruikt KVK meerdere businessoplossingen op verschillend terrein in meerdere domeinen zoals registervoering, verstrekking informatieproducten, advisering en bedrijfsvoering.

Jouw kracht

Als Solution Architect Back End lever je zelfstandig solution architectuur op, dat voornamelijk betrekking heeft op het Handelsregister en / of daaraan gerelateerde functionaliteiten.

Binnen het domein Back End werk je aan diverse onderwerpen / thema’s. Je stemt in eerste instantie goed af met de domeinarchitect(en) waar de betreffende solution zal worden gebruikt maar ook met andere collega-architecten in andere disciplines.

Je haalt actief informatie op, stemt deze met verschillende stakeholders af en weet deze om te zetten in een gedragen oplossing.

Je kunt makkelijk schakelen met de verschillende disciplines binnen IT en weet doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe te werken.

Waarbij relevant is dat bruikbaar materiaal in de vorm van domein- en projectarchitecturen reeds aanwezig zijn.

Wat we vragen

Vormgeven aan een slimme en samenhangende architectuur om bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen van KVK. Dat is de kern van jouw rol als ervaren IT Solution Architect.

Architectuur zie jij als stuurinstrument voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en je weet dat op overtuigende wijze uit te dragen.

Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden.

Functieprofiel

Minimaal opleiding HBO Informatica, met de nadruk op architectuur.

Ruim 5 jaar ervaring als Solution Architect of 2 jaar maar voorafgegaan door minstens 4 jaar ervaring als analist, ontwerper of engineer.

Aantoonbaar ervaring met de regisseursrol t.b.v. de creatie van een Solution Architectuur (voorheen PSA), waarbij constructief wordt afgestemd en samengewerkt met stakeholders.

 • Ruime ervaring met architectuurmethoden zoals TOGAF en DYA;
 • Kennis van Agile Architectuur (just in time en just enough architectuur)

 • Ervaring met architectuurconcepten zoals SOA, design for agility;
 • Ervaring met het werken in een omgeving waar intensief Software Engineering (JAVA) plaatsvindt en agile wordt gewerkt;
 • Wat wij jou bieden

  Een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen.

  En er staat een enthousiast team voor je klaar.

  En dan ook nog :

 • Een fulltime functie schaal 12 en bedraagt maximaal € 6.028,- per maand afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.
 • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Shuttel vervoerskaart
 • 35 vakantiedagen (inclusief 12 ADV-dagen op basis van fulltime inzet)
 • Goede verlof-, pensioen en ziektekostenregeling.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier