Ik ben iemand met een beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.. ben jij er voor mij?
Aan mijn buitenkant zie je niet dat ik een beperking heb. Ik ken moeilijke woorden en kan deze mooi in zinnen verwerken.
Maar stiekem weet ik niet goed wat ze betekenen. Mensen denken daarom vaak dat ik meer begrijp, dan dat ik eigenlijk doe.
Ik word hier soms onzeker van. Erover praten vind ik lastig. Ik weet niet goed hoe. Mijn emoties snap ik ook niet zo goed, al die vreemde gevoelens.
Ik weet niet altijd wat ik met ze aan moet. En soms gaat het dan even mis. Ik word boos, verdrietig of angstig. Ik heb dan iemand nodig die alles weer voor mij ondertitelt’.
Zodat ik het weer een beetje begrijp. Maar gebruik alsjeblieft geen moeilijk woorden! Jip-en-janneketaal vind ik makkelijker, vooral als mijn emoties even wat hoog zitten.
Ben jij er voor mij? Als het goed met mij gaat en wat minder? Kan ik jouw vertrouwen en mag ik mij veilig voelen bij jou?
Dan ben ik blij. Ik doe dan ook graag dingen samen met jou, bijvoorbeeld lachen, spelletjes spelen, sporten, creatief bezig zijn of koffiedrinken.
Want dat vind ik leuk om te doen!
Kun jij omgaan met ouderen met ouderdomsproblematiek, verzorging tijdens de ADL en bijkomende moeilijk verstaanbaar gedrag en verbale of fysieke agressie?
Sta jij dicht bij onze cliënten en wil jij hen helpen maximaal leefplezier te ervaren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Voor het expertisegebied ouderen (met MVG) zoeken we :
Begeleider ouderen MVG 24 32 uur per week
Nieuwe locatie : Parklaan 2
Parklaan 2 is een nieuwe locatie binnen de expertisegroep Ouderen. Vorig jaar is de locatie geopend en hebben 8 bewoners intrek genomen in hun nieuwe woning.
De woning is gevestigd in Nooitgedacht nabij Rolde. De wijk kenmerkt zich door nieuwbouw op ruime kavels met veel groen en weinig verkeer.
In de nabijheid van een kinderboerderij, sporthal, zwembad en wandelgebied. Als begeleider werk je samen met enthousiast team.
Onze bewoners
De bewoners hebben bijna allemaal een ZZP 6 of 7 indicatie (enkele hebben er een meerzorgindicatie naast), van waaruit individuele begeleiding kan worden geboden.
Belangrijk is om de wereld van de bewoners voorspelbaar, veilig en overzichtelijk te houden, dit vanuit de gedachte van Triple-C (Bouwen aan Vertrouwen).
Vanuit onveiligheid (angst) of vanuit hun ziektebeeld, kunnen bewoners moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen en zijn (zeer)begeleidingsintensief.
Gedragsvarianten die zich bij deze doelgroep kunnen voordoen zijn o.a.; verbale en non verbale agressie, destructief gedrag, automutilerend en fysiek agressief gedrag.
Cliënten ontvangen dagbesteding op diverse locaties of vanuit hun eigen woning.
Dit alles gebeurt in nauw overleg en samenwerking met het team, dagbesteding, gedragskundigen, medische disciplines, zorgmanager en verwanten.
Wat ga jij doen als begeleider :
Als begeleider geef je uitvoering aan de dagelijkse verzorging en begeleiding van bewoners en lever je een bijdrage aan een stimulerende en leefbare woonsituatie.
Je ondersteunt in de daginvulling van de cliënten binnen wonen, als ook op de dagbesteding. Daarnaast verricht je als begeleider taken die gericht zijn op het tot stand komen van het individuele ondersteuningsplan van de cliënt en zo nodig enkele verpleegtechnische handelingen, zoals insuline toedienen (na autorisatie).
Als begeleider dien je goed te kunnen observeren en te signaleren.
Je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van de cliënten en daarbij hun gedragingen leren begrijpen. Elk gedrag heeft een oorzaak, aan jou als begeleider om de oorzaak van het moeilijk verstaanbaar gedrag van onze cliënten te kunnen vinden en om zo passende ondersteuning te kunnen bieden en preventief te werk te kunnen gaan.
Continuïteit, voorspelbaarheid, veiligheid en lage EE (expressed emotions) zijn allen begrippen die vanuit jou als begeleider belangrijk zijn om te begrijpen, toe te kunnen passen en te vertalen naar onze cliënten.
Hou je van diversiteit, afwisseling en uitdaging in je werk? Dan is het expertisegebied ouderen met MVG zeker een aanbeveling voor jou!
Wat vragen we van jou?
Wat krijg je van ons?
Wie zijn wij?
De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking en aan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).
Dit kan op allerlei vlakken : van intensieve zorg tot ondersteuning thuis en van logeerzorg tot dagbesteding. Onze visie?
Cliënten moeten zo veel mogelijk hun eigen keuzes kunnen maken. Ons uitgangspunt is dan ook : wat wil en kan de cliënt? De Trans begeleidt ruim 1300 cliënten.
Ongeveer duizend medewerkers zetten zich dagelijks in om de zorg en begeleiding voor cliënten zo goed mogelijk te organiseren.
Voor ons staat leefplezier van de cliënt voorop, geldt dit voor jou ook?