Ondersteuning gezocht bij activiteiten (tekenen/schilderen, zorginnovatie, bewegen)! (AC de Wambeek)AC De Wambeek, Velp
Siza
, NL
4 dagen geleden

AC de Wambeek is een activiteitencentrum waar dagbesteding wordt aangeboden aan mensen met een beperking. Ac De Wambeek heeft ook verschillende werklocaties buiten het AC op woonvormen.

De meeste cliënten komen uit de omgeving van Velp. Ons activiteitencentrum wordt op dit moment verbouwd. We zitten nu tijdelijk in een ander AC in Velp en in Elden en hopen na de zomer terug te keren naar een nieuw, modern gebouw in het centrum van Velp.

De sfeer op het AC wordt vaak omschreven als warm, je voelt je er welkom. We bieden de volgende activiteiten aan; dienstverlening, schilderen, creatief, textiel, ict, speelgoedbank, bewegen, muziek, koor, projecten, Technotheek, dagbesteding op locatie voor ouderen, was en wijk.

We hebben een bont gezelschap aan cliënten doordat er sommigen in een rolstoel zitten en anderen lopen. Sommige cliënten hebben een hoog cognitief niveau en andere een cognitief niveau van een kleuter.

Voor medewerkers en vrijwilligers is het dan ook een uitdaging om steeds weer te kunnen schakelen tussen al deze niveaus.

Er is ook een verschil in wat mensen fysiek kunnen. De een heeft twee handen en armen die goed functioneren en voor iemand anders zul je alles moeten doen.

De één kan goed verstaanbaar communiceren en de ander communiceert met haar ogen. We proberen onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten werken.

In het begeleidingsplan van de cliënt staan de doelen en middels activiteiten word hier aan gewerkt.

Best een uitdaging dus. We streven ernaar om zoveel mogelijk begeleiders op vaste activiteiten te plaatsen maar door het flexibele roosteren is het niet altijd mogelijk.

Tekenen en schilderen

We zoeken een vrijwilliger die kan ondersteunen bij het tekenen en schilderen. Het zou erg fijn zijn dat de vrijwilliger zelf ook aardig kan tekenen en schilderen.

Toch is het aller belangrijkst dat iemand heel veel gevoel heeft voor onze cliënten. Die nieuwsgierig is naar de belevingswereld van onze cliënten en dat eventueel kan weergeven op papier of doek.

Cliënten schilderen werk voor zichzelf, in opdracht, voor een expositie, of om technieken te leren en te ontwikkelen, of om bijvoorbeeld leren grenzen aan te geven of juist wat losser te worden.

De vrijwilligers worden begeleid door de begeleider van de activiteit.

Technotheek (innovaties)

Voor de Technotheek zoeken we een vrijwilliger die het leuk vindt om mee te werken in de Technotheek. Wij werken met zorg innovatieve producten.

Vind je het leuk om samen met de cliënt mee te speuren naar nieuwe producten en ze mee te helpen testen en uitlenen? Reageer dan!

Bewegen

Voor de activiteit van bewegen zoeken we een vrijwilliger die oefeningen met de cliënten kan doen. Denk hierbij aan bal overgooien, overrollen, overschoppen etc.

Misschien een wandeling maken. Dit vindt plaats op donderdagmiddag en maandagochtend.

De ouder wordende cliënt (op locatie)

Voor de activiteit dagbesteding op locatie Kastanjelaan zoeken we een vrijwilliger die veel gevoel heeft voor de ouder wordende cliënt.

Een spelletje, geheugentrainer, een wandeling, zingen, bewegen etc. Gericht op het instant houden van de mogelijkheden van de cliënt.

Voor de activiteit dagbesteding op locatie Kerkallee zoeken we een vrijwilliger die de client kan ondersteunen bij verschillende creatieve activiteiten, bewegen en buiten wandelen.

Wij werken met een vast week programma en kunnen dus wekelijks hulp gebruiken. Wij hebben op meerdere dagdelen hulp nodig.

Het hoeft niet zo te zijn dat je alle dagdelen ons komt ondersteunen. Dit kan door meerdere mensen worden opgevangen. De activiteiten vinden van maandag t / m donderdag plaats.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
voortzetten
Aanvraagformulier